Hur kan du köpa Bank of America-aktier?

Bank of America grundades 1928 och är den största finansiella banken i USA. Det är ett av de största företagen i världen. Detta ledande finansinstitut tillhandahåller tjänster till enskilda konsumenter och till små, medelstora och stora företag. Banken har ett brett utbud av bank-, investerings- och kapitalförvaltning. Vill du också investera i denna enorma bank? Läs nedan hur du köper Bank of America-aktier!

Hur kan du köpa Bank of America-aktier?

Bank of America är den största banken i Amerika. Över hela världen är Bank of America till och med med på listan över största företag. Företaget har överlevt flera kriser och verkar anamma ny teknik. En långsiktig investering i Bank of America kan därför fungera bra. Vill du köpa Bank of America-aktier? Du kan direkt köpa Bank of America-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Bank of America-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Hur köper man Bank of America-aktier?

Bank of America är den största banken i Amerika. Banken har överlevt flera ekonomiska kriser och verkar ta till sig ny teknik väl. En långsiktig investering i Bank of America kan därför vara lukrativ. Du kan köpa Bank of America-aktier genom en av dessa pålitliga aktiemäklare:

[tabell id=9 / x_text=”Bank of America”]

Vad är aktiekursen för Bank of America?

Vill du veta hur Bank of Americas aktie presterar? Ta en titt på diagrammet nedan. Här kan du se kursen på Bank of America-aktier i realtid. Du kan också använda knapparna för att öppna en investering direkt:

Företagsinformation för Bank of America

Nedan hittar du central företagsinformation för Bank of America.

Analyse av Bank of America-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Bank of America-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Bank of America har presterat den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Bank of America för de senaste 5 dagarna:

Vad är USAs aktieprognos för 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Amerika kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse av USA:s aktieutveckling, och den här prognosen kanske inte går i uppfyllelse.

Steg för investering i Bank of America-aktier

Innan du kan köpa en Bank of America-aktie måste du gå igenom några steg. Först måste du komma på en bra strategi. Hur som helst måste en strategi innehålla följande komponenter:

  • Entry strategy: när kliver du in och köper aktien?
  • Exit strategy: när kliver du ut och säljer aktien?

Många nybörjare väljer dessa ögonblick ganska slumpmässigt. Detta är dock inte tillrådligt! Forskning har visat att investerare som tänker noga efter varför de handlar uppnår bättre resultat. Det är därför klokt att göra en analys först. Du kan välja mellan två välkända strategier:

Efter att du har etablerat en bra strategi måste du öppna ett konto hos en mäklare. En mäklare är ett företag som tillåter individer att köpa och sälja aktier. Viktigast av allt, var noga uppmärksam på kostnaderna och tillförlitligheten för mäklaren du vill öppna ett konto hos. Vi har gjort en lista över bra och pålitliga parter där du kan köpa Bank of America-aktier:

Till sist vill jag ge dig tipset om att kliva in sakta. Det är svårt att avgöra om en aktie kommer att stiga ytterligare eller om den kommer att falla kraftigt först. När du sätter in ett fast belopp varje månad ser du till att få stabilare resultat med dina investeringar.

Köp Bank of America-aktier

Möjligheter och innovationer

Bank of America verkar gå i en bra, strategisk riktning. Efter flera förvärv fokuserar de nu på stabil tillväxt. På så sätt kan de anamma moderna tekniker. Ett bra exempel på detta är den digitala assistenten Erica som har funnits sedan 2017. Kunder kan begära råd och betala räkningar genom att använda sin röst.

Numera är det viktigt att en bank vet hur man hanterar nya tekniker. Bank of America verkar göra ett bra jobb på detta område. Detta kan vara en bra anledning att köpa aktierna.

Krissäker

Ett annat bra argument för en investering i Bank of America är bankens krisresiliens. Banken överlevde finanskrisen 2008. Corona-pandemin verkar inte heller vara något problem för banken. Bolaget lånar ut betydligt mer pengar under denna period. Företagets digitala närvaro gör att banken fortfarande kan tillhandahålla sina normala tjänster. Även i dessa dåliga tider betalar företaget fortfarande utdelningar. Sammantaget kan en investering i Bank of America följaktligen fungera bra.

En enorm bank

Siffrorna visar att Bank of America är en stor bank. Till exempel har banken 4400 Financial Retail centrum. De betjänar 47 miljoner konsumenter och små affärsrelationer. Mer än 46 miljoner människor använder internetbanker aktivt. Bank of America har cirka 16 000 bankomater.

Många produkter och tjänster finns online. Genom att använda innovativa, enkla och onlinetjänster och produkter stöds mer än 3 miljoner småföretagare. Det finns även kunder utanför USA. Företaget är verksamt i 35 länder.

Bank of America investering

Förvärv av La Salle Corporation

2007 fick Bank of America tillstånd från Central Bank of the United States of America att förvärva La Salle Corporation från ABN-AMRO. En holländsk domare misslyckades med att blockera affären. Bank of America betalade 21 miljarder dollar för förvärvet. På grund av denna affär blev Bank of America mer närvarande i Illinois, Michigan och Indiana. Affären tog in 411 kontor, 17 000 kommersiella kunder, 1,4 miljoner privatkunder och 1 500 bankomater. Dessutom gjorde affären med 117 filialer företaget till den största banken i Chicago.

Förvärv av Merrill Lynch

2008 förvärvade Bank of America Merrill Lynch. Förvärvet betalas i aktier. Beloppet som ska betalas är cirka 50 miljarder dollar. Detta förhindrade denna investeringsbanks kollaps. Investmentbanken borde ha skrivit av mer än 40 miljarder dollar på riskabla bolåneprodukter.

Tror du att dessa förvärv kommer att bidra till Bank of Americas resultat? Då kan det vara attraktivt att köpa Bank of America-aktier.

Bankens åtta branscher

Bank of America riktar sig mot alla. Det gör banken genom att arbeta med åtta företagsklasser. För privatpersoner arbetar banken med detaljhandel, preferens- och småföretag, amerikanska truster och Merrill Lynch förmögenhetsförvaltning. För företag finns affärsklasserna affärsbank, global affärsbank och global företags- och investeringsbank. För institutionella investerare arbetar banken med den globala marknadsindustrin.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *