Köpa cannabis-aktier: hur man investerar i cannabis?

Att investera i cannabis kan vara mycket lönsamt! I den här artikeln diskuterar vi hur du kan köpa aktier i cannabis branschen, och vi kommer introducerar några av de bästa marijuana-aktierna att köpa.

Hur kan du investera i cannabis?

Det finns två sätt på vilka du kan dra nytta av investeringar i marijuana eller cannabis. Nedan kommer vi att diskutera hur du kan investera med marijuana-aktier.

Hur kan du aktivt investera cannabisaktier?

Det första alternativet som du kan investera med aktier i cannabisföretag är genom att köpa eller sälja så kallade CFD. CFD är mycket lämpliga för att spekulera i prisökningar och fall på kort sikt. Detta gör att du kan svara på starka prisfluktuationer. Dessutom är det också möjligt att short sell, vilket gör det möjligt att dra nytta av ett fallande pris. Vill du köpa eller sälja marijuana CFD? Detta är möjligt med Plus500. Använd knappen nedan för att skapa en gratis demo:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur kan man köpa marijuana-aktier?

Ett annat alternativ är att köpa aktier från marijuana-företag. När du gör detta är omfattande forskning viktigt. När allt kommer omkring kan mycket hända på lång sikt och marknaden är fortfarande relativt ny. Med ökningen av Internetföretag såg du till exempel att många nya företag misslyckades. Du bör därför gräva i företagets underliggande struktur för att inte möta obehagliga överraskningar. Den billigaste parten att köpa aktier är eToro, eftersom du inte betalar courtage på aktier hos den här mäklaren. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vad vill du veta om att investera i cannabis?

 • Fördelar : varför kan investeringar i cannabis vara attraktiv?
 • Bubbla : är cannabis marknaden en finansiell bubbla?
 • ETF : hur kan du investera i hela marijuanamarknaden?
 • Bästa aktier : vad är de bästa cannabisaktierna?
 • Börserna : på vilken börs kan du investera med cannabis?
 • Tips : hur uppnår man bättre investeringsresultat?
 • Biotech-aktier : vilka företag utvecklar cannabismedicin?
 • Leverantörsaktier : vilka företag ordnar logistiken?
 • Affärsaktier : företag som tar affärssidan.
 • Köp av aktier : köp en marijuana-aktie i tre steg.
 • Vanliga frågor : alla svar om cannabisinvesteringar.

Varför är det intressant att investera i cannabis?

Under 2018 var cannabis aktierna heta & hände. Kanada tillät att cannabis lagligt produceras och säljs, vilket många företag förväntade sig. Detta visade sig dock vara en enorm hype: aktiekurserna för många cannabisrelaterade aktier steg enormt och kollapsade sedan igen.

Före legaliseringen var flera företag redan aktiva på cannabismarknaden. Under Cannabis för medicinska ändamål kunde företag redan lagligt producera cannabis för medicinska ändamål. Den nya lagen tillät emellertid också dessa företag att sälja cannabis direkt för fritidsbruk. För ett företag som Canopy Growth så var denna utveckling positivt: företagets omsättning har ökat mer än tio gånger!

Sannolikt finns det fortfarande gott om utrymme för tillväxt. Den legala marijuana-marknaden försvagar långsamt undervärldens marknadsandel. Bara i Kanada är cannabismarknaden värt mellan 5 och 7 miljarder kanadensiska dollar!

growth marijuana market

Cannabismarknaden förväntas växa ännu mer

Varför legaliserades cannabis?

Regeringen beslutade att legalisera cannabis för att minska brottsligheten. Detta skulle också göra leveransen mer transparent, eftersom THC-innehållet måste skrivas ner på varje produkt. Det skulle också göra det svårare för minderåriga att köpa cannabis. Inte alla dessa mål har uppnåtts: Eftersom brottslingar fortfarande erbjuder marijuana till billigare priser, finns det fortfarande en stor kriminell krets.

Varför har marijuana-aktier kollapsat?

Efter hype har priserna på cannabis ibland sjunkit så mycket som 90%. När legaliseringen just hade genomförts fanns det tydligt en marijuana bubbla. Många investerare ville inte missa båten eftersom företagens omsättning ökade så mycket.

Denna optimism visade sig vara dålig: legalisering i andra länder tar längre tid än väntat och olaglig marijuanadyrkning är en form av illojal konkurrens. Kriminella betalar inte skatt och kan därför sälja sin cannabis billigare. Faktum är att företag som säljer cannabis lagligt måste hålla jämna steg med kvaliteten.

För ytterligare tillväxt måste vi hålla koll på utvecklingen i USA. År 2012 var det till exempel tillåtet att använda cannabis i fritiden i Colorado och Washington. På detta sätt kommer naturligtvis stora, nya marknader att dyka upp som cannabis företag kommer att kunna dra nytta av.

Trenden fortsätter ändå, vilket kan vara en bra anledning att investera i cannabis en gång till i framtiden. År 2020 kommer Nya Zeeland, Luxemburg och Mexiko sannolikt att legalisera cannabisodling. I Libanon och Ghana har begränsningarna för odling av hampaväxter redan minskats. Dessutom tillåter fler och fler amerikanska stater fritidsanvändning av cannabis.

Canopy Growth stock price

Cannabismarknaden är fortfarande en riktig hype. Var därför uppmärksam på att göra en stor investering i Marijuana-aktier!

Hur stor är marknaden?

En investering i cannabis kan fortfarande vara väldigt intressant. Mer än 260 miljoner människor världen över använder cannabis varje år och marknaden är totalt värd 344 miljarder USD. Eftersom marijuanaindustrin blir laglig på fler och fler platser kan cannabis företag dra nytta av detta. Detta kan ses i en fortfarande stark tillväxt: under 2019 var den globala omsättningen 10,2 miljarder euro, som växte till 14,9 miljarder euro 2020.

När man investerar i cannabis är det klokt att undersöka vilka företag som gynnas mest av denna enorma tillväxt. Naturligtvis har du de företag som producerar och säljer marijuana själva. Men det stannar inte där: det finns också läkemedelsproducenter och bioteknikföretag som utvecklar läkemedel som använder cannabis. Det finns också länder som levererar den utrustning som behövs för att odla hampa.

Investera i marijuanamarknaden med en ETF

För många investerare är det svårt att avgöra vilka marijuana-aktier de bäst kan köpa. Med en ETF kan du investera i en korg med cannabisaktier på en gång. Detta gör det möjligt att sprida dina risker och minska risken för att förlora mycket pengar på grund av att ett företag inte presterar bra.

Den mest kända ETF för cannabis är Medical cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) som spårar indexet för medicinsk cannabis och välbefinnande. Kostnadsindex för ETF är 0,8% vilket är ganska dyrt för en ETF: på grund av den höga förväntade tillväxten på marknaden kan en investering i detta index fortfarande vara intressant.

Indexet spårar företag som är noterade i Amerika (86%) och Kanada (14%). Exempel på företag i indexet är GW Pharmaceuticals, Growgeneration Corporation och Zyherba Pharmaceuticals Inc.

Vill du köpa denna ETF? Ett bra ställe att göra detta är DEGIRO: DEGIRO är en pålitlig mäklare där du kan köpa och sälja ETF-medel till låga transaktionskostnader. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med DEGIRO:

Vilka är de mest populära och bästa cannabisaktierna?

Vill du veta vad den bästa marijuana-aktien är för en investering? I så fall är det klokt att göra en gedigen undersökning! Undersök till exempel om cannabisaktien passar väl in i din investeringsportfölj. I denna del av artikeln kommer vi att diskutera några välkända och populära cannabisaktier du kan investera i.

Canopy Growth

Canopy Growth Corporation är det största cannabisföretaget i världen. Ett stort parti som har investerat i företaget är Constellation Brands som är en dryckeproducent. Företaget har en andel på över 38%. Detta har ökat företagets värde till mer än tio miljarder dollar.

Det faktum att företaget också tittar på investeringar utanför Kanada gör Canopy Growth till en intressant investering. Till exempel har partnerskap upprättats med lokala företag i Tyskland och Spanien. Dessutom är företaget aktivt i Jamaica, Chile, Brasilien, Australien och andra länder. När trenden fortsätter och fler länder legaliserar ogräs är Canpoy Growth redo att erövra dessa områden.

Aphria

Aphria är också en stor aktör på cannabismarknaden. Företaget har ett stort växthus för att producera cannabis. Detta växthus ligger nära Ontario och kallas Aphria One. Med inte mindre än 300.000 kvadratmeter finns det tillräckligt med utrymme för att producera en stor mängd marijuana. En stor fördel med det faktum att företaget odlar cannabis i ett växthus är att detta gör det möjligt att producera cannabis av högre kvalitet till lägre kostnader.

Företaget utvecklar nya produkter och har också ingått partnerskap med olika universitet. Aphria fokuserar på både fritids- och medicinskt cannabis. Företaget kunde uppnå ett lönsamt resultat 2018. När man tänker på att försäljningsmarknaden sannolikt kommer att fortsätta stiga kan Aphria vara en intressant investering.

Aphria weed

Aurora Cannabis

Aurora Cannabis är det näst största cannabisföretaget i världen efter Canopy Growh. Det har varit möjligt att handla bolagets aktier på börsen sedan oktober 2018. Denna kanadensiska producent av medicinsk marijuana har olika produktionsanläggningar. I slutet av 2018 kommer det att finnas inte mindre än åtta produktionsanläggningar och företaget gör affärer med över 18 länder.

Totalt kan företaget producera 500.000 kilo cannabis per år. Även om företaget har en stor kapacitet kan det ännu inte göra spekulera i år. När legaliseringen fortsätter kan detta förändras i framtiden! Företaget har också meddelat förvärvet av Medreleaf Corperation, vilket kan ge fler spekuleraer i framtiden.

Aurora Cannabis

CARA Therapeutics

CARE Therapeutics är ett företag som specialiserar sig i kampen mot smärta. Nu när marijuana accepteras för medicinska ändamål kan företaget fortsätta växa. Företaget utvecklar CR845, ett läkemedel som ska arbeta mot extrem klåda och smärta.

Företaget är intressant nog för att väcka intresse hos flera stora företag. Till exempel vill Renal Pharma ta vidare distributionen av läkemedlen. Om företaget verkligen bryter igenom detta icke-beroendeframkallande läkemedel kan aktiekursen stiga kraftigt. Wall Street håller därför ett noggrant öga på Cara Therapeutics.

Framtidsutsikterna för företaget är därför goda: över hela världen finns det 1,2 miljarder människor som kan dra nytta av de produkter som utvecklats av CARA Therapeutics. Företaget behöver bara en bråkdel av denna grupp som kunder för att göra goda spekuleraer.

cara therapeutics

Läkemedel som CARA Therapeutics arbetar med

Cronos Group (CRON)

Detta är den första cannabisaktien som listas på NASDAQ. Med hjälp av samarbeten och joint ventures har Cronos Group kunnat starta verksamhet på fem kontinenter. Företaget tillverkar olika medicinska produkter, t.ex. Fred Naturals varumärke. Företaget har också produkter för fritidsbruk, t.ex. Cove och Spenat .

Altria, ett tobaksföretag, tog en andel i företaget 2018 och uppskattade värderingen till 4,5 miljarder euro. Ögonblick senare förvärvade de Redwood Holding, ett företag som producerar CBD-produkter, 2019. Cronos Group är också aktivt i utvecklingen av förångare i Israel.

Även om företaget redovisade en förlust under 2019 ger dess stora likviditet det stora möjligheter att expandera. Detta kan göra det attraktivt att investera i Coronos Group.

Andra cannabisaktier du kan investera i

 • Amyris
 • Arena Pharmaceuticals
 • Cara Therapeutics
 • Cronos
 • GW Pharmaceuticals
 • Innovativa industriella egenskaper
 • OrganiGram Holdings

På vilken börs kan du investera i cannabis aktier?

Många av de mest populära och välkända cannabisbestånden finns på den amerikanska Nasdaq och New York Stock Exchange. Du kan också hitta många företag som är aktiva med marijuana på den kanadensiska börsen i Toronto. Du kan handla med nästan vilken mäklare som helst som är noterade på dessa börser.

Det finns också många mindre företag eller penny aktier som kan handlas. Detta händer ofta Over The Counter. När du köper en andel i ett kommande cannabis företag kan du uppnå en mycket hög avkastning med det. Samtidigt är riskerna också mycket högre eftersom dessa typer av nystartade företag regelbundet misslyckas.

Vad bör du vara uppmärksam på när du investerar i cannabisaktier?

Om du vill uppnå bra resultat med investeringar i cannabisaktier är det viktigt att investera i en smart sätt . I denna del av artikeln tittar vi på vad man ska tänka på när man köper marijuana-aktier.

EKONOMISKA UPPGIFTER

Det är viktigt att granska företagets ekonomiska data ordentligt. Kontrollera om företaget är växande och om den har tillräcklig tillväxtpotential. För investerare som gillar att ta begränsade risker är det också lämpligt att vara uppmärksam på företagets stabilitet . Till exempel varierar aktiekursen kraftigt eller rör sig den sig i förutsägbara mönster?

Du kan också titta på specifika förhållanden för att bättre förstå hur företaget fungerar. Pris / spekulerakvot, visar hur många gånger spekuleraen aktien handlas. Med Skuldsättningsgrad kan du undersöka hur skulderna är proportionella mot företagets kapital.

Ibland är det också klokt att bedriva undersökning om ledningen. Visst, i mindre företag spelar ledningen en viktig roll. Det är då ett gott tecken när ledningen har en god framtidsvision och tillräcklig erfarenhet av att leda ett företag.

Slutligen är det attraktivt för många investerare att titta på utdelning. Företag som delar en stor del av sin spekulera med investerare är särskilt attraktiva.

invest in weed shares

Konkurrens

Konkurrens är viktigt när det gäller marijuana-aktier. Cannabismarknaden är fortfarande ny och företag kämpar för sin marknadsandel. Undersök därför om företaget du vill investera i har en överlägsen produkt eller en bättre affärsstrategi.

Det är också viktigt att komma ihåg att marijuanamarknaden är en ganska ny marknad. Det lockar fortfarande många nya spelare och vissa befintliga spelare kommer sannolikt inte att överleva. När Internet var nytt såg du också att aktiekurserna steg enormt och att resultaten från många företag låg efter. Det är inte osannolikt att detta också kommer att hända med cannabisaktier: i slutändan kommer en handfull stora och starka företag att finnas kvar.

Företagets storlek

Det finns redan några cannabis företag som har byggt upp en stabil affärsposition. Om du letar efter stabilitet kan du köpa aktier i ett liknande stabilt företag eller investera i en cannabis-ETF.

Har du inget emot att ta större risker och vill ha en chans att få högre avkastning? Då kan det vara attraktivt att investera i mindre cannabisföretag.

Andelar i bioteknikföretag

Det finns flera bioteknikföretag som är involverade i utvecklingen av cannabisläkemedel. Observera att vissa bioteknikföretag också utvecklar läkemedel som inte har något att göra med cannabis. När ett företag får tillstånd från FDA att sälja ett nytt läkemedel kan detta öka aktiekursen. Var därför noga med forskningsutvecklingen inom företaget.

AbbVie

Läkemedelsföretaget AbbVie har marknadsfört ett läkemedel som innehåller cannabis under namnet Marinol. Marinol används för att hjälpa cancerpatienter att minska illamående efter kemoterapi och för AIDS-patienter att förbättra aptiten.

Det är viktigt att undersöka andra läkemedel som AbbVie lanserar. AbbVie är ett stort företag som också hanterar många läkemedel som inte har något att göra med marijuana. Detta gör att du kan minska riskerna med din cannabisinvestering.

GW Pharmaceuticals

GW Parhaceuticals har också marknadsfört ett läkemedel som innehåller marijuana. Läkemedlet Epidiolex kan behandla allvarliga varianter av epilepsi. Efter att läkemedlet godkändes ökade aktiekursen. Företaget marknadsförde också nabiximoler för behandling av multiple skleros.

Cara Therapeutics

Care Therapeutics är ett annat exempel på ett bioteknikföretag som är involverat i utvecklingen av ett läkemedel baserat på cannabis. De arbetar med läkemedel som hjälper till att lindra klåda och kronisk smärta.

Axim bioteknik

Axim Biotechnologies arbetar med läkemedel som kan behandla torra ögon. De arbetar också med läkemedel som hjälper till att stoppa missbruk som rökning. Även denna andel har sjunkit kraftigt i värde: vid sin topp 2017 var den värt över 13 dollar, men aktiekursen har sjunkit till en halv dollar 2020.

Leverantörsaktier

Efter legaliseringen av cannabismarknaden måste också en hel del ny infrastruktur införas. Tänk på produktion av förpackningsmaterial, öppnande av butiker och transport av cannabis. Om marknaden fortsätter att växa kan det vara intressant att investera i företag som är involverade i leverans av cannabis.

KushCo Holdings

Detta företag tillhandahåller förpackningsmaterial för cannabis producenter. De tillåter också andra företag att sätta sina logotyper på materialet. Med 12 filialer spridda över Amerika och en kraftigt stigande omsättning är det en intressant andel att hålla koll på.

Scotts Miracle-Gro Company

Ett annat aktiebolag som du kan köpa är The Scotts Miracle-Gro Company. Detta företag har tidigare levererat olika trädgårdstillbehör och beslutat att också leverera produkter till cannabisproducenter under 2016. Detta ökade marknadsandelen för det redan stora företaget avsevärt. Observera att företaget också producerar och säljer olika andra konsumentprodukter, såsom gräsmatta och skadedjursbekämpningsutrustning.

GrowGeneration Corp.

GrowGeneration Corp äger butiker som säljer produkter för odling av hampa. Företaget växer snabbt och kan därför vara en intressant investering.

Företagstjänster

Det behövs mycket pengar för att skapa den nya cannabismarknaden. Du kan också investera i företag som tillhandahåller nödvändigt kapital för cannabis marknaden. I det här avsnittet tittar vi på några av de företag som är involverade i företagstjänster inom marijuanaindustrin.

Innovativa industriella egenskaper

Detta är ett företag som äger industriell egendom som används för produktion av medicinsk cannabis. Dessa fastigheter ligger i Kalifornien, New York och Arizona. Aktien fördubblades i värde 2019 vilket gör det till ett intressant aktie för aktiv spekulation.

General Cannabis Corp.

Ett annat företag som är verksamt på cannabismarknaden är General Cannabis Corp. Företaget tillhandahåller fastighets-, konsult- och säkerhetstjänster till företag som är verksamma inom sektorn. De säljer även kläder med cannabis på för den entusiasten. Även detta företag gick över toppen och fick ett värde på mer än 20 dollar innan de sjönk till 50 cent. Detta visar återigen att det finns många möjligheter och risker med att investera i cannabis!

Kort sagt: varför kan det vara smart att köpa cannabisaktier?

 • Brist: det finns stor efterfrågan på marijuana. Efterfrågan är ofta högre än utbudet, vilket gör det möjligt för företag som odlar cannabis att uppnå goda resultat.
 • Legalisering: marknaden växer eftersom fler och fler länder legaliserar ogräs.
 • Tillväxtmarknad: den legala marijuanamarknaden är fortfarande mycket mindre än summan marknaden, vilket lämnar mycket utrymme för ytterligare tillväxt.

Påverkan av marijuana på alkohol och tobak

I framtiden kan hemmafruar röka en joint i stället för att dricka ett glas rosé. Om det är upp till de företag som verkar på cannabismarknaden, så kan cannabis bli lika normalt som ett glas vin. Forskning har visat därför att försäljningen av alkohol och tobak kan påverkas av den växande cannabis marknaden. Det finns dock också företag som smart svarar på trenden genom att introducera cannabisrelaterade produkter.

Heineken har till exempel marknadsfört Hi-Fi Humle, som är bubbelvatten med THC-koncentration. Dessutom introducerade Molson Coors Brewing Company & Constellation Brands sin cannabisdrink. Tror du att detta kan förbättra lönsamheten för dessa företag i framtiden? Då kan det vara smart att köpa aktierna!

invest cannabis shares

Hur köper jag marijuana-aktier i tre steg?

Är du nybörjare och vet ännu inte hur du ska köpa aktier? I den här korta guiden kommer vi att diskutera hur du köper ditt första cannabisaktie inom tre steg.

Steg 1: Öppna ett konto hos en mäklare

I de flesta fall är det inte särskilt praktiskt att gå till ett företag och fysiskt köpa aktier där. Inte alls när man tänker på att många cannabis företag finns på en annan kontinent. Lyckligtvis behöver du inte: du kan enkelt köpa cannabisaktier från en online-mäklare.

Vill du veta vilka mäklare du kan investera i marijuana-aktier till förmånliga priser? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna:

Steg 2: Utför tillräcklig med undersökning

Det är viktigt att undersöka tillräckligt om marijuana-aktien du vill köpa har goda framtidsutsikter. Jämför företaget med konkurrensen och kontrollera om företaget har en stark ekonomisk ställning.

Steg 3: placera en aktieorder

När du har bestämt att du vill köpa cannabisbeståndet kan du göra en beställning. Du har två typer av beställningar som du kan använda:

 • Market order: detta öppnar positionen till det aktuella priset.
 • Limit order: med detta väljer du ett pris till vilket du köper aktien.

När du har öppnat en investering ska du hålla koll på situationen. Speciellt med cannabis, då priserna kan stiga och falla snabbt.

Vanliga frågor om cannabisbestånd

I den sista delen av den här artikeln svarar vi på vanliga frågor om köp och försäljning av marijuana-aktier.

Kan du köpa aktier i marijuana-företag?

Det är möjligt! Kända cannabis företag som Aphria, Aurora Cannabis och Canopy Growth är noterade på börsen.

Varför kommer många stora cannabisföretag från Kanada?

Detta beror på den flexibla regeringspolitiken för cannabis i Kanada. Sedan 2001 har det varit tillåtet att odla cannabis för medicinskt bruk i Kanada, och nyligen har cannabis också varit tillåtet för fritidsbruk. Som ett resultat ligger de före USA där det nyligen har blivit möjligt att göra affärer (i vissa stater).

Som ett resultat är Kanada redan helt beredd att handla marijuana som en exportprodukt. Eftersom fler och fler länder legaliserar cannabis kommer kanadensiska marijuanaföretag att kunna dra mycket nytta av detta.

Vad är förväntningarna för framtiden?

På lång sikt kommer sannolikt cannabismarknaden att fortsätta växa. Människor runt om i världen använder mycket marijuana och just nu levereras produkten huvudsakligen via kriminell krets. Cannabis legaliseras under tiden i fler och fler länder så att företag enkelt kan komma in på denna marknad. Det finns fortfarande gott om möjligheter att dra nytta av cannabis situationen. Det är dock viktigt att hålla koll på utvecklingen: eftersom det här är en ny marknad kan priset plötsligt sjunka kraftigt.

Hur kan du köpa aktier i Cronos Group?
Hur kan du köpa Aphria-aktier?
Hur kan du köpa Aurora Cannabis-aktier?
Hur kan du köpa Canopy Growth-aktier?
Hur kan du köpa GW Pharmaceuticals aktier?
Hur kan du köpa Tilray-aktier?

Hur kan du köpa aktier i Cronos Group?

Det innovativa företaget Cronos Group fokuserar på produktion och distribution av cannabis över fem kontinenter. Företaget främjar cannabisforskning, teknologi och produktutveckling. Företagets uppdrag är att förbättra människors liv. De vill uppnå detta genom att utnyttja cannabisens fulla potential. Tror du också på denna vision? Då kan det vara attraktivt att investera i Cronos Group genom att köpa aktierna.

Hur kan du aktivt investera i Cronos Group?

Att investera aktivt i Cronos Group-aktier kan vara mycket attraktivt. Cronos-aktier kan vara mycket volatila. Det beror på att det är en relativt ny marknad vilket gör att investerarna ännu inte vet hur de ska värdera bolagen. En bra part att aktivt investera i CFD Cronos Group-aktier är Plus500. Använd knappen nedan för att skapa ett gratis konto direkt:

Vad är aktiekursen på Cronos Group?

Är du nyfiken på aktiekursen på Cronos Group? I grafen nedan kan du se hur Cronos Group-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Cronos Group

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Cronos Group.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Cronos Group för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Cronos Group?

Cronos Group-aktier är fortfarande ganska nya. På grund av detta ser du att priserna på företag verksamma på cannabismarknaden fluktuerar kraftigt. Aktier i ett företag som Cronos Group kan sjunka eller stiga tiotals procent på ett år. Genom att smart svara på detta kan du uppnå höga prisspekuleraer. Det är dock viktigt att aktivt följa prisutvecklingen.

Cronos Group är en relativt säker marijuanainvestering på grund av företagets stabila finansiella ställning. De har hållit inne mycket pengar och är inte alltför aggressiva med att köpa andra företag. Dessutom arbetar de tillsammans med tobaksproducenten Altria Group, vilket gör det lättare att attrahera ytterligare kapital. Stora utmaningar som coronapandemin är därför inte oöverstigliga problem för företaget.

Företaget säljer både medicinsk cannabis under Peace Natural Brands varumärke och rekreation ogräs under Cove och Spenat varumärken. Detta gör att de kan reagera väl på den ökade legaliseringen av dessa produkter. Ändå fungerar inte allt bra för Cronos Group: de började entusiastiskt arbeta med Altria för att utveckla vapers. Dessa produkter visade sig dock vara dåliga för hälsan och sedan dess har efterfrågan på dessa produkter minskat avsevärt.

Innan du investerar i Cronos Group-aktier är det därför lämpligt att noggrant undersöka hur företagets produkter presterar. Genom att analysera företagets position kan du avgöra om Cronos Group är den mest intressanta marijuanaaktien att investera i.

Cronos Groups varumärken

Cronos Group arbetar med en portfölj med flera varumärken. Dessa varumärken möter eller överträffar deras kunders behov och förväntningar.

 • Peace Naturals varumärket fokuserar på att bygga och forma marknaden för medicinsk cannabis. Ett helt nytt synsätt på hälsa främjas. Cannabis kan användas tillsammans med kost och livsstil som en stödjande terapi.
 • Cannabis från märket Cove tillhör den bästa cannabisen i världen. Endast de bästa blommorna av varje skörd används. Cannabisknopparna plockas för hand.
 • Spenat fokuserar på att producera den mörkaste spenaten i världen.
 • Lord Jones är en CBD-olja med mångsidiga tillämpningar. Denna CBD-olja innehåller inga smaker, färgämnen eller tillsatser. Eftersom CBD-oljan inte innehåller någon smak, bevaras den ursprungliga aromen av CBD-olja.
 • Peace+ är en fullspektruminfusion av hampa. Denna infusion innehåller alla typer av cannabinoider och terpener.

Cronos Group är ett investeringsbolag

De flesta företag som fokuserar på cannabis fokuserar på att producera cannabis. Cronos Group är smartare och investerar faktiskt i andra kanadensiska företag som producerar medicinsk marijuana. Cronos Group är ägare till företagen Peace Naturals och Original BC. Det äger också 21,5% av Whistler Medical Marijuana Company. Dessa tre företag producerar medicinsk cannabis. Peace Natural producerar även cannabisolja.

cronos group

Ökad efterfrågan på medicinsk cannabis

Cronos Group kan dra nytta av den växande efterfrågan på medicinsk marijuana i Kanada. Under 2017 växte antalet registrerade kunder till det medicinska cannabissystemet i Kanada med 10 % per månad. Tror du att denna trend kommer att fortsätta? Då kan det vara väldigt attraktivt att investera i cannabisaktier som Cronos Group.

Risker för företaget

Cronos Group löper också flera risker. Till exempel kommer det sannolikt att bli allt lättare för företag att få tillstånd att producera medicinsk cannabis. Mer konkurrens innebär högre marknadsföringskostnader och lägre marginaler.

Tror du att dessa risker gör en investering i Cronos Group för riskabel? Då kan det vara smartare att aktivt investera i aktien. Du kan också tjäna på fallande priser.

Hur kan du köpa GW Pharmaceuticals aktier?

Med legalisering av cannabis i stora delar av Nordamerika har det blivit en verklig tillväxtmarknad. GW Pharmaceuticals är ett av de företag som drar nytta av detta. Med cannabidiol behandlar de bland annat tuberösa sklerosrelaterade attacker. Vill du investera i det här lovande företaget? Ta reda på snabbt hur du köper aktier i GW Pharmaceuticals eller ta en titt på det aktuella priset!

Var kan du köpa GW Pharmaceuticals-aktier?

Vill du köpa GW Pharmaceuticals-aktier? Du kan direkt köpa GW Pharmaceuticals-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”GW aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Mer om GW Pharmaceuticals

GW Pharmaceuticals är ett biofarmaceutiskt företag som är verksamt inom innovation, utveckling och kommersialisering av läkemedel. Det här är nya läkemedel som ännu inte finns på marknaden.

Deras huvudprodukt är en cannabinoidprodukt under namnet cannabidiol (CBD) och hjälper till vid behandling av kramper relaterade till tuberös skleros-komplex. GW Pharmaceuticals Plc grundades 1998. Brian Whittle och Geoffrey William Guy är grundarna.

Företaget har sitt huvudkontor i Storbritannien. De är världsledande inom innovation för cannabinoidbaserade läkemedel. Företagets läkemedel fungerar tillsammans med behandling av multipel skleros vid vissa former av epilepsi hos barn.

Investera i GW-läkemedel

Historien om GW Pharmaceuticals

Företaget grundades 1998 och fick omedelbart en odlingslicens för att odla cannabis lagligt. Detta gjorde det möjligt för dem att omedelbart påbörja forskning för medicinsk användning av växten. Ett år senare började företaget arbeta tillsammans med HortaPharm bv.

GW Pharmaceuticals är ett cannabisforsknings- och utvecklingsföretag i Amsterdam. Företaget tillåts av den nederländska regeringen att utveckla specialiserade cannabisstammar. 2001 noterades GW Pharmaceuticals på AIM, som är en juniormarknad på Londonbörsen. 2013 noterades GW Pharmaceuticals också på Nasdaq. Det är därför möjligt att köpa aktier i detta företag.

Produkterna från GW Pharmaceuticals

Den viktigaste produkten just nu är Sativex: ett cannabisextrakt som administreras via munspray. Läkemedlet godkändes 2010 och hjälper personer med multipel skleros (MS). Läkemedlet hjälper till att bekämpa smärtan. Läkemedlet hjälper också till att förbättra spasticitet och lindra urinblåsan. 2011 inrättade de ett partnerskap med Bayer för att distribuera drogen. Årligen tillverkar de nu 100 ton medicinsk cannabis.

Utveckla nya produkter

GW Pharmaceuticals utvecklar också aktivt nya produkter. Epidiolex är ett bra exempel på detta: det lanserades på marknaden 2019 och blev en omedelbar hit.

Detta nya läkemedel kan vara en stor framgång och kan vara en bra anledning att köpa aktier i detta företag. GW Pharmaceuticals är mycket nöjda med lanseringen av läkemedlet som kan göra stor skillnad för sina patienter.

Marijuana, en ny tillväxtmarknad?

Cannabismarknaden är en tydlig tillväxtmarknad i Nordamerika och kan öka tiotals procent årligen. Hela den globala marknaden kan växa till 340 miljarder.

Denna tillväxt beror på legaliseringen av medicinsk och privat användning. Om du vill göra en ekonomisk framgång med detta måste du investera i rätt företag. GW Pharmaceuticals har nämnts som en bra kandidat för stark tillväxt tack vare utvecklingen.

När det gäller GW Pharmaceuticals är det dock viktigt att vara vaksamma. Företaget är fortfarande mycket beroende av ett specifikt läkemedel. Följ därför konkurrensen noga innan du investerar i GW Pharmaceuticals!

Hur kan du köpa Aurora Cannabis-aktier?

Cannabisbestånden blomstrar! Och med goda skäl: sedan legalisering av cannabis i många delar av Nordamerika har många intressanta nya företag lagts till. Ett exempel på ett liknande företag är Aurora Cannabis. Överväger du en investering i Aurora Cannabis-aktien ? På den här sidan kan du läsa hur du köper Aurora Cannabis-aktier.

Var kan du köpa Aurora Cannabis-aktier?

Vill du köpa Aurora Cannabis-aktier? Du kan direkt köpa Aurora Cannabis-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Aurora aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Aurora Cannabis?

Är du nyfiken på aktiekursen på Aurora Cannabis? I grafen nedan kan du se hur Aurora Cannabis-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Aurora Cannabis

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Aurora Cannabis.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Aurora Cannabis för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Aurora Cannabis?

En investering i Aurora Cannabis visar sig inte alltid bra: från en topp 150 kanadensiska dollar har växelkursen sjunkit till drygt 10 kanadensiska dollar. Som aktiv investerare kan du dra nytta av denna typ av skarpa nedgångar genom att ta en kort position. Som investerare kan du fråga dig själv om det fortfarande är intressant att investera i Aurora Cannabis-aktier.

Andelen utvecklades dåligt under 2019 och 2020 eftersom ledningen oklokt spenderade mycket pengar. År 2020 gjorde den nya ledningen nödvändiga förbättringar: vissa mindre produktionsanläggningar kommer att stängas för att dra nytta av ekonomiska fördelar.

Ur juridisk synvinkel kan Aurora Cannabis också vara bättre i framtiden: den kanadensiska cannabismarknaden blir till exempel alltmer öppen. Med introduktionen av olika nya produkter som cannabisdrycker och vaping ökar företagets möjligheter ytterligare.

Fortfarande kan en investering i Aurora Cannabis visa sig dåligt: på 6 år har företaget ökat antalet aktier med 11 800% för att skaffa mer kapital. Dessutom har företaget svårt att konkurrera med den olagliga marknaden, eftersom produkter på den svarta marknaden är undantagna från skatt. Därför finns det mycket osäkerhet om framtiden för Aurora Cannabis: om det är smart att köpa aktierna nu är bara en fråga.

Kort sagt om Aurora Cannabis

I Nordamerika får fler och fler platser producera och sälja cannabis. Detta gäller ofta cannabis för medicinska applikationer. Du kan dra nytta av denna utveckling genom att investera i marijuana-aktier. Att investera i dessa aktier kan vara attraktivt. Ett exempel på ett företag som du kan investera i är Aurora Cannabis.

Aurora Cannabis är en erkänd producent av medicinsk cannabis. Huvudmarknaden för detta företag i Kanada. År 2016 gjordes den första omsättningen. År 2018 producerades cirka 570 000 kilo cannabis. Under sommaren 2018 blev produktion och användning av cannabis lagligt i Kanada. Denna legalisering av cannabis i Kanada erbjuder Aurora Cannabis utan tvekan möjligheter.

Investering av Aurora Cannabis

Investera i cannabis?

Är det klokt att investera i cannabis? Cannabis blir lagligt i fler och fler länder. Det är därför utsikterna är rosiga. Det är en marknad med potential. Enligt forskning kan marknaden växa enormt. År 2030 kan omsättningen av laglig marijuana-odling vara värt 75 miljarder dollar.

Detta är inte orealistiska siffror. Den illegala cannabis marknaden omsatte cirka 50 miljarder dollar 2018. Omsättningen av lagligt cannabis 2018 var 6,7 miljarder dollar. År 2030 kan en omsättning på 75 miljarder dollar uppnås när den totala marknaden växer 3% över 12 år. Människor måste byta från olagliga parter till lagliga alternativ för att uppnå denna tillväxt.

Ett snabbt växande företag

Cam Battley är Chief Corporate Officer för Aurora Cannabis. Vad har han att säga om företaget? Företaget växer snabbare än sina konkurrenter. När det gäller storlek är detta cannabisföretag det andra i världen med verksamhet i 18 länder.

Aurora Cannabis producerar cannabis helt i växthus. Genom glastaket drar vi nytta av solens värme. Vi kan också övervaka miljöfaktorer som fuktighet och temperatur. Produktionen är mycket effektiv, så vi kan producera cannabis för mindre än en dollar per gram.

Marknaden för medicinsk marijuana är volatil

Att investera i cannabis är inte utan risk. Många företag som producerar cannabis har vuxit. För att möta efterfrågan på medicinska cannabisprodukter har de ökat sin produktion. Det pris som företagen får för sin cannabis kan dock variera. Priserna på cannabisaktier är också volatila. Aktiekurserna kan därför stiga eller sjunka betydligt i värde.

Du kan dra nytta av detta genom att aktivt handla i Aurora Cannabis-aktier. Genom att ägna stor uppmärksamhet åt nyheterna kan du surfa på vågorna av hysteri och panik.

Hur kan du köpa Aphria-aktier?

Weed eller cannabis är en hype bland investerare. Ett exempel på ett företag som har haft stor nytta av denna trend är Aphria. Det kanadensiska företaget producerar, levererar och säljer medicinsk cannabis i Kanada och andra regioner. Företaget har haft en officiell licens sedan 2014, varefter dess aktiekurs har ökat tio gånger. Är du också säker på företagets framtid? Om detta är fallet kan det vara intressant alternativ att köpa Aphria-aktier. Du kan läsa företagets aktuella aktiekurs på denna sida.

Var kan du köpa Aphria-aktier?

Vill du köpa Aphria-aktier? Du kan direkt köpa Aphria-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Aphria-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Är det klokt att investera i Aphria?

Aphria är ett relativt stabilt och säkert cannabisföretag. Till skillnad från många konkurrenter har Aphria lyckats uppnå lönsamma resultat. Under coronapandemin var Aphria resultat också negativa, men jämfört med konkurrensen var skadan inte så dålig. Om du letar efter en investering i ett relativt stabilt cannabisföretag kan Aphria vara ett intressant alternativ.

Det är dock viktigt att vara uppmärksam när du ska investera i Aphria genom att köpa sina aktier. Företaget har meddelat att det kommer att gå samman med Tilray. Tilrays rykte är annorlunda: det här företaget är mycket mer aggressivt och har ännu inte gjort någon spekulera. Dessutom är det Tilrays aktieägare som kommer att få en premie vid fusionen.

Icke desto mindre är sammanslagningen av de två företagen inte nödvändigtvis en dålig utveckling. Företagen kan dela vissa processer, vilket minskar kostnaderna och ökar effektiviteten i produktionsprocessen. Dessutom kommer Aphria att få tillgång till den lukrativa amerikanska hampmarknaden genom Tilray. En investering i Aprhia är därför inte nödvändigtvis oklokt, men säkert riskabelt.

Om företaget Aphria

Aphria är en licensierad produkt av medicinsk cannabis. Medicinsk cannabis odlas helt i växthus. Cannabis växer med solljus och skapar de bästa naturliga odlingsförhållandena för att producera säkra medicinska cannabisprodukter. Det är möjligt att odla växterna under de bästa förhållandena i växthuset.

Aphria går också utöver industristandarder. De ser till att patienter får de bästa, renaste och renaste medicinska cannabisprodukter som finns på marknaden. Patienten kommer först i hela processen att tillverka produkterna.

aphria

Hur uppstod Aphria?

Företaget Aphria har funnits sedan 2014, då det grundades av Cole Cacciavillani och John Cervini. I början noterades företaget på Toronto Venture Exchange. År 2017 fick bolaget en mer prestigefylld notering under Toronto Stock Exchange.

2014 var ett viktigt år för Aphria. Företaget lyckades få en licens för handel med cannabis. Denna licens beviljades av Health Canada. År 2015 fick Aphria sin första stora order och har sedan dess kunnat öka produktionen genom att investera i växthus.

Därefter har företaget arbetat hårt. Aphria undersökte möjligheterna att expandera till Amerika. Det förvärvade också Broken Coast och Nuuvera, företag som redan var aktiva inom cannabissektorn. Tror du att Aphria kommer att fortsätta göra en imponerande utveckling i framtiden? I så fall kan en investering i denna cannabisproducent verkligen vara intressant!

Investera i Aphria

Det kanadensiska företaget Aphria har fått en investering på 100 miljoner kanadensiska dollar från en institutionell investerare. Investeraren har köpt 14 miljoner aktier i företaget. Pengarna kommer att användas för internationell expansion och för att få mer rörelsekapital. Tror du att Aphria vet hur man använder detta kapital effektivt? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Aphria-aktier online.

Ändrade lagar i Nordamerika

I Nordamerika ser vi att reglerna och lagarna kring medicinsk cannabis och även för hemmabruk förändras. Cannabis blir lagligt på fler och fler områden, och ett företag som Aphria har goda förutsättningar att dra nytta av denna utveckling.

Naturligtvis gäller strikta regler. Cannabisprodukterna måste först godkännas av behöriga myndigheter. Det betyder dock möjligheter för Aphria, eftersom marknaden blir större och mer tillgänglig.

En större marknad betyder en potentiellt större försäljningsmarknad. Tror du att Aphria kan dra nytta av denna marknad? I så fall bör du definitivt överväga att investera genom att köpa aktier.

Aphria som en indikator för marknaden

Aphria har blivit en viktig aktiemarknadsbarometer för hela cannabissektorn. Emellertid är känslan kring cannabisbestånden fortfarande mycket blandad. Aphria har gjort nedskärningar och dess aktiekurs har sjunkit som svar. aktieägarna verkar nu ta en väntan-och-se-attityd och behåller aktierna i sina portföljer.

Tror du att nedskärningarna kommer att ha en positiv inverkan på Aphria verksamhet? Genom att investera aktivt kan du ständigt förutse den senaste utvecklingen. Genom att göra det kan du fatta rätt beslut även i händelse av dåliga nyheter.

En stark aktör på marknaden

Aphria är fortfarande en stark aktör inom marijuanamarknaden. Det är inte nödvändigtvis det bästa eller det största, men det är en stark spelare med ett smart spel. Det finns andra aktier inom sektorn som potentiellt kan erbjuda högre avkastning. Det är viktigt att undersöka dessa konkurrenter noggrant: vissa cannabisföretag tar också stora risker.

Speciellt ur ett risk- och avkastningsperspektiv verkar aktien vara mycket attraktiv. Balansen är sund och Aphria har till och med tillräckligt med pengar för att ta över andra företag.

Det är dock klokt att hålla koll på tävlingen. När andra företag dominerar marknaden för mycket kanske inte aktiekursen går så bra.

Konkurrens

Aphria anses inte vara ett så splashy aktie som konkurrenterna. Aurora har ett stort globalt nätverk medan Cronos, Tilray och Canopy har gott om pengar till deras förfogande.

Aphria kan dock vara en intressant investering. Företaget lyckades behålla ett bra aktie, vilket är ett tecken på ett bra företag i denna sektor. Det är därför en aktie som erbjuder möjligheter. Naturligtvis är det bra att hålla koll på marknaden och utvecklingen inom företaget självt. Hur som helst är Aphria verkligen ett alternativ om du funderar på en investering i cannabis.

Hur kan du köpa Tilray-aktier?

Det kanadensiska företaget Tilray (TLRY) grundades 2013. Detta kanadensiska/amerikanska företag producerar cannabis och läkemedel. När företaget grundades var målet att kunna sälja legala cannabisprodukter i USA. Tror du att de kommer att kunna uppnå detta mål? Att investera i Tilray genom att köpa aktier är ett klokt drag! På denna sida kan du se var du kan köpa Tilray-aktier direkt. Du kan också se aktuell aktiekurs för Tilray-aktier här.

Var kan du köpa Tilray-aktier?

Har du förtroende för Tilrays framtid? Tror du att fler marknader kommer att erövras och att priset kommer att återhämta sig till viss mån som året 2018?

Vill du köpa Tilray-aktier? Du kan direkt köpa Tilray-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Tilray-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Tilray ?

Är du nyfiken på aktiekursen på Tilray? I grafen nedan kan du se hur Tilray -aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Tilray

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Tilray.

Analys av Tilray

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Tilray är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Tilray-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Tilray för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Tilray aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Tilray kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Tilray prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det smart att investera i Tilray?

En investering i Tilray-aktier kan verkligen vara intressant. Cannabismarknaden som helhet är väldigt intressant och kan växa starkt de närmaste åren. Speciellt nu när allt fler amerikanska stater tillåter cannabis för fritidsbruk kan företag som Tilray öka sin försäljning kraftigt. Även i Europa har företaget byggt upp en bra position tack vare anläggningen i Portugal.

Samtidigt anpassas och utvecklas ständigt lagarna, vilket leder till att det fortfarande finns stor osäkerhet om Tilrays framtida potential. Förutom denna osäkerhet är de illegala cannabismarknaderna fortfarande en stark konkurrent till kanadensiska Tilray.

Det är därför viktigt när man överväger en investering att komma ihåg att cannabismarknaden fortfarande är mycket ung. Det råder stor osäkerhet om framtiden för Tilray-företaget. Att köpa aktier i företaget är därför verkligen inte utan risk.

Milstolpar i Tilrays historia

Den första milstolpen för Tilray var godkännandet av GMP-systemet (Good Manufacturing Practices) av företagets cannabisprodukter. Detta godkännande erhölls 2016. Vid den tiden var företaget det första företaget med godkännande för att producera cannabis i Nordamerika.

Andra milstolpen för företaget var börsintroduktionen: i juli 2018 noterades företaget på den berömda NASDAQ börsen.

Tredje milstolpen var Tilrays stora genombrott i september 2018. Tilray var då det första företaget som fick tillstånd att exportera cannabis till USA. Cannabisen användes i kliniska prövningar.

Undertecknandet av ett avtal med Sander Pharmaceuticals i november 2018 var också en milstolpe för företaget. Efter att ha undertecknat affären kunde Tilray sälja sina cannabisprodukter runt om i världen. Tror du att legaliseringen kommer att fortsätta och att det kommer att vara möjligt att köpa cannabisprodukter i fler och fler länder? Då kan det vara attraktivt att investera i Tilray-aktier.

Tilray share

Ökad efterfrågan på cannabisaktier 2018

Fler och fler stater i Nordamerika har legaliserat cannabis för medicinsk användning och fritidsbruk. Medicinsk användning är tillåten i 30 av 50 stater sedan 2018. Som ett resultat är personlig förbrukning av cannabis tillåten i tio stater och i Columbia. Som ett resultat av denna legalisering blomstrar marknaden för cannabis och det har påverkat aktiekurserna på senare tid. Den pågående legaliseringen av cannabis gav priset på Nordamerikanska cannabisbestånd 2018. Nu är det är klart att legaliseringen inte går i samma takt överallt, därför har många priser fallit igen. Detta förändrar inte det faktum att marijuanamarknaden är enorm: det finns definitivt potential!

Tror du att ytterligare legalisering kommer att leda till en ökning av aktiekurserna? I så fall kan det vara väldigt intressant att köpa Tilray-aktier från en mäklare.

Priset på cannabisaktier Tilray under 2018

År 2018 kom Tilray på andra plats på en lista över de bästa cannabisbestånden. Företaget börsnoterades i juli 2018. I september 2018 steg aktiekursen med inte mindre än 380 %. Detta är en aktie som symboliserar prisökningen på cannabisaktier 2018.

Dessa enorma ökningar visade sig dock vara orealistiska. Aktien föll därför kraftigt från en värdering på nästan 150 USD 2018 till bara några dollar i mars 2020. Det verkar som om under hypen var Tilrays aktiekurs övervärderad. Tror du att det kommer att bli ett nytt attraktivt köp moment i framtiden? Då kan du verkligen överväga att investera i Tilray-aktier.

Aktiva investerare kan också dra nytta av denna typ av enorma fluktuationer. Förbi spekulerar på prisrörelser kan du dra nytta av både stigande och fallande prisrörelser.

Tilray är verksamt i många länder

Tilray utökar ständigt sin verksamhet. Företaget finns i Australien och Nya Zeeland, Kanada, Europa och Latinamerika.

 • Tilray var det första företaget som lagligt exporterade cannabis från Nordamerika till Australien och Nya Zeeland. Företaget är nu en av de största leverantörerna av cannabis för medicinska ändamål.
 • I Kanada var Tilray ett av de första företagen som fick tillstånd att lagligt producera cannabis. Idag är företaget den ledande leverantören av medicinsk cannabis i Kanada. Tiotusentals patienter i Kanada har tillgång till cannabis tack vare Tilray.
 • Tilray var det första företaget som lagligt exporterade cannabis från Nordamerika till Europa. Den portugisiska regeringen beviljade företaget en odlingslicens. Cannabis som odlas i Portugal är avsett för den europeiska marknaden. I flera europeiska länder är cannabis nu tillgängligt från apotek.
 • I Chile importerar, producerar och distribuerar Tilray cannabis. Företaget planerar att distribuera sin cannabis i Latinamerika.

Hur kan du köpa Canopy Growth-aktier?

Canopy Growth är ett av de mest kända företagen i Cannabis industrin. Företaget fokuserar främst på produktion av cannabis, men började nyligen också producera andra produkter med Cannabis i sig. Letar du efter en intressant cannabis aktie att köpa? Då kan det vara intressant att investera i Canopy Growth! På den här sidan kan du läsa allt du behöver veta innan du gör en investering i företaget. Du kan också läsa den aktuella aktiekursen för Canopy Growth på den här sidan.

Var kan jag köpa Canopy Growth-aktier?

Har du förtroende för Canopy Growth framtid? Företaget investerar fortfarande i flera nya branscher, vilket innebär att en investering i företaget verkligen kan fungera bra. Vill du köpa Canopy Growth-aktier? Du kan direkt köpa Canopy Growth-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Canopy-Growth-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Hur kan du aktivt handla i Canopy Growth?

En cannabis aktie som Canopy Growth kan vara mycket flyktigt. Det beror på att det fortfarande är en ganska ny marknad och vi har ingen aning om exakt hur den kommer att utvecklas. Beståndet är verkligen intressant: trots allt finns det många människor runt om i världen som regelbundet använder cannabis. När Constellation Brand investerade i aktien hoppade det omedelbart upp till 38 % ökning. Som en aktiv näringsidkare kan du dra nytta av denna typ av starka svängningar. Men hur gör man det?

En bra mäklare att aktivt handla med en aktie som Canopy Growth är Plus500. Plus500 låter dig aktivt ta positioner på marknaden med CFD: er. Med en CFD handla du på prisskillnaden för CFD-aktien. Det handla att du kan ta ställning till både fallande och stigande priser. Vill du börja handla CFD Canopy Growth-aktier aktivt? Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto direkt:

Vad är aktiekursen för Canopy Growth?

Är du nyfiken på det aktuella priset på Canopy Growth-aktier? I tabellen nedan kan du konsultera CFD-priset på Canopy Growth direkt. Du kan också börja handla aktien direkt med knapparna.

Är det klokt att investera i Canopy Growth?

Nuförtiden är cannabis inte bara mer aktuellt, det är också trendigare än någonsin. Fler och fler studier avslöjar de otroliga medicinska fördelarna som regelbunden användning av cannabis kan medföra. Även om Canopy Growth är ett av de största företagen och aktierna i cannabismarknaden, växer konkurrensen stadigt. Detta är speciellt på företagets huvudmarknad, nämligen Kanada och USA.

Även om det verkar som om det fortfarande finns en enorm potential gömd i Canopy Growth, beror allt naturligtvis på i vilken utsträckning användningen av cannabis kommer att legaliseras eller inte. Tror du att legaliseringen kommer att fortsätta över hela världen? I så fall kommer Canopy Growths marknad bara att öka, vilket kommer att vara bra för företagets lönsamhet och automatiskt också för företagets aktiekurser.

En bra anledning att köpa Canopy Growth-aktier är den gynnsamma utveckling som företaget går igenom. Till exempel håller företaget på att skapa en bra försäljningsstruktur för den amerikanska marknaden: på detta sätt kan företagets lönsamhet naturligtvis fortsätta att öka.

Det är dock viktigt att övervaka företagets lönsamhet. De betydande investeringar som företaget har gjort för att bygga upp en starkare position har säkerställt att företaget fortfarande är förlustbringande. Eftersom cannabismarknaden är ny är det fortfarande mycket osäkert om företaget kommer att kunna bygga en starkare position i framtiden. En investering i Canopy Growth är därför verkligen inte utan risk.

Hur köper man Canopy Growth-aktier?

För nya investerare kan det ibland vara svårt att förstå hur man köper Canopy Growth-aktier. Eftersom Canopy Growth är ett kanadensiskt företag kan du ofta enkelt handla aktierna med en online-mäklare. Det är dock viktigt att ta hänsyn till två saker:

 • Växelkursen för den kanadensiska dollarn mot den valuta du investerar själv med
 • Transaktionskostnader för köp och försäljning av kanadensiska aktier

Om du inte själv investerar i kanadensiska dollar kan fluktuationer i växelkursen påverka ditt investeringsresultat starkt. När din valuta blir mindre värd kan du till och med förlora pengar med ett stigande aktiekurs för Canopy Growth.

Du måste också vara försiktig med transaktionskostnaderna för kanadensiska aktier. Många mäklare tar högre transaktionskostnader när du investerar utomlands. Vill du veta med vilka mäklare du kan investera mest förmånligt i kanadensiska aktier? Ta då en titt på vår artikel om investering i kanadensiska aktier:

Att öppna en placeringsposition på Canopy Growth-aktier fungerar faktiskt detsamma för varje mäklare. Du måste först välja andelen i programvaran. När du har hittat aktien kan du köpa aktierna direkt med en marknadsorder. Naturligtvis kan du också välja att använda en gräns order: med en gräns order öppnar du bara investeringen när ett visst pris uppnås.

Om Canopy Growth

Canadian Canopy Growth Corporation är främst engagerad i produktion av cannabis. Det är främst på grund av denna aktivitet som Canopy Growth-andelen har blivit så känd. Tack vare investeringen från Constellation Brands kommer företaget också att delta i konkurrensen om cannabis fyllda drycker

Det kapital som företaget har fått från Constellation Brands har säkerställt att företaget har byggt upp en fast finansiell ställning. Vill du upptäcka hur du också kan investera i Canopy Growth-aktien? Då är det klokt att undersöka företagets framtidsplaner!

canopy growth

En av de ledande cannabisproducenterna

Canopy Growth har vågat manifestera sig på en ofta omtvistad marknad. Fram tills idag är legaliseringen av cannabis fortfarande i sin linda trots dess många medicinska fördelar. Canopy Growths hemmamarknad är Kanada, ett land som helt klart öppnar sig mer och mer för legalisering av cannabis.

Canopy Growths verksamhet består huvudsakligen av produktion och distribution av cannabis. Det är dock inte allt: det betydande kapital som det har kunnat samla in från Constellation Brands investering har faktiskt öppnat en ny målmarknad. Under de kommande åren skulle företaget också vilja bli alltmer involverat i kampen för att producera ”cannabis fyllda drycker”. Om detta lyckas kan det tillföra värde till Canopy Growth Corporations marknadsposition.

Tror du att dessa drycker kan bidra till den framtida tillväxten av Canopy Growth? Då är det definitivt tillrådligt att köpa Canopy Growth-aktier!

Canopy Growth Corporation historia

Canopy Growth Corporation grundades ursprungligen 2013 som Tweed Marijuana Inc av Bruce Linton och Chuck Rifici. Det fick sitt nuvarande namn år 2015 efter en sammanslagning med Bedrocan Canada. Denna sammanslagning satte också Mark Zekulin vid rodret för företaget.

Företaget nådde en viktig milstolpe i augusti 2018. Det var då Constellation Brands, en amerikansk producent av öl, vin och sprit, meddelade att de skulle göra en investering i Canopy Growth till ett värde av 5 miljarder kanadensiska dollar. Som ett resultat blev investeraren 38 procent ägare av det kanadensiska företaget.

De ytterligare ekonomiska resurserna som erhållits från ovanstående avtal kommer att göra det möjligt för Canopy Growth att fortsätta sin internationella expansion. Särskilt i USA avser företaget att öka sin marknadsandel avsevärt. (Framtida) produktion av drickbara cannabisprodukter bör också ge den kanadensiska cannabisproducenten ytterligare intäkter över tiden.

Tror du att Canopy Growth kommer att kunna sälja fler produkter utomlands i framtiden? I så fall kan det vara intressant att investera i Canopy Growth-aktier.

Extra tillgängliga produkter med cannabis

Canopy Growths främsta mål är att skapa tillgängliga produkter baserade på cannabis. Detta framgår redan av avtalet med Constellation Brands, naturligtvis, men det finns mer. I november 2019 meddelade företaget att det inte bara skulle marknadsföra läsk utan även choklad injicerat med THC och CBD. På detta sätt bör (medicinsk) cannabis nå en stor målgrupp på ett tillgängligt sätt i ett slag.

Tror du att dessa nya produkter kommer att ge företaget en starkare marknadsposition? I så fall kan det vara intressant att investera i Canopy Growth!

weed investment

Framtida

Canopy Growth utvecklar en internationell strategi. Företaget vill expandera till nya regioner där lokal lagstiftning naturligtvis spelar en viktigare roll. Nu när cannabis blir mer och mer legaliserat finns det oöverträffade möjligheter. Att köpa cannabisaktier kan därför visa sig vara en mycket intressant investering.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.