Hur kan du köpa aktier i China Mobile?

Vill du investera i det största kinesiska telekomföretaget? Du kan göra det genom att köpa China Mobile-aktier! Med en starkt växande marknad kan en investering i China Mobile fungera bra. På den här sidan kan du läsa allt du behöver veta om China Mobile-aktier. Du kan också begära de senaste prisuppgifterna här.

Var kan man köpa aktier i China Mobile?

China Mobile är noterat på New York Stock Exchange. Även som utländsk investerare kan du enkelt köpa och sälja China Mobile-aktier. Vill du köpa China Mobile-aktier? Du kan direkt köpa China Mobile-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”China aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för China Mobile?

Är du nyfiken på den aktuella aktiekursen för företaget China Mobile? I grafen nedan kan du se CFD-priset för China Mobile. Du kan också välja att öppna en position direkt.

Om China Mobile

I Kina är flera företag verksamma inom området telekommunikationstjänster. China Mobile är det största av dessa företag. 2018 rankades China Mobile på 53:e plats på en lista över världens största företag. Företaget grundades 1997 och är huvudsakligen verksamt i Kina där det kontrollerar 70 % av mobilmarknaden. I slutet av 2017 hade China Mobile 887 miljoner kunder, varav 650 miljoner använder 4G-nätet. Det hade också 113 miljoner bredbandskunder 2017.

China Mobiles historia

I slutet av 1990-talet fanns det många små provinsiella telefonbolag i Kina som var för små för att fungera i hela landet. Detta skapade behovet av ett större telefonbolag. Investmentbanken Goldman Sachs lyckades sammanföra ett tiotal provinsiella telefonbolag, vilket ledde till skapandet av China Mobile 1997. När företaget grundades i Hong Kong var företagets namn även China Telecom (Hong Kong) Limited. Namnet China Mobile fick företaget år 2000, varefter det har haft det officiella företagsnamnet China Mobile Limited sedan 2006.

China Mobile har arbetat med Vodafone sedan 2002. Vodafone köpte en mindre andel på några procent i China Mobile. Under tiden har Vodafone sålt dessa andelar igen, men Vodafone arbetar fortfarande med China Mobile.

China Mobile började leta efter nya kunder utanför Kina. En andel i True Corporation förvärvades 2014. Detta företag erbjuder mobiltelefontjänster i Thailand, vilket ger China Mobile tillgång till en ny marknad.

När China Mobile lyckas bygga upp en stor position i ett annat land kan detta ha en positiv inverkan på aktiekursen. Tror du att China Mobile kommer att kunna expandera ytterligare? I så fall kan det vara klokt att köpa China Mobile-aktier.

China Mobile

Stark tillväxt i datatrafik

China Mobile började erbjuda datatrafik 2014. Under det första året var antalet kunder redan 10 miljoner, vilket motsvarar cirka 10 % av antalet kunder. De följande åren ökade datatrafiken kraftigt samtidigt som användningen av telefoni minskade. Under 2013 ringde kunder i snitt 486 minuter per månad medan 2017 ringde kunder i genomsnitt 366 minuter per månad. Idag är data den största bidragsgivaren till China Mobiles intäkter. Kinas växande välstånd kommer bara att öka marknaden inom landet. Efterfrågan på snabbare tjänster och mer data kommer därför att fortsätta att öka. Tror du att China Mobile kan svara bra på detta? I så fall kan du säkert överväga att investera i China Mobile.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *