Öppettider för börsen i Storbritannien (LSE)

Londonbörsen eller LSE är en av de största börserna i världen och den största i Europa. Det totala kapitaliseringen av de aktier som är noterade på börsen överstiger därför 20 miljarder pund. Men vilka är de exakta öppettiderna för London Stock Exchange? Och på vilka speciella helgdagar stänger Londonbörsen? På den här sidan hittar du all information du behöver!

Vilka öppettider har den engelska börsen?

Är du nyfiken på öppettiderna för den engelska börsen eller Storbritannien? Nedan kan du se direkt när börsen öppnas:

  • Den brittiska börsen öppnar 8:00 och stänger 16:30 lokal tid.
  • Englands börs öppnar kl. ##T|8:00## och stänger kl. ##T|16:30## lokal tid.

Londonbörsen är vanligtvis öppen alla vardagar.

Investera England

När stänger Londonbörsen?

Det finns speciella dagar då Storbritanniens börs stänger. Vill du veta vad dessa dagar är? Ta en titt på översikten nedan med datum då börsen stänger i år:

När öppnar / stänger Englandbörsen?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Datum Semester Öppettider
Januari 1 Nyårsdagen 09:00 till 13:00
29 mars Långfredag Stängd
Den 1 april Påsk Stängd
6 & 27 maj Helgdag Stängd
Augusti 26 Helgdag Stängd
Den 24 december Jul 8:00 – 12:30
25 och 26 december Jul Stängd
Den 31 december Nyårsafton 08:00 till 12:30

Tillfälliga stängningar

Det kan hända i sällsynta fall att den brittiska regeringen stänger börsen för en dag. Detta kan vara en skyddande åtgärd för att förhindra en enorm krasch. Naturligtvis händer detta bara när händelsens påverkan är så stor att panik kan bryta ut.

Var kan du investera på London Stock Exchange?

FTSE 100-indexet är det välkända riktmärket för Londonbörsen. Indexet omfattar de största och mest värdefulla företagen noterade på LSE. Exempel på stora aktörer med en position inom indexet är HSBC, Royal Dutch Shell, BP och British American Tobacco. Innan du investerar i FTSE 100 vill du förmodligen veta vilka öppettiderna för FTSE 100 är.

Öppettiderna för FTSE 100 är desamma som på den normala brittiska börsen. Detta innebär att du kan investera i aktierna noterade på FTSE100 från 8:00 till 16:30 lokal tid och från 11:30 till 20:00 din tid. Detsamma gäller handelstiderna för FTSE 250-index och FTSE 350-index, som inkluderar mindre brittiska aktier.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla england-trading-timmar-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är öppettiderna för FTSE 100-indexet?

FTSE 100-indexet är det välkända riktmärket för Londonbörsen. Inom indexet är de största och mest värdefulla företagen noterade på LSE. Exempel på stora partier som har en position inom indexet är HSBC, Royal Dutch Shell, BP och British American Tobacco . Innan du börjar investera i FTSE 100 vill du förmodligen veta vilka öppettider FTSE 100 är.

Öppettiderna för FTSE 100 är desamma som för den normala brittiska börsen. Det innebär att du kan investera i de aktier som är noterade på FTSE100 från 8:00 till 16:30 lokal tid och från ##T|8:00## till ##T|16:30## din tid. Detsamma gäller öppettiderna för FTSE 250-indexet och FTSE 350-indexet som inkluderar mindre brittiska aktier.

Vill du själv investera i England?

Vill du investera i engelska aktier eller i London Stock Exchange-index? Det är definitivt möjligt, eftersom LSE är en av de största och mest tillgängliga börserna världen över. Det enda du behöver för att placera positioner på denna börs är ett konto hos en mäklare. Med eToro kan du köpa och sälja aktier utan att betala courtage, använd knappen för att direkt öppna ett konto.

Vilken valuta används på London Stock Exchange?

Aktier på Londonbörsen handlas i pund sterling. Tänk på att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till den brittiska valutan.

Var hittar du Englands börs?

Englandsbörsen finns i London, som är huvudstaden i Storbritannien. Du kan besöka börsens webbplats här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

10 Paternoster Sq., London EC4M 7LS, Storbritannien

Du kan också nå börsen via irinfo-r@lseg.com eller +44 20 7797 4400.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *