Hur kan du köpa aktier i Chesapeake Energy Corporation?

Företaget Chesapeake Energy Corporation är engagerat i prospektering av kolväten. Huvudkontoret för detta amerikanska företag ligger i Oklahoma City, Oklahoma. Hur fick företaget sitt namn? Grundaren valde detta namn för att uttrycka sin kärlek till Chesapeake Bay-regionen. Vill du själv investera i detta företag? Det kan du göra genom att köpa aktier! I den här artikeln kan du läsa hur du investerar i Chesapeake Energy Corporation.

Hur kan du köpa aktier i Chesapeake Energy Corporation?

Det är också möjligt att köpa aktierna på lång sikt. Energi är fortfarande viktigt och ett företag som svarar smart på detta kan vara en intressant investering. Vill du köpa Chesapeake Energy Corporation-aktier? Du kan direkt köpa Chesapeake Energy Corporation-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Chesapeake Energy Corporation-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Från bolagisering till börsnoterat bolag

Grundarna av Chesapeake Energy är Aubrey McClendon och Tom L. Ward. De startade företaget 1989. Tillsammans investerade de 50 000 dollar. Ward lämnade företaget 2016. Han grundade företaget SandRidge Energy.

Efter en börsnotering blev Chesapeake Energy ett börsnoterat bolag 2003. Vid denna börsnotering värderades företaget till 25 miljoner dollar.

Chesapeake Energys aktiviteter

Bolaget fokuserade på en strategi för borrning av horisontella naturgaskällor. Dessa horisontella naturgasbrunnar borrades i okonventionella reservoarer. På detta sätt byggde företaget upp en betydande position i Giddingsveld i sydöstra Texas och i Golden-Trend och Sholem Alechem-fälten i South-Central Oklahoma.

Under de första åren av det tjugoförsta århundradet steg naturgaspriserna. Detta gjorde de aktiviteter som företaget då fokuserade på ekonomiskt genomförbara. Från 2000 och framåt fokuserade företaget på okonventionell borrning i karbonater, tät sandsten och skiffer. Detta gjordes särskilt i de geologiska formationerna Barnett Shale, Fayetville Shale och Marcellus Formation.

Företaget firade sitt tjugoårsjubileum genom att gå samman med Orange County Chopper 2009. De gjorde detta för att skapa den första komprimerade naturgas -driven chopper.

Aubrey McClendon-skandalen

2013 tvingades Aubrey McClendon, vd och medgrundare av företaget, avgå. Han tvingades avgå eftersom han hade intresserat sig personligen för Chesapeake Wells. Aubrey McClendon lånade 1,1 miljarder dollar för att finansiera sin personliga andel på 2,5 % i företagets brunnar utan att berätta för investerarna.

Han förvaltade också en personlig hedgefond på 200 miljoner USD. Denna hedgefond handlade med varor som också såldes av Chesapeake. Dessutom lånade han pengar av en ledamot i Chesapeake Energys styrelse. Den 2 mars 2016, en dag efter att en jury hade åtalat honom för brott mot antitrustlagar, dog han i en ensidig bilolycka. Han var ensam ombord.

Händelser som detta kan vara ett bra tillfälle att aktivt handla med Chesapeake Energy-aktier. Genom att ta en handelsposition under dåliga och goda nyheter kan du generera en bra avkastning.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *