Hur kan du köpa Berkshire Hathaway-aktier?

Berkshire Hathaway är känt som Warren Buffetts företag. Mellan 1965 och 2017 gick företaget nästan dubbelt så bra som S&P500. Dessa goda resultat uppnås genom att investera i lovande företag med ett starkt varumärke och position. Men hur kan du själv investera i Berkshire Hathaway-aktier? Den här artikeln förklarar hur man köper Berkshire Hathaway-aktier. Du kan också se aktiekursen här.

Hur köper jag Berkshire Hathaway-aktier?

Har du förtroende för Buffetts investeringsstrategi? Då kan det vara smart att köpa aktien. Hela aktien är fruktansvärt dyr: en aktie kostar mer än $30 000. Att köpa en hel aktie är intressant för personer med stora tillgångar. Lyckligtvis kan investerare med en mindre aktieportfölj också investera i Berkshire Hathaway. Vill du köpa Berkshire Hathaway-aktie? Du kan direkt investera i Berkshire Hathaway-aktie med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Berkshire Hathaway-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Berkshire Hathaway?

I diagrammet nedan kan du undersöka den aktuella aktiekursen för Berkshire Hathaway. Du kan också öppna en position på aktien genom att använda knapparna. Innan du investerar i företaget är det klokt att undersöka de aktier som företaget investerar i. Du kan också konsultera de individuella priserna för dessa aktier.

Företagsuppgifter för Berkshire Hathaway

Nedan kan du se de viktigaste företagsuppgifterna för Berkshire Hathaway.

Berkshire Hathaways aktiekurser de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Berkshire Hathaway för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Berkshire Hathaway?

En investering i Berkshire Hathaway kan verkligen vara klokt. Mellan 1965 och 2018 uppnådde företaget mycket högre avkastning än S&P 500. Det verkar därför som att företaget lyckas slå marknaden genom att investera i stabila och pålitliga företag. En investering i bolaget kan därför vara idealisk för investeraren som inte har tid att välja enskilda aktier.

En annan stor fördel med en investering i Berkshire Hathaway är diversifiering. Bolaget investerar i alla möjliga olika aktier. Om en sektor går dåligt kan förlusten kompenseras med positiva resultat från en annan sektor. Dessutom tillhandahåller företaget också försäkringar, vilket också gör det möjligt att uppnå lönsamma resultat.

köp Berkshire Hathaway-aktier

Det finns dock också risker förknippade med en investering i Berkshire Hathaway. Warren Buffett är galjonsfiguren i organisationen och folk litar på honom. När han någon gång går i pension kan kursen på aktien sjunka kraftigt. Det beror inte så mycket på att företaget går sämre, utan snarare på att den kända personen plötsligt försvinner. Som aktiv investerare kan du givetvis svara på en sådan utveckling.

Vidare är det viktigt att överväga om företagets investeringsstrategi passar din. Berkshire Hathaway investerar på lång sikt. Fokus ligger därför på stabil avkastning och en relativt långsam tillväxt. Om du föredrar att agera aggressivt och göra större spekuleraer är en investering i Berkshire Hathaway inte det bästa valet.

En sista nackdel med en investering i Berkshire Hathaway är det faktum att företaget inte kommer att gå bra under ekonomiskt dåliga tider. Volatilitet på aktiemarknaderna orsakar också förändringar i värdet på dina investeringar i företaget. Det är därför lämpligt att köpa aktier vid olika tidpunkter. På så sätt slipper du göra en stor investering på marknadens höjdpunkt.

Vägkarta för att köpa Berkshire Hathaway

Har du bestämt dig för att köpa Berkshire Hathaway-aktier? Då måste du först gå igenom några steg. Ett första viktigt steg är att öppna ett konto hos en börsmäklare. Jämför först de olika mäklarna, så att du kan vara säker på att du väljer rätt part.

När du har öppnat ett konto och satt in pengar kan du slå upp aktien på ditt konto. Du kan göra detta genom att söka på företagets namn eller genom att ange BRKB-symbolen.

Du kan välja att köpa aktien direkt, eller så kan du öppna en handelsposition vid ett senare tillfälle genom att använda en limitorder. Det är tillrådligt att köpa Berkshire Hathaway-aktier vid olika tidpunkter.

Efter att du öppnat en investering är det viktigt att regelbundet utvärdera om investeringen fortfarande passar dig. Om detta inte är fallet kan du stänga positionen. Gör inte detta utan att göra en ordentlig analys först. Det händer regelbundet att investerare får panik och därför lider av en betydande förlust.

Vill du investera som Warren Buffett själv?

Vill du lära dig att investera som Warren Buffett? Kanske kan du investera bättre än denna ikoniska investeringshjälte. Med tips från vår artikel om Warren Buffett får du lära dig hur han väljer ut sina aktier. Använd knappen för att läsa artikeln och upptäck hans hemliga tips för att köpa de mest attraktiva aktierna:

Företaget Berkshire Hathaway

Det amerikanska konglomeratet Berkshire Hathaway ligger på fjärde plats i världen. Detta konglomerat äger många företag inom finans-, energi- och transportsektorerna. Dessutom har Berkshire Hathaway en minoritetsandel i olika företag. Till exempel har detta amerikanska konglomerat en minoritetsandel i bland annat Coca-Cola Company och Wells Fargo. Berkshire Hathaway har sitt huvudkontor i Omaha, Nebraska.

Historien om Berkshire Hathaway

Berkshire Hathaway har en rik historia. Oliver Chase grundade Valley Falls Company 1839. Detta företag tillverkade textilier. 1927 blev det en sammanslagning med Berkshire Cotton Manufacturing Company. Efter sammanslagningen fortsatte företaget som Berkshire Fine Spinning Associates. Efter att ha integrerat det förlustbringande Hathaway Manufacturing Company 1955 fick företaget sitt nuvarande namn Berkshire Hathaway. 1955 bestod företaget av 15 fabriker som sysselsatte mer än 12 000 personer.

Den välkända amerikanska investmentbankiren Warren Buffett köpte aktier i detta företag 1962. Två år senare visade det sig att textilindustrin stagnerade. Hathaways tidigare ägare erbjöd Buffet att köpa tillbaka sina aktier. Buffet bestämde sig för att inte sälja sina aktier. Istället bestämde han sig för att köpa upp merparten av aktierna i Berkshire Hathaway. Han sparkade sedan ledningen och blev själv ägare till företaget. Buffet började med att investera i försäkringsbolag.

Företagets verksamhet

Vad är Berkshire Hathaways nuvarande verksamhet? Det är ett konglomerat med olika investeringar i andra företag.

Berkshire Hathaway har flera affärsenheter. De huvudsakliga affärsenheterna är de som avser försäkrings- och återförsäkringsverksamhet. Bolaget är dock även verksamt inom flera andra sektorer.

Till exempel har företaget en viktig position på det amerikanska järnvägsnätet med det stora godsrederiet BNSF Railway. De är också verksamma i företag som ägnar sig åt produktion och distribution av el. Berkshire Hathaway är också verksamt inom naturgassektorn.

Bolaget har likaså investerat i välkända amerikanska företag som t.ex Apple och Bank of America. Särskilt investeringen i Apple har lett till god avkastning. Med detta verkar Warren Buffett släppa sina råd lite mer. Tidigare angav han att han bara ville investera i företag som han förstod till fullo.

Under coronakrisen sålde han hela sina investeringar i flygbolag. Denna försäljning kan ha kommit lite för tidigt, då aktierna återhämtade sig något efter första kraschen. Buffett investerade då i guld, vilket har gett honom bra avkastning.

Kassareserver stiger till rekordnivå

Under 2019 stiger Berkshire Hathaways kassareserv till rekordhöga. Warren Buffets investeringsinstrument hade 122 miljarder dollar i kontanter i slutet av juni 2019. Det är mer än rekordet 2017. Han kritiseras regelbundet för att ha stora kassapositioner. Detta eftersom avkastningen på kontanter är låg eller ibland till och med negativ. Detta kan dock vara bättre än att göra en investering i ett företag som inte levererar bra resultat.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *