Hur kan du köpa PepsiCo-aktier?

I Europa är Coca-Cola fortfarande den största marknadsledaren när det gäller läskedrycker. Gör dock inget misstag: PepsiCo är mycket mer än Pepsi Cola ensam. Till exempel producerar och säljer företaget olika snacks som fortfarande är extremt populära bland konsumenterna. Vill du investera i PepsiCo genom att köpa aktier? Det är möjligt. I den här artikeln diskuterar vi hur man bäst investerar i PepsiCo-aktier.

Var kan jag köpa PepsiCo-aktier?

PepsiCo kan vara en intressant långsiktig investering: Även i dåliga ekonomiska tider betalar aktien fortfarande en nettoutdelning. Men det finns också hot mot varumärket. Även om människor äter mer snacks kan du se att människor har börjat uppskatta mer hälsosammare snacks. För närvarande säljer PepsiCo främst produkter med mycket socker. I framtiden kan detta vara ett hot mot företaget.

Ändå klarar de sig också bättre med produkter som är hälsosammare: Till exempel är deras vattenmärke Aquafina det mest populära i världen. Tror du att människor kommer att fortsätta välja PepsiCos populära produkter i framtiden? Vill du köpa PepsiCo-aktier? Du kan direkt köpa PepsiCo-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla PepsiCo-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är PepsiCos aktiekurs?

Vill du veta hur PepsiCos aktiekurs utvecklas? Diagrammet nedan visar beloppet för vilket du kan handla PepsiCo CFD-aktier. När du vill öppna en placeringsposition kan du trycka på köp- och säljknapparna direkt.

Om PepsiCo, företaget

Med 285 000 anställda i mer än 200 länder och en omsättning på mer än 60 miljarder dollar per år är PepsiCo ett av de största livsmedels- och dryckesföretagen i världen. Företaget producerar olika läskedrycker och drycker utan koldioxid. Företaget producerar också konfektyr, salter och och andra typer av snacks. Företagets välkända varumärken inkluderar Pepsi-Cola-varumärkena, Tropicana, Lay’s och Smith’s. Inom PepsiCo är verksamheten uppdelad i sex affärsenheter.

Tre separata företag är verksamma i Nordamerika, medan aktiviteter inom alla andra områden ingår i en regional grupp, såsom PepsiCo Europe och PepsiCo Asia. Företagets huvudkontor ligger i Purchase, New York.

köp Pepsi-aktier

Företagets historia

Efter sammanslagningen av företagen Pepsi-Cola och Frito-Lay bildades företaget PepsiCo, Inc. 1965. Pepsi-Cola grundades i slutet av 1800-talet och Frito-Lay grundades 1961. Under fusionsåret omsatte det nya företaget, som då hade 16 000 anställda, 510 miljoner euro. 1974 började PepsiCo sälja PepsiCo-läsk i Sovjetunionen. Det var då ett av de första västerländska företagen som verkade i Sovjetunionen.

PepsiCo har förvärvat några företag. Till exempel gjorde företaget ett erbjudande om att förvärva Quaker Oats, ett företag som producerar spannmål och läsk. PepsiCo förvärvade företaget för mer än 13 miljarder dollar, ett belopp som delvis betalades med PepsiCo-aktier. Genom att köpa 66% av aktierna i det ryska mejeriföretaget Wim-Bill-Dann 2001 förvärvade PepsiCo en stor andel i det företaget. Före 2009 hade PepsiCo en minoritetsandel i Pepsi-buteljeringsgruppen och Pepsi Americas. Under 2009 köpte bolaget alla återstående aktier.

PepsiCo kan rikta sig mot marknaden för cannabisdrycker

PepsiCo tillkännagav i oktober 2018 att företaget kan fokusera på marknaden för cannabisprodukter. På grund av legalisering av ogräs i vissa länder är fler och fler företag intresserade av produktion och bearbetning av cannabis. Flera företag diskuterade 2018 med cannabisproducerande företag om marknadsföring av drycker som innehåller cannabis. Ölmärket Corona har också investerat i företag som producerar cannabis.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *