Hur kan du köpa Bacardi-aktier?

Bacardi Limited är nu ett stort amerikanskt privatägt familjeföretag. Ursprungligen är det ett kubanskt spritmärke. Vi känner märket främst på grund av den välkända rommen. De producerar och säljer dryckesmärket, samt många andra olika drycker. Vill du investera i detta välkända dryckesföretag? I den här artikeln upptäcker du vilka möjligheter som finns!

Hur kan du investera i Bacardi?

Det är ännu inte möjligt att investera i Bacardi. Bacardis aktie är inte börsnoterad. Företaget är ett privat företag. Vill du fortfarande investera i ett dryckesrelaterat företag? Då kan du välja att till exempel investera i Heineken aktier. Vill du veta den bästa metoden för att köpa aktier? I vår special för att köpa aktier kommer du att upptäcka hur du kan göra detta:

Om Bacardi

Bacardi är mest känd för sin rom. Förutom romen levererar företaget gin, vodka och blandade drycker. Företaget äger även varumärket Cazadores tequila. Företaget har för närvarande mer än 200 varumärken och etiketter. De drygt 200 miljoner flaskorna som företaget säljer årligen produceras på 29 platser. Dessa flaskor säljs i mer än 150 länder. Bacardi Limited har sitt huvudkontor i Hamilton, Bermuda.

Köp Bacardi-aktier

Bacardis grundande och tidiga år

Bacardi grundades på Kuba av Don Facondo Bacardi Masso. 1862 lyckas han göra klar rom. Hans rom väcker uppmärksamhet. Rommen vinner flera priser vad gäller smak och kvalitet. Don Facondos söner spelar alla en viktig roll i familjeföretaget.

År 1900 öppnade Bacardi en filial i Barcelona, Spanien. Detta gör företaget till Kubas första multinationella. En kort tid senare öppnas en filial i New York. Därefter följer en filial i New York. Tack vare denna placering kan företagets framtid säkras, vilket senare kommer att visa sig.

Bacardi och Fidel Castro

1960-talet är svarta sidor i företagets historia. Fidel Castros diktatoriska regim tar alla företag i besittning. Fastigheter som fabriker och andra viktiga föremål beslagtas. Lyckligtvis misslyckas regimen med att beslagta varumärket Bacardi.

På Kuba bär rommen inte längre namnet Bacardi. En Bacardi-rom är en Havanna Club. Familjen lyckas fly med båt och bosätta sig på Bermuda. Nytt huvudkontor kommer att öppnas där. Man beslutar att endast göra affärer med leverantörer utanför Kuba. På så sätt lyckas familjeföretaget begränsa Fidel Castros inflytande över den dagliga verksamheten.

Dryckesvarumärken förvärvade av Bacardi

Företaget lyckades växa genom att utöka sitt produktsortiment och genom att ta över företag. 1993 skedde en sammanslagning mellan Bacardi Limited och Martini & Rossi SpA. Detta italienska företag tillverkar Martini Vermouth. Förvärvet av Martini gjorde det möjligt för Bacardi att bygga ett starkt nätverk i Europa. Bacardi tog även över andra dryckesmärken, som Bombay Sapphire Gin och Eristoff Vodka.

Några fakta om Bacardi

Mer än 8 miljoner Bacardi Rum-cocktails dricks varje år. Inte mindre än 228 Bacardi-cocktails dricks varje sekund. En Bacardi-rom är perfekt om den innehåller 6 isbitar. Logotypen för varumärket Bacardi är en fladdermus. Varför? 1862, när företaget grundades, stod fladdermusen för god hälsa och för renlighet och lycka i familjer.

Inga Bacardi-aktier

Bacardi är ett privat företag. Därför kan ingen investering göras i Bacardi-aktier. Det kan bli en börsintroduktion i framtiden. En börsnotering är endast möjlig om ägarna till företaget vill det. En börsnotering 2003 avbröts eftersom ägarna hamnade i bråk.

När företaget blir börsnoterat meddelar vi dig!

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *