Hur kan du köpa Coca-Cola-aktier?

Coca-Cola är kanske ett av de mest välkända varumärkena i världen. Förutom människor som bor i Nordkorea och Kuba har alla tagit en drink Coca-Cola. Vill du också investera i detta globalt framgångsrika företag? Ta då en titt direkt på var du kan köpa Coca-Cola-aktier eller konsultera den senaste aktiekursen.

Var kan man köpa Coca-Cola-aktier?

Vill du köpa Coca-cola-aktier? Du kan direkt köpa Coca-Cola-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Coca-Cola-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Coca-Cola?

Är du nyfiken på den senaste aktiekursutvecklingen för Coca-Cola? I grafen nedan kan du se aktiekursen för Coca-Cola-aktien. Du kan också öppna en position direkt genom att använda knapparna.

Coca-Colas företagsdata

Nedan kan du se Coca-Colas viktigaste företagsdata.

Analys av Coca-Cola

Innan du bestämmer dig för om du vill köpa eller sälja Coca-Cola är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Coca-Cola har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Coca-Cola för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer aktiekursen på Coca-Cola att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Coca-Cola kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att denna siffra bara är en förutsägelse om aktiekursutvecklingen för Coca-Cola, och denna förutsägelse behöver inte gå i uppfyllelse.

Vilka är Coca-Colas främsta konkurrenter?

Även om Coca-Cola är marknadsledare inom sektorn för alkoholfria drycker, möter den fortfarande global konkurrens. En stor konkurrent till företaget är naturligtvis Pepsi. Pepsi slår inte Coca-Colas Cola, men det är till exempel marknadsledare inom icke-kolsyrade drycker.

Även andra mindre märken konkurrerar med Coca-Cola. Folk dricker bara några liter varje dag, så varje klunk av en konkurrent är skadligt för företaget. Exempel på konkurrerande drycker är Lipton, Red Bull och Oasis. Dessa mindre företag är dock inte marknadsledande och därför är hotet mycket mer begränsat.

Ändå är det viktigt att hålla koll på konkurrensen när man överväger en investering i Coca-Cola. Det är möjligt att andra företag kommer att ta marknadsandelar från Coca-Cola i framtiden, vilket naturligtvis inte skulle vara bra för aktiekursen.

Coca Cola aktier

Är det klokt att investera i Coca-Cola?

En investering i Coca-Cola kan säkert slå bra ut. De starkt varumärke är attraktiv. Vissa skämtar ibland om att Pepsi är märket man väljer ”när det inte finns någon Coca-Cola”. Tack vare företagets smarta marknadsföringskampanjer har många en varm känsla för varumärket. Det beror till exempel på att företaget samarbetar med Walt Disney, vilket innebär att Coca-Cola säljs i nöjesparkerna. Dessutom sponsrar företaget olika stora sportföretag, vilket också bidrar till varumärkeskännedomen.

En relativt säker investering

De mångfald inom företaget är också en god anledning att investera i Coca-Cola-aktier. Coca-Colas sortiment består av olika märken: tänk till exempel på Fanta och Minute Maid. Totalt äger Coca-Cola inte mindre än 500 olika varumärken, vilket gör det möjligt att tilltala olika kunder. Bolaget är också verksamt i 200 olika länder, vilket gör att regionala problem inte kommer att pressa företagets resultat.

Det är just på grund av denna mångfald som chanserna att Coca-Cola någonsin går i konkurs är små. Företaget är faktiskt för stor för att misslyckas . Detta återspeglas också i företagets resultat: under de senaste 20 åren har Coca-Cola alltid visat fina spekulerasiffror. Detta gör en investering i Coca-Cola mycket stabil, vilket är intressant för investeraren som vill begränsa riskerna så mycket som möjligt.

Stark produktionskedja och rykte

En annan bra anledning att köpa Coca-Cola-aktier är de starka produktions- och distributionskedjan företaget har inrättat. Med mer än 150 000 anställda kan företaget leverera drycker även till de mest avlägsna delarna av världen. Detta briljanta nätverk stöds av en smart reklamorganisation som använder jultomten som maskot varje år.

Coca-Cola arbetar också med att förbättra sin rykte. Det gör de genom att stödja olika välgörenhetsorganisationer. Socialt ansvarsfulla företag kan locka fler kunder, vilket naturligtvis är bra för företagets spekulera. Coca-Cola svarar på de senaste trenderna och arbetar med att återvinna och återanvända förpackningsmaterial så mycket som möjligt.

Ett sista starkt argument för att köpa Coca-Cola-aktier är stabil utdelning. I 58 år har Coca-Cola gett en allt högre utdelning. Detta gör aktierna mycket lämpliga för investeraren som vill bygga upp en stabil inkomst med sina investeringar.

Coca Cola investering

Vad är riskerna med att investera i Coca-Cola?

Investering och risk är naturligtvis oupplösligt förbundna: Coca-Cola är inget undantag från denna regel. Ryktet för ett stort företag som Coca-Cola kan snabbt försämras. Det blir allt tydligare världen över att läskedrycker som Coca-Cola bidrar till fetmaepidemi. När folk blir mer medvetna om detta kommer läskmärken som Coca-Cola att klara sig allt mindre bra. Frågan är då om Coca-Cola kommer att lyckas erövra marknaden med hälsosammare alternativ.

En annan risk för att köpa Coca-Cola är hård konkurrens. När du investerar i Coca-Cola är det extra viktigt att hålla ett öga på PepsiCo-gruppen. När Coca-Cola tappar sin ledande position kan det påverka företagets resultat negativt.

Att köpa Coca-Cola-aktier är också mindre intressant när du letar efter tillväxtaktier med hög avkastning. Coca-Cola är redan så stort att det inte plötsligt kommer att växa enormt: företaget är redan verksamt i praktiskt taget alla världens länder. En investering i Coca-Cola är därför extra intressant om du är ute efter en mer stabil investering.

Hur köper man Coca-Cola-aktier?

Vi hjälper dig gärna på vägen när du vill köpa Coca-Cola-aktier. Med den här korta guiden lär du dig omedelbart hur du investerar i det framgångsrika Coca-Cola-företaget.

Innan du kan köpa Coca-Cola-aktier måste du först ha ett konto hos en nätmäklare. En aktiemäklare är ett företag som gör det möjligt för konsumenter att köpa & sälja aktier över internet. Det är alltid tillrådligt att välja en fördelaktig mäklare: på så sätt slipper du förlora mycket pengar på höga transaktionsavgifter. Är du nyfiken på vilka mäklare du kan köpa Coca-Cola-aktier från? I vår översikt över de bästa mäklarna kan du direkt se var du kan göra detta:

Efter att du har öppnat ett konto hos en aktiemäklare kan du enkelt hitta aktien via sökfunktionen. Genom att helt enkelt skriva Coca-Cola skulle du direkt kunna hämta företagets prisinformation. Du kan sedan trycka på köp: på så sätt kan du direkt lägga en order på börsen.

Hos mäklare har du alltid valet mellan en market order och en limit order. När du köper aktierna på lång sikt kan du välja en market order. Med en market order köper du aktierna direkt till aktuellt pris. Är du en aktiv investerare och vill bara köpa aktierna till ett visst pris? Då kan du välja att använda en limit order.

Det är viktigt att regelbundet kontrollera dina aktier. Bestäm om Coca-Cola-aktier fortfarande passar in i din investeringsstrategi. Om detta inte är fallet kan du enkelt sälja dem.

Om Coca-Cola Company

Nästan alla vet vad Coca-Cola är: denna socker och kolsyrade läskedryck är världsberömd och tillgänglig i nästan alla länder. De två länder där du inte kan köpa Coca-Cola är Kuba och Nordkorea.

1886 gjorde apotekaren John Pemberton den första Coca-Cola i Atlanta. 1893 registrerades Coca-Cola som varumärke. Man ser Coca-Cola som förkroppsligandet av USA. Drycken hänvisar till den amerikanska drömmen och till ”yankee-imperialismen”.

Coca Cola

Vad är företagets aktiviteter?

Det fullständiga namnet på Coca-Cola är Coca-Cola Company. Företaget gör mer än att bara producera de berömda Coca-Cola läskedryckerna. Företaget säljer även olika andra drycker: tänk på vatten, juice och sportdrycker. Coca-Cola producerar till och med olika typer av te.

Coca-Cola säljer de flesta produkterna i Mexiko, Kina och Brasilien. Så när man överväger en investering i Coca-Cola är det klokt att vara uppmärksam på den ekonomiska situationen i dessa regioner.

2018 meddelade Coca-Cola också att de skulle ta över Costa Coffee-kedjan för 3,9 miljarder USD. Tror du att denna investering kommer att bidra positivt till företagets resultat? I så fall kan det vara smart att köpa Coca-Cola-aktier.

Investeringen hos Warren Buffett

Nästan alla vet Warren Buffett: att han är en av de mest framgångsrika och rikaste investerarna i världen. Warren Buffett har investerat i Coca-Cola-aktier sedan 1987 och verkar fortfarande ha stort förtroende för företaget. När aktiekursen kollapsar på grund av en börsnedgång köper han ofta några aktier. Han äger idag tio procent av bolagets aktier.

Hälsa

Coca-Cola läskedrycker har inte ryktet om sig att vara hälsosamma. Om viljan att vara frisk kvarstår över hela världen kan detta ha en negativ inverkan på Coca-Cola Companys försäljning. Jag har till exempel bestämt mig för att inte dricka läsk längre på grund av alla dåliga ämnen i dem.

Men även om Coca-Cola skulle bli mindre populärt skulle det fortfarande ha massor av hälsosammare alternativ att tjäna pengar på. Tror du att Coca-Cola kommer att fortsätta att sälja många drinkar i framtiden? Då kan du säkert överväga att investera i företaget!

Skaparen av namnet och den vackra logotypen

Frank M. Robertson, John Pembertons revisor, myntade namnet Coca-Cola. Genom att skriva namnet med graciösa bokstäver i sin kassabok designade han också de graciöst formade bokstäverna. De skrevs med Spencerians manus. Bokstäverna i logotypen ser fortfarande likadana ut, även om några subtila förändringar har gjorts under åren.

Födelsen av den världsberömda Coca-Cola-flaskan

Coca-Cola anordnade en tävling 1915 där deltagarna ombads designa en distinkt flaska. Flaskan måste till och med kännas igen genom beröring och i bitar på golvet. Glastillverkaren The Root Glass Company vann tävlingen 1916 varefter den berömda Coca-Cola-flaskan kom till. Den världsberömda flaskan har räfflade linjer och kurvor och har vuxit till ett världsomspännande kultobjekt.

Hemligt recept och formel

Coca-Colas hemliga recept består av en kombination av sju olika smaker. Tillsammans kallas dessa smakämnen 7X. I Atlanta i USA finns Coca-Cola museum ” Coca-Colas värld ” där den hemliga formeln förvaras. Endast ett fåtal personer vet vad den hemliga formen

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *