Bomullshandel: hur kan du investera i bomull?

Det kan vara väldigt attraktivt för att investera i bomull. Priset på råvaran bomull kan variera mycket och du kan dra nytta av detta! Tack vare de nya alternativen för onlinehandel spelar det ingen roll om priset stiger eller sjunker. I båda fallen kan du tjäna pengar med en investering i bomull. I den här artikeln kan du läsa hur detta fungerar.

Hur handlar du med bomull?

Det bästa sättet att investera i bomull är att investera med CFD: er eller Contract for difference. Genom att använda en CFD kan du spekulera i prisuppgångar och -fall. På detta sätt behöver du inte ta emot eller leverera bomullen fysiskt och du kan också dra nytta av svängningar i priset på bomull med mindre mängder.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Amazon -aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

invester i bomull

Investera i en fond

Du kan också välja att investera i bomull med hjälp av en fond eller ETF. En ETF försöker följa bomullspriset så nära som möjligt. Ett exempel på en ETF som följer priset på bomull är iPath Series B Bloomberg Cotton Subindex Total Return ETN.

Långsiktiga investeringar i bomullsaktier

Om du vill investera i bomull på lång sikt är det inte klokt att köpa CFD. Men du kan köpa aktier av bomull företag. Du kommer då att leta efter företag där bomull spelar en viktig roll. Genom att fysiskt köpa aktier i dessa företag kan du också hålla investeringar i råvaran bomull under en längre tid. Men kom ihåg att andra faktorer också spelar en viktig roll, som ledningens kvalitet.

Du kan investera i bomull ganska direkt genom att köpa aktier i ett företag som producerar bomull. Exempel på denna typ av företag är Albany International, Unifi och Culp. Det är dock viktigt att komma ihåg att dessa företag är ofta också involverade i andra branscher. Till exempel gör Albany International också kompositer för rymdindustrin.

Du kan investera ännu mer indirekt i bomullsaktier genom att till exempel köpa Ralph Lauren- eller Hanesbrandsaktier. Naturligtvis använder klädföretag mycket bomull. Råvarupriset har dock endast ett begränsat inflytande på deras rörelseresultat.

Mode och försäljning är viktigare faktorer för att bestämma aktiekursen. Om du vill köpa denna typ av aktier måste du tillämpa en mer omfattande och bredare analys.
Du kan handla med bomulls-CFD hos mäklaren Plus500. Plus500 är en användarvänlig som anses vara ett av de mest populära valen. Med Plus500 kan du prova att handla bomull gratis med en demo, och eftersom du kan använda hävstång är det möjligt att investera i bomull med en liten summa pengar.

Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demo-konto med Plus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Är det smart att investera i bomull?

Innan du handlar med bomull är det klokt att överväga om det är klokt. Det finns både argument för och emot att köpa bomull. Bomull är ett råmaterial som alltid efterfrågas och efterfrågan kommer att fortsätta öka på grund av tillväxtekonomier som Kina och Indien. Samtidigt kan klimatförändringen begränsa produktionen, vilket kan leda till brist och högre priser.

Det finns dock också många risker. Det finns till exempel alternativ till bomull om råvaran blir för dyr. Till exempel kan plaggtillverkare byta till syntetiska material som polyester. Regeringar påverkar också regelbundet priserna och lager av bomull byggs upp i vissa länder. Det är därför viktigt att göra en omfattande analys av situationen innan du öppnar en handel med bomull.

Vad kostar bomull?

Är du nyfiken på det aktuella priset på råvaran bomull? I diagrammet nedan kan du direkt se CFD-priset på bomull.

Dra nytta av stigande och fallande marknader

Det finns två sätt att komma in i bomullsmarknaden. Den första möjligheten är att köpa råvaran; du tjänar sedan spekulera när priset på bomull stiger. Det är också möjligt att ta en kort position : du tjänar pengar när priset på bomull sjunker. Eftersom du har två alternativ kan du uppnå ett bra resultat i alla marknadssituationer. Om du fattar fel beslut förlorar du uppenbarligen pengar.

När du investerar i bomull är det viktigt att överväga i vilken riktning priset går. Du kan göra detta genom att göra en analys av marknadssituationen. Kontrollera om nyheterna förutspår en minskning av skörden av bomull. När så är fallet kommer priset antagligen att stiga under påverkan av utbud och efterfrågan. Du kan svara på detta genom att snabbt köpa stora mängder bomull.

Strategi krävs

Handel med bomull kan vara riskabelt. Detta beror på att priset på bomull kan ändras när som helst. Det är därför viktigt att genomföra en strategi så att du kan dra full nytta av prisändringarna på råvaran. Men dessa starka prisförändringar som kan uppstå erbjuds också möjligheter.

Om du investerar i kortsiktigt, du kan dra nytta av alla små rörelser genom att öppna små positioner. Dessutom kan du använda hävstång, vilket gör det möjligt att tjäna ett större belopp med bomullsinvesteringar, även med en liten insättning.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *