Köpa cannabis-aktier: hur man investerar i cannabis?

Att investera i cannabis kan vara mycket lönsamt! I den här artikeln diskuterar vi hur du kan köpa aktier i cannabis branschen, och vi kommer introducerar några av de bästa marijuana-aktierna att köpa.

Hur kan du investera i cannabis?

Det finns två sätt på vilka du kan dra nytta av investeringar i marijuana eller cannabis. Nedan kommer vi att diskutera hur du kan investera med marijuana-aktier.

Hur kan du aktivt investera cannabisaktier?

Det första alternativet som du kan investera med aktier i cannabisföretag är genom att köpa eller sälja så kallade CFD. CFD är mycket lämpliga för att spekulera i prisökningar och fall på kort sikt. Detta gör att du kan svara på starka prisfluktuationer. Dessutom är det också möjligt att short sell, vilket gör det möjligt att dra nytta av ett fallande pris. Vill du köpa eller sälja marijuana CFD? Detta är möjligt med Plus500. Använd knappen nedan för att skapa en gratis demo:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur kan man köpa marijuana-aktier?

Ett annat alternativ är att köpa aktier från marijuana-företag. När du gör detta är omfattande forskning viktigt. När allt kommer omkring kan mycket hända på lång sikt och marknaden är fortfarande relativt ny. Med ökningen av Internetföretag såg du till exempel att många nya företag misslyckades. Du bör därför gräva i företagets underliggande struktur för att inte möta obehagliga överraskningar. Den billigaste parten att köpa aktier är eToro, eftersom du inte betalar courtage på aktier hos den här mäklaren. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vad vill du veta om att investera i cannabis?

 • Fördelar : varför kan investeringar i cannabis vara attraktiv?
 • Bubbla : är cannabis marknaden en finansiell bubbla?
 • ETF : hur kan du investera i hela marijuanamarknaden?
 • Bästa aktier : vad är de bästa cannabisaktierna?
 • Börserna : på vilken börs kan du investera med cannabis?
 • Tips : hur uppnår man bättre investeringsresultat?
 • Biotech-aktier : vilka företag utvecklar cannabismedicin?
 • Leverantörsaktier : vilka företag ordnar logistiken?
 • Affärsaktier : företag som tar affärssidan.
 • Köp av aktier : köp en marijuana-aktie i tre steg.
 • Vanliga frågor : alla svar om cannabisinvesteringar.

Varför är det intressant att investera i cannabis?

Under 2018 var cannabis aktierna heta & hände. Kanada tillät att cannabis lagligt produceras och säljs, vilket många företag förväntade sig. Detta visade sig dock vara en enorm hype: aktiekurserna för många cannabisrelaterade aktier steg enormt och kollapsade sedan igen.

Före legaliseringen var flera företag redan aktiva på cannabismarknaden. Under Cannabis för medicinska ändamål kunde företag redan lagligt producera cannabis för medicinska ändamål. Den nya lagen tillät emellertid också dessa företag att sälja cannabis direkt för fritidsbruk. För ett företag som Canopy Growth så var denna utveckling positivt: företagets omsättning har ökat mer än tio gånger!

Sannolikt finns det fortfarande gott om utrymme för tillväxt. Den legala marijuana-marknaden försvagar långsamt undervärldens marknadsandel. Bara i Kanada är cannabismarknaden värt mellan 5 och 7 miljarder kanadensiska dollar!

growth marijuana market

Cannabismarknaden förväntas växa ännu mer

Varför legaliserades cannabis?

Regeringen beslutade att legalisera cannabis för att minska brottsligheten. Detta skulle också göra leveransen mer transparent, eftersom THC-innehållet måste skrivas ner på varje produkt. Det skulle också göra det svårare för minderåriga att köpa cannabis. Inte alla dessa mål har uppnåtts: Eftersom brottslingar fortfarande erbjuder marijuana till billigare priser, finns det fortfarande en stor kriminell krets.

Varför har marijuana-aktier kollapsat?

Efter hype har priserna på cannabis ibland sjunkit så mycket som 90%. När legaliseringen just hade genomförts fanns det tydligt en marijuana bubbla. Många investerare ville inte missa båten eftersom företagens omsättning ökade så mycket.

Denna optimism visade sig vara dålig: legalisering i andra länder tar längre tid än väntat och olaglig marijuanadyrkning är en form av illojal konkurrens. Kriminella betalar inte skatt och kan därför sälja sin cannabis billigare. Faktum är att företag som säljer cannabis lagligt måste hålla jämna steg med kvaliteten.

För ytterligare tillväxt måste vi hålla koll på utvecklingen i USA. År 2012 var det till exempel tillåtet att använda cannabis i fritiden i Colorado och Washington. På detta sätt kommer naturligtvis stora, nya marknader att dyka upp som cannabis företag kommer att kunna dra nytta av.

Trenden fortsätter ändå, vilket kan vara en bra anledning att investera i cannabis en gång till i framtiden. År 2020 kommer Nya Zeeland, Luxemburg och Mexiko sannolikt att legalisera cannabisodling. I Libanon och Ghana har begränsningarna för odling av hampaväxter redan minskats. Dessutom tillåter fler och fler amerikanska stater fritidsanvändning av cannabis.

Canopy Growth stock price

Cannabismarknaden är fortfarande en riktig hype. Var därför uppmärksam på att göra en stor investering i Marijuana-aktier!

Hur stor är marknaden?

En investering i cannabis kan fortfarande vara väldigt intressant. Mer än 260 miljoner människor världen över använder cannabis varje år och marknaden är totalt värd 344 miljarder USD. Eftersom marijuanaindustrin blir laglig på fler och fler platser kan cannabis företag dra nytta av detta. Detta kan ses i en fortfarande stark tillväxt: under 2019 var den globala omsättningen 10,2 miljarder euro, som växte till 14,9 miljarder euro 2020.

När man investerar i cannabis är det klokt att undersöka vilka företag som gynnas mest av denna enorma tillväxt. Naturligtvis har du de företag som producerar och säljer marijuana själva. Men det stannar inte där: det finns också läkemedelsproducenter och bioteknikföretag som utvecklar läkemedel som använder cannabis. Det finns också länder som levererar den utrustning som behövs för att odla hampa.

Investera i marijuanamarknaden med en ETF

För många investerare är det svårt att avgöra vilka marijuana-aktier de bäst kan köpa. Med en ETF kan du investera i en korg med cannabisaktier på en gång. Detta gör det möjligt att sprida dina risker och minska risken för att förlora mycket pengar på grund av att ett företag inte presterar bra.

Den mest kända ETF för cannabis är Medical cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) som spårar indexet för medicinsk cannabis och välbefinnande. Kostnadsindex för ETF är 0,8% vilket är ganska dyrt för en ETF: på grund av den höga förväntade tillväxten på marknaden kan en investering i detta index fortfarande vara intressant.

Indexet spårar företag som är noterade i Amerika (86%) och Kanada (14%). Exempel på företag i indexet är GW Pharmaceuticals, Growgeneration Corporation och Zyherba Pharmaceuticals Inc.

Vill du köpa denna ETF? Ett bra ställe att göra detta är DEGIRO: DEGIRO är en pålitlig mäklare där du kan köpa och sälja ETF-medel till låga transaktionskostnader. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med DEGIRO:

Vilka är de mest populära och bästa cannabisaktierna?

Vill du veta vad den bästa marijuana-aktien är för en investering? I så fall är det klokt att göra en gedigen undersökning! Undersök till exempel om cannabisaktien passar väl in i din investeringsportfölj. I denna del av artikeln kommer vi att diskutera några välkända och populära cannabisaktier du kan investera i.

Canopy Growth

Canopy Growth Corporation är det största cannabisföretaget i världen. Ett stort parti som har investerat i företaget är Constellation Brands som är en dryckeproducent. Företaget har en andel på över 38%. Detta har ökat företagets värde till mer än tio miljarder dollar.

Det faktum att företaget också tittar på investeringar utanför Kanada gör Canopy Growth till en intressant investering. Till exempel har partnerskap upprättats med lokala företag i Tyskland och Spanien. Dessutom är företaget aktivt i Jamaica, Chile, Brasilien, Australien och andra länder. När trenden fortsätter och fler länder legaliserar ogräs är Canpoy Growth redo att erövra dessa områden.

Aphria

Aphria är också en stor aktör på cannabismarknaden. Företaget har ett stort växthus för att producera cannabis. Detta växthus ligger nära Ontario och kallas Aphria One. Med inte mindre än 300.000 kvadratmeter finns det tillräckligt med utrymme för att producera en stor mängd marijuana. En stor fördel med det faktum att företaget odlar cannabis i ett växthus är att detta gör det möjligt att producera cannabis av högre kvalitet till lägre kostnader.

Företaget utvecklar nya produkter och har också ingått partnerskap med olika universitet. Aphria fokuserar på både fritids- och medicinskt cannabis. Företaget kunde uppnå ett lönsamt resultat 2018. När man tänker på att försäljningsmarknaden sannolikt kommer att fortsätta stiga kan Aphria vara en intressant investering.

Aphria weed

Aurora Cannabis

Aurora Cannabis är det näst största cannabisföretaget i världen efter Canopy Growh. Det har varit möjligt att handla bolagets aktier på börsen sedan oktober 2018. Denna kanadensiska producent av medicinsk marijuana har olika produktionsanläggningar. I slutet av 2018 kommer det att finnas inte mindre än åtta produktionsanläggningar och företaget gör affärer med över 18 länder.

Totalt kan företaget producera 500.000 kilo cannabis per år. Även om företaget har en stor kapacitet kan det ännu inte göra vinst i år. När legaliseringen fortsätter kan detta förändras i framtiden! Företaget har också meddelat förvärvet av Medreleaf Corperation, vilket kan ge fler vinster i framtiden.

Aurora Cannabis

CARA Therapeutics

CARE Therapeutics är ett företag som specialiserar sig i kampen mot smärta. Nu när marijuana accepteras för medicinska ändamål kan företaget fortsätta växa. Företaget utvecklar CR845, ett läkemedel som ska arbeta mot extrem klåda och smärta.

Företaget är intressant nog för att väcka intresse hos flera stora företag. Till exempel vill Renal Pharma ta vidare distributionen av läkemedlen. Om företaget verkligen bryter igenom detta icke-beroendeframkallande läkemedel kan aktiekursen stiga kraftigt. Wall Street håller därför ett noggrant öga på Cara Therapeutics.

Framtidsutsikterna för företaget är därför goda: över hela världen finns det 1,2 miljarder människor som kan dra nytta av de produkter som utvecklats av CARA Therapeutics. Företaget behöver bara en bråkdel av denna grupp som kunder för att göra goda vinster.

cara therapeutics

Läkemedel som CARA Therapeutics arbetar med

Cronos Group (CRON)

Detta är den första cannabisaktien som listas på NASDAQ. Med hjälp av samarbeten och joint ventures har Cronos Group kunnat starta verksamhet på fem kontinenter. Företaget tillverkar olika medicinska produkter, t.ex. Fred Naturals varumärke. Företaget har också produkter för fritidsbruk, t.ex. Cove och Spenat .

Altria, ett tobaksföretag, tog en andel i företaget 2018 och uppskattade värderingen till 4,5 miljarder euro. Ögonblick senare förvärvade de Redwood Holding, ett företag som producerar CBD-produkter, 2019. Cronos Group är också aktivt i utvecklingen av förångare i Israel.

Även om företaget redovisade en förlust under 2019 ger dess stora likviditet det stora möjligheter att expandera. Detta kan göra det attraktivt att investera i Coronos Group.

Andra cannabisaktier du kan investera i

 • Amyris
 • Arena Pharmaceuticals
 • Cara Therapeutics
 • Cronos
 • GW Pharmaceuticals
 • Innovativa industriella egenskaper
 • OrganiGram Holdings

På vilken börs kan du investera i cannabis aktier?

Många av de mest populära och välkända cannabisbestånden finns på den amerikanska Nasdaq och New York Stock Exchange. Du kan också hitta många företag som är aktiva med marijuana på den kanadensiska börsen i Toronto. Du kan handla med nästan vilken mäklare som helst som är noterade på dessa börser.

Det finns också många mindre företag eller penny aktier som kan handlas. Detta händer ofta Over The Counter. När du köper en andel i ett kommande cannabis företag kan du uppnå en mycket hög avkastning med det. Samtidigt är riskerna också mycket högre eftersom dessa typer av nystartade företag regelbundet misslyckas.

Vad bör du vara uppmärksam på när du investerar i cannabisaktier?

Om du vill uppnå bra resultat med investeringar i cannabisaktier är det viktigt att investera i en smart sätt . I denna del av artikeln tittar vi på vad man ska tänka på när man köper marijuana-aktier.

EKONOMISKA UPPGIFTER

Det är viktigt att granska företagets ekonomiska data ordentligt. Kontrollera om företaget är växande och om den har tillräcklig tillväxtpotential. För investerare som gillar att ta begränsade risker är det också lämpligt att vara uppmärksam på företagets stabilitet . Till exempel varierar aktiekursen kraftigt eller rör sig den sig i förutsägbara mönster?

Du kan också titta på specifika förhållanden för att bättre förstå hur företaget fungerar. Pris / vinstkvot, visar hur många gånger vinsten aktien handlas. Med Skuldsättningsgrad kan du undersöka hur skulderna är proportionella mot företagets kapital.

Ibland är det också klokt att bedriva undersökning om ledningen. Visst, i mindre företag spelar ledningen en viktig roll. Det är då ett gott tecken när ledningen har en god framtidsvision och tillräcklig erfarenhet av att leda ett företag.

Slutligen är det attraktivt för många investerare att titta på utdelning. Företag som delar en stor del av sin vinst med investerare är särskilt attraktiva.

invest in weed shares

Konkurrens

Konkurrens är viktigt när det gäller marijuana-aktier. Cannabismarknaden är fortfarande ny och företag kämpar för sin marknadsandel. Undersök därför om företaget du vill investera i har en överlägsen produkt eller en bättre affärsstrategi.

Det är också viktigt att komma ihåg att marijuanamarknaden är en ganska ny marknad. Det lockar fortfarande många nya spelare och vissa befintliga spelare kommer sannolikt inte att överleva. När Internet var nytt såg du också att aktiekurserna steg enormt och att resultaten från många företag låg efter. Det är inte osannolikt att detta också kommer att hända med cannabisaktier: i slutändan kommer en handfull stora och starka företag att finnas kvar.

Företagets storlek

Det finns redan några cannabis företag som har byggt upp en stabil affärsposition. Om du letar efter stabilitet kan du köpa aktier i ett liknande stabilt företag eller investera i en cannabis-ETF.

Har du inget emot att ta större risker och vill ha en chans att få högre avkastning? Då kan det vara attraktivt att investera i mindre cannabisföretag.

Andelar i bioteknikföretag

Det finns flera bioteknikföretag som är involverade i utvecklingen av cannabisläkemedel. Observera att vissa bioteknikföretag också utvecklar läkemedel som inte har något att göra med cannabis. När ett företag får tillstånd från FDA att sälja ett nytt läkemedel kan detta öka aktiekursen. Var därför noga med forskningsutvecklingen inom företaget.

AbbVie

Läkemedelsföretaget AbbVie har marknadsfört ett läkemedel som innehåller cannabis under namnet Marinol. Marinol används för att hjälpa cancerpatienter att minska illamående efter kemoterapi och för AIDS-patienter att förbättra aptiten.

Det är viktigt att undersöka andra läkemedel som AbbVie lanserar. AbbVie är ett stort företag som också hanterar många läkemedel som inte har något att göra med marijuana. Detta gör att du kan minska riskerna med din cannabisinvestering.

GW Pharmaceuticals

GW Parhaceuticals har också marknadsfört ett läkemedel som innehåller marijuana. Läkemedlet Epidiolex kan behandla allvarliga varianter av epilepsi. Efter att läkemedlet godkändes ökade aktiekursen. Företaget marknadsförde också nabiximoler för behandling av multiple skleros.

Cara Therapeutics

Care Therapeutics är ett annat exempel på ett bioteknikföretag som är involverat i utvecklingen av ett läkemedel baserat på cannabis. De arbetar med läkemedel som hjälper till att lindra klåda och kronisk smärta.

Axim bioteknik

Axim Biotechnologies arbetar med läkemedel som kan behandla torra ögon. De arbetar också med läkemedel som hjälper till att stoppa missbruk som rökning. Även denna andel har sjunkit kraftigt i värde: vid sin topp 2017 var den värt över 13 dollar, men aktiekursen har sjunkit till en halv dollar 2020.

Leverantörsaktier

Efter legaliseringen av cannabismarknaden måste också en hel del ny infrastruktur införas. Tänk på produktion av förpackningsmaterial, öppnande av butiker och transport av cannabis. Om marknaden fortsätter att växa kan det vara intressant att investera i företag som är involverade i leverans av cannabis.

KushCo Holdings

Detta företag tillhandahåller förpackningsmaterial för cannabis producenter. De tillåter också andra företag att sätta sina logotyper på materialet. Med 12 filialer spridda över Amerika och en kraftigt stigande omsättning är det en intressant andel att hålla koll på.

Scotts Miracle-Gro Company

Ett annat aktiebolag som du kan köpa är The Scotts Miracle-Gro Company. Detta företag har tidigare levererat olika trädgårdstillbehör och beslutat att också leverera produkter till cannabisproducenter under 2016. Detta ökade marknadsandelen för det redan stora företaget avsevärt. Observera att företaget också producerar och säljer olika andra konsumentprodukter, såsom gräsmatta och skadedjursbekämpningsutrustning.

GrowGeneration Corp.

GrowGeneration Corp äger butiker som säljer produkter för odling av hampa. Företaget växer snabbt och kan därför vara en intressant investering.

Företagstjänster

Det behövs mycket pengar för att skapa den nya cannabismarknaden. Du kan också investera i företag som tillhandahåller nödvändigt kapital för cannabis marknaden. I det här avsnittet tittar vi på några av de företag som är involverade i företagstjänster inom marijuanaindustrin.

Innovativa industriella egenskaper

Detta är ett företag som äger industriell egendom som används för produktion av medicinsk cannabis. Dessa fastigheter ligger i Kalifornien, New York och Arizona. Aktien fördubblades i värde 2019 vilket gör det till ett intressant aktie för aktiv spekulation.

General Cannabis Corp.

Ett annat företag som är verksamt på cannabismarknaden är General Cannabis Corp. Företaget tillhandahåller fastighets-, konsult- och säkerhetstjänster till företag som är verksamma inom sektorn. De säljer även kläder med cannabis på för den entusiasten. Även detta företag gick över toppen och fick ett värde på mer än 20 dollar innan de sjönk till 50 cent. Detta visar återigen att det finns många möjligheter och risker med att investera i cannabis!

Kort sagt: varför kan det vara smart att köpa cannabisaktier?

 • Brist: det finns stor efterfrågan på marijuana. Efterfrågan är ofta högre än utbudet, vilket gör det möjligt för företag som odlar cannabis att uppnå goda resultat.
 • Legalisering: marknaden växer eftersom fler och fler länder legaliserar ogräs.
 • Tillväxtmarknad: den legala marijuanamarknaden är fortfarande mycket mindre än summan marknaden, vilket lämnar mycket utrymme för ytterligare tillväxt.

Påverkan av marijuana på alkohol och tobak

I framtiden kan hemmafruar röka en joint i stället för att dricka ett glas rosé. Om det är upp till de företag som verkar på cannabismarknaden, så kan cannabis bli lika normalt som ett glas vin. Forskning har visat därför att försäljningen av alkohol och tobak kan påverkas av den växande cannabis marknaden. Det finns dock också företag som smart svarar på trenden genom att introducera cannabisrelaterade produkter.

Heineken har till exempel marknadsfört Hi-Fi Humle, som är bubbelvatten med THC-koncentration. Dessutom introducerade Molson Coors Brewing Company & Constellation Brands sin cannabisdrink. Tror du att detta kan förbättra lönsamheten för dessa företag i framtiden? Då kan det vara smart att köpa aktierna!

invest cannabis shares

Hur köper jag marijuana-aktier i tre steg?

Är du nybörjare och vet ännu inte hur du ska köpa aktier? I den här korta guiden kommer vi att diskutera hur du köper ditt första cannabisaktie inom tre steg.

Steg 1: Öppna ett konto hos en mäklare

I de flesta fall är det inte särskilt praktiskt att gå till ett företag och fysiskt köpa aktier där. Inte alls när man tänker på att många cannabis företag finns på en annan kontinent. Lyckligtvis behöver du inte: du kan enkelt köpa cannabisaktier från en online-mäklare.

Vill du veta vilka mäklare du kan investera i marijuana-aktier till förmånliga priser? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna:

Steg 2: Utför tillräcklig med undersökning

Det är viktigt att undersöka tillräckligt om marijuana-aktien du vill köpa har goda framtidsutsikter. Jämför företaget med konkurrensen och kontrollera om företaget har en stark ekonomisk ställning.

Steg 3: placera en aktieorder

När du har bestämt att du vill köpa cannabisbeståndet kan du göra en beställning. Du har två typer av beställningar som du kan använda:

 • Market order: detta öppnar positionen till det aktuella priset.
 • Limit order: med detta väljer du ett pris till vilket du köper aktien.

När du har öppnat en investering ska du hålla koll på situationen. Speciellt med cannabis, då priserna kan stiga och falla snabbt.

Vanliga frågor om cannabisbestånd

I den sista delen av den här artikeln svarar vi på vanliga frågor om köp och försäljning av marijuana-aktier.

Kan du köpa aktier i marijuana-företag?

Det är möjligt! Kända cannabis företag som Aphria, Aurora Cannabis och Canopy Growth är noterade på börsen.

Varför kommer många stora cannabisföretag från Kanada?

Detta beror på den flexibla regeringspolitiken för cannabis i Kanada. Sedan 2001 har det varit tillåtet att odla cannabis för medicinskt bruk i Kanada, och nyligen har cannabis också varit tillåtet för fritidsbruk. Som ett resultat ligger de före USA där det nyligen har blivit möjligt att göra affärer (i vissa stater).

Som ett resultat är Kanada redan helt beredd att handla marijuana som en exportprodukt. Eftersom fler och fler länder legaliserar cannabis kommer kanadensiska marijuanaföretag att kunna dra mycket nytta av detta.

Vad är förväntningarna för framtiden?

På lång sikt kommer sannolikt cannabismarknaden att fortsätta växa. Människor runt om i världen använder mycket marijuana och just nu levereras produkten huvudsakligen via kriminell krets. Cannabis legaliseras under tiden i fler och fler länder så att företag enkelt kan komma in på denna marknad. Det finns fortfarande gott om möjligheter att dra nytta av cannabis situationen. Det är dock viktigt att hålla koll på utvecklingen: eftersom det här är en ny marknad kan priset plötsligt sjunka kraftigt.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa aktier i Cronos Group?
Hur kan du köpa Aphria-aktier?
Hur kan du köpa Aurora Cannabis-aktier?
Hur kan du köpa Canopy Growth-aktier?
Hur kan du köpa GW Pharmaceuticals aktier?
Hur kan du köpa Tilray-aktier?