Hur kan du köpa Bank of America-aktier?

Bank of America grundades 1928 och är den största finansiella banken i USA. Det är ett av de största företagen i världen. Detta ledande finansinstitut tillhandahåller tjänster till enskilda konsumenter och till små, medelstora och stora företag. Banken har ett brett utbud av bank-, investerings- och kapitalförvaltning. Vill du också investera i denna enorma bank? Läs nedan hur du köper Bank of America-aktier!

Hur kan du köpa Bank of America-aktier?

Bank of America är den största banken i Amerika. Över hela världen hör Bank of America till och med med i listan över största företag. Företaget har överlevt flera kriser och verkar anamma nya tekniker. En långsiktig investering i Bank of America kan därför fungera bra.

Det är viktigt att vara mycket uppmärksam på transaktionskostnaderna vid aktieköp. Många förlorar pengar på att transaktionsavgifterna de betalar är för höga. För de flesta är det smart att köpa aktier på eToro. Hos eToro betalar du inga fastställda courtage när du köper aktier. Detta gör att du också kan få ett bra resultat med en liten investering. Med knappen nedan kan du öppna ett konto direkt hos eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du aktivt investera i Bank of America?

Priset på en bankaktie som Bank of America kan fluktuera kraftigt. Som en smart investerare kan du svara bra på detta. Du har möjlighet att öppna en kort position. Med en short tjänar du pengar när kursen på en aktie faller. Detta gör att du kan uppnå goda resultat även under en kris.

Funderar du på att aktivt investera i aktier? Då är Plus500 ett bra val! Hos Plus500 kan CFD:er i alla kända amerikanska aktier handlas utan courtage. Det fina med denna leverantör är att du kan prova möjligheterna helt kostnadsfritt och utan risk. Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo på Plus500 omedelbart:

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Hur ser Bank of Americas aktiekurs?

Vill du veta hur Bank of America presterar? Ta en titt på diagrammet nedan. Här kan du direkt se CFD-kursen för Bank of America-aktier. Du kan också använda knapparna för att öppna en investering i aktien omedelbart.

Steg för investering i Bank of America-aktier

Innan du kan köpa en Bank of America-aktie måste du gå igenom några steg. Först måste du komma på en bra strategi. Hur som helst måste en strategi innehålla följande komponenter:

  • Entry strategy: när kliver du in och köper aktien?
  • Exit strategy: när kliver du ut och säljer aktien?

Många nybörjare väljer dessa ögonblick ganska slumpmässigt. Detta är dock inte tillrådligt! Forskning har visat att investerare som tänker noga efter varför de handlar uppnår bättre resultat. Det är därför klokt att göra en analys först. Du kan välja mellan två välkända strategier:

Efter att du har etablerat en bra strategi måste du öppna ett konto hos en mäklare. En mäklare är ett företag som tillåter individer att köpa och sälja aktier. Viktigast av allt, var noga uppmärksam på kostnaderna och tillförlitligheten för mäklaren du vill öppna ett konto hos. Vi har gjort en lista över bra och pålitliga parter där du kan köpa Bank of America-aktier:

Till sist vill jag ge dig tipset om att kliva in sakta. Det är svårt att avgöra om en aktie kommer att stiga ytterligare eller om den kommer att falla kraftigt först. När du sätter in ett fast belopp varje månad ser du till att få stabilare resultat med dina investeringar.

Köp Bank of America-aktier

Möjligheter och innovationer

Bank of America verkar gå i en bra, strategisk riktning. Efter flera förvärv fokuserar de nu på stabil tillväxt. På så sätt kan de anamma moderna tekniker. Ett bra exempel på detta är den digitala assistenten Erica som har funnits sedan 2017. Kunder kan begära råd och betala räkningar genom att använda sin röst.

Numera är det viktigt att en bank vet hur man hanterar nya tekniker. Bank of America verkar göra ett bra jobb på detta område. Detta kan vara en bra anledning att köpa aktierna.

Krissäker

Ett annat bra argument för en investering i Bank of America är bankens krisresiliens. Banken överlevde finanskrisen 2008. Corona-pandemin verkar inte heller vara något problem för banken. Bolaget lånar ut betydligt mer pengar under denna period. Företagets digitala närvaro gör att banken fortfarande kan tillhandahålla sina normala tjänster. Även i dessa dåliga tider betalar företaget fortfarande utdelningar. Sammantaget kan en investering i Bank of America följaktligen fungera bra.

En enorm bank

Siffrorna visar att Bank of America är en stor bank. Till exempel har banken 4400 Financial Retail centrum. De betjänar 47 miljoner konsumenter och små affärsrelationer. Mer än 46 miljoner människor använder internetbanker aktivt. Bank of America har cirka 16 000 bankomater.

Många produkter och tjänster finns online. Genom att använda innovativa, enkla och onlinetjänster och produkter stöds mer än 3 miljoner småföretagare. Det finns även kunder utanför USA. Företaget är verksamt i 35 länder.

Bank of America investering

Förvärv av La Salle Corporation

2007 fick Bank of America tillstånd från Central Bank of the United States of America att förvärva La Salle Corporation från ABN-AMRO. En holländsk domare misslyckades med att blockera affären. Bank of America betalade 21 miljarder dollar för förvärvet. På grund av denna affär blev Bank of America mer närvarande i Illinois, Michigan och Indiana. Affären tog in 411 kontor, 17 000 kommersiella kunder, 1,4 miljoner privatkunder och 1 500 bankomater. Dessutom gjorde affären med 117 filialer företaget till den största banken i Chicago.

Förvärv av Merrill Lynch

2008 förvärvade Bank of America Merrill Lynch. Förvärvet betalas i aktier. Beloppet som ska betalas är cirka 50 miljarder dollar. Detta förhindrade denna investeringsbanks kollaps. Investmentbanken borde ha skrivit av mer än 40 miljarder dollar på riskabla bolåneprodukter.

Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till Bank of Americas resultat? Då kan det vara attraktivt att köpa Bank of America-aktier.

Bankens åtta branscher

Bank of America riktar sig mot alla. Det gör banken genom att arbeta med åtta företagsklasser. För privatpersoner arbetar banken med detaljhandel, preferens- och småföretag, amerikanska truster och Merrill Lynch förmögenhetsförvaltning. För företag finns affärsklasserna affärsbank, global affärsbank och global företags- och investeringsbank. För institutionella investerare arbetar banken med den globala marknadsindustrin.

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *