Hur kan du köpa Heineken-aktier?

Heineken NV är ett holländskt multinationellt företag inom dryck & öl. De är aktiva i mer än 178 länder runt om i världen. Överväger du en investering i Heineken-aktier? Då har du kommit helt rätt. Du kan köpa Heineken-aktier direkt eller studera aktiekursen.

Var kan du köpa Heineken-aktier?

Heineken är ett oerhört solidt företag. Över hela världen är det bryggeriet nummer två och försäljningsmarknaden växer fortfarande. Genom en serie smarta förvärv har företaget vuxit. Vill du köpa Heineken-aktier? Du kan direkt köpa Heineken-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Heineken-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Heineken?

Är du nyfiken på aktiekursen på Heineken? I grafen nedan kan du se hur Heineken-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Heineken

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Heineken.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Heineken för de senaste 5 dagarna:

Hur fungerar investering i aktier?

Att investera i aktier som Heineken är ganska enkelt idag. Du kan köpa eller sälja en aktie via internet med ett musklick. Målet med att investera i aktier är alltid klart: att uppnå högsta möjliga avkastning. Men hur bestäms avkastningen på aktier? Avkastningen bestäms av:

  • Prisökning : när aktiens värde ökar
  • Utdelning : när ett företag delar ut en del av sina spekuleraer

Kursspekuleraen är helt beroende av aktiens prisutveckling. När det gäller Heineken måste du analysera hur företaget presterar. För att bestämma aktiens prestanda måste du ställa dig själv några frågor:

  • Tror du att företaget kommer att förbli lönsamt i framtiden?
  • Har företaget lovande och intressanta framtidsplaner?
  • Tror du att efterfrågan på aktien kommer att öka i framtiden?

Eftersom aktier inte har en viss löptid kan du när som helst köpa och sälja Heineken-aktier. Det är därför ibland attraktivt att sälja din investering ett tag. Detta är särskilt fallet när ekonomin underpresterar.

I resten av artikeln kan du läsa mer om Heineken-aktien så att du själv kan bestämma om du vill köpa aktier i detta stora företag.

Varför köpa Heineken-aktier?

Det finns alltid argument för och emot att köpa en aktie. Nedan diskuterar vi varför det är klokt att överväga att köpa Heineken-aktier.

Marknadsledande

Heineken

Heineken har en lång historia. Företaget har funnits sedan 1864 och har sedan dess vuxit till en enorm global aktör. Med en marknadsandel på mer än tio procent hamnar Heineken på andra plats i världen. Det är något att vara stolt över när man tänker på att företaget startade som ett litet bryggeri.

Idag är företaget verksamt på alla kontinenter och i nästan alla länder. Vart jag än reser erbjuds jag som holländare alltid en Heineken. Företaget ser fortfarande många möjligheter att expandera i till exempel Asien och Afrika. Det finns fortfarande många möjligheter för Heineken att ytterligare öka sin marknadsandel.

Letar du efter de nya marknaderna

Det är just de tillväxtmarknader som är av enormt intresse för Heineken. Till exempel i Asien växer den totala konsumtionen med många procent per år. En av anledningarna till detta är att konsumenterna har mer och mer pengar att spendera där också. Så Heineken kommer att kunna sälja sin produkt på många fler platser. Om Heineken lyckas erövra en stor marknadsandel också där, kan det vara attraktivt att köpa aktierna.

Kraftfullt varumärke

Heineken ses inte som en specialprodukt i Nederländerna. Det är också en del av den nederländska kulturen: att vara nykter och inte för stolt. Utomlands är detta annorlunda. I många andra länder ses Heineken som en lyxprodukt. De är också villiga att betala en premie för en Heineken-öl.

Heineken investerar också intelligent i sin image. Till exempel sponsrar de UEFA Champions League, vilket kan öka deras varumärkesmedvetenhet. Denna enorma varumärkesmedvetenhet är mycket värdefull och kan vara en bra anledning att köpa Heineken-aktier.

Mer än bara öl

De flesta som tänker på Heineken tänker främst på öl. Detta är inte konstigt, eftersom ölet också kallas Heineken. Men många glömmer att Heineken också hanterar många andra märken.

Tänk till exempel på de berömda Pepsi och Sisi. På detta sätt lyckas Heineken också nå människor som inte gillar alkohol så mycket. Eftersom företaget inte bara är beroende av öl är riskerna lägre. Detta kan vara en bra anledning att investera i Heineken-aktier.

Alkoholfria produkter

Slutligen går Heineken också in på den alkoholfria marknaden med alkoholfria ölsorter. Numera blir det alltmer populärt att inte dricka alkohol. Ölmärken blir allt mer framgångsrika när det gäller att producera välsmakande öl utan alkohol. På det här sättet behöver övergången från alkoholbärande till alkoholfria drycker inte vara ett hot mot Heineken.

Hot mot Heineken

Innan du köper Heineken-aktier är det också viktigt att titta på några risker. Hot kan negativt påverka priset på en Heineken-aktie på lång sikt.

Mindre öl

Som nämnts tidigare dricker allt mindre öl. För övrigt gäller detta inte alla regioner. I utvecklingsregionerna som nämns ovan ökar konsumtionen fortfarande. I Europa blir dock hälsa allt viktigare, vilket leder till en minskad försäljning. Heineken svarar smart på detta med alkoholfria sorter. Tror du att Heineken kan motverka denna nedåtgående trend? Då bör du överväga att investera i Heineken!

Lyx öl

Människor ser i allt högre grad att dricka öl som en lyx snarare än en vana. På grund av detta blir specialöl mer och mer populär. Detta sker på bekostnad av Heinekens försäljning. När människor dricker en fin specialöl istället för en vanlig Heineken kan detta sänka inkomsten för Heineken. Kanske Heineken också borde utveckla mer speciell öl?

Konkurrens

Det kanske största hotet mot Heineken är konkurrensen. Många är ganska lojala mot sitt ölmärke. Till exempel köper de alltid Heineken eller alltid Amstel. Heineken måste fortsätta att hålla fast vid sina vanliga kunder genom sina stora marknadsföringskampanjer. Om detta inte lyckas kan det gå på bekostnad av Heinekens marknadsandel och lönsamhet.

Är det klokt att investera i Heineken?

Alkohol är mycket populärt: även när ekonomin går dåligt dricker fortfarande många människor alkohol. Ändå kan den globala ekonomin starkt påverka resultatet av ett företag som Heineken. Detta hände till exempel under coronapandemin. På grund av de många lockdowns gick människor mindre ut, vilket minskade omsättningen på pubar. De flesta dricker öl för skojs skull och när den sociala trafiken är tyst är det inte bra för omsättningen för ett företag som Heineken.

Denna typ av trender är dock ofta tillfälliga, så du kan också använda ekonomiska bakslag för att köpa Heineken-aktier med rabatt. Dessutom arbetar företaget med hållbarhetsprogram och arbetar tillsammans med regeringen för att starta klimatneutrala bryggerier. Detta passar perfekt in i det moderna samhället, där klimatet spelar en allt viktigare roll.

Att köpa Heineken-aktier kan därför fortfarande vara attraktivt. Med Heineken-aktier drar du nytta av en attraktiv utdelning och samtidigt finns det fortfarande mycket tillväxtpotential. När företaget bygger upp positioner i nya regioner som Brasilien kan försäljningen öka ytterligare. Med Heineken-aktier köper du aktier i ett företag som har byggt upp en stark position. Timing är viktigt när man investerar i Heineken-aktier: det kan till exempel vara klokt att ta en förskjuten strategi.

Om Heineken

Heineken är ett av de största bryggerierna i världen med en total ölvolym på mer än 164 miljoner hektoliter. Endast den belgiska Anheurser-Busch InBev och den ursprungligen sydafrikanska SABMiller är större. När det gäller cider är Heineken världens största producent. Heineken verkar också genom exportaktiviteter och licenspartners. Mer än hälften av försäljningen sker i Europa. Heineken har nästan 70 000 anställda runt om i världen.

Heineken marknadsandel

Heineken äger och förvaltar olika ölmärken, varav Heineken och Amstel är de viktigaste internationella varumärkena. Av dessa varumärken är Heineken det bästsäljande ölmärket i Europa och Amstel är nummer 3. Globalt har Heineken en marknadsandel på 11,2%. Endast S Anheuser-Busch InBev har en högre marknadsandel på 31,4%.

Förutom Heineken och Amstel äger och förvaltar Heineken mer än 250 varumärken, inklusive Sol, Desperados, 33 Export, Cruzcampo, Birra Moretti, Murphys, Star och Cider-varumärkena Strongbow och Jillz. Heineken äger också Vrumona i Bunnik, som producerar läskedrycker som Pepsi, Sisi och Sourcy.

Historia

Heineken grundades 1864 när Gerard Adriaan Heineken köpte bryggeriet ”De Hooiberg” i Amsterdam. Bryggeriets namn ändrades 1873 till Heinekens Bierbrouwerij Maatschappij NV. År 1874 öppnades ett andra bryggeri i Rotterdam.

Efter första världskriget fokuserade Heineken mer och mer på export, särskilt på grund av förbudet i USA. Sedan dess har Heineken varit det mest framgångsrika importerade ölmärket. 1968 slogs Heineken samman med sin då också Amsterdam-baserade konkurrent Amstel beer.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *