Hur kan du investera i Ford Motor?

Biltillverkaren Ford är bland annat känd som det första företaget som använde ett rörligt löpande band 1913 för att tillverka bilar i stor skala. Denna innovation innebar att det i stället för 12 timmar tog 1,5 timme att sätta ihop en bil. Mer än hundra år senare är Ford fortfarande en stor biltillverkare som du, som investerare, skulle kunna bli delägare i. Men hur kan du köpa Ford-aktier och vad är Fords nuvarande aktiekurs? I den här artikeln hittar du alla svaren!

Hur köper man Ford-aktier?

Ford försöker slå konkurrenterna genom att arbeta med de nödvändiga innovationerna. Smarta och bränslesnåla fordon är ett nyckelelement i deras strategi. Till exempel satsar företaget stort på marknaden för autonoma fordon och elbilar. Om denna utveckling slår väl ut kan detta ge Fords långsiktiga rörelsespekulera ett lyft. Om du tror att detta är möjligt kan det vara intressant att köpa Ford-aktier. Vill du köpa Ford-aktier? Du kan direkt köpa Ford-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Ford-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är Fords aktiekurs?

Är du nyfiken på hur Ford-aktien presterar? I grafen kan du se aktiens historiska utveckling under den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en position på aktien direkt.

Företagsinformation om Ford Motor

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för Ford Motor.

Analyse av Ford Motor-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Ford Motor-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar Ford Motors prestanda under den senaste perioden.

Fords aktiekurser under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Ford Motor för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Ford Motor-aktien att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår för Ford Motors prestanda under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en prognos för aktiens kursrörelse och att den kanske inte går i uppfyllelse.

Vad gör företaget Ford Motors?

Det amerikanska bilföretaget Ford Motor Company bygger bilar under namnet Ford. Dessutom bygger Ford även bilar för lyxmärket Lincoln. Tidigare byggde Ford också bilar av märket Mercury: denna gren av företaget stängdes dock 2011. Ford grundades 1903. Huvudkontoret för denna fjärde största biltillverkare i världen ligger i Dearborn, Michigan.

Fords första år.

Fords grundare är Henry Ford. 1899 grundade han en bilfabrik tillsammans med några investerare. Redan 1900 gick detta företag i konkurs: knappt några bilar hade tillverkats vid den tiden. Den första omstarten misslyckades, men 1903 lyckades Ford göra en comeback.

Henry Ford och elva investerare grundade Ford Motor Company det året. Biltillverkningen startade i Detroit. Under det första året tillverkade tio anställda endast ett fåtal bilar. Tre år senare hade dock Ford blivit den största biltillverkaren i USA. Introduktionen av den berömda T Ford gjorde bilen överkomlig för många människor. Denna modell tillverkades fram till 1927 och mer än 15,5 miljoner exemplar av denna modell har sålts.

Köp Ford Motor-aktier

Andra konkurrenter

Omkring 1920 mötte Ford en ökande konkurrens från det amerikanska bilmärket General Motors och från utländska bilmärken. Ford hade bara T-Ford på erbjudande, medan General Motors och andra bilmärken också erbjöd bilar i de dyrare klasserna. Ford tog över Lincoln Company 1922. Genom att göra det försökte företaget få en plats på marknaden för de dyrare, lyxiga modellerna.

Bilföretaget under andra världskriget.

Till en början ville Henry Ford inte delta i omvandlingen av sin bilfabrik till en vapenfabrik. Efter den japanska attacken mot Pearl Harbor ändrade han sig. Efter en fullständig övergång till krigsproduktion tillverkade företaget jeepar, bombplanen B-24 Liberator och Pratt & Whitney-flygplansmotorer.

Tuffa år för Ford.

På 70-talet gick det inte så bra för Ford. Import av europeiska och särskilt japanska småbilar blev allt populärare. 1971 introducerade Ford den lilla Ford Pinto. Detta visade sig vara en bil med ett allvarligt problem: bilens bensintank kunde explodera vid en kollision. Detta var en bra anledning att stoppa produktionen 1980. På 1980-talet sjönk Fords försäljning ytterligare. Som ett resultat var omorganisationer och fabriksnedläggningar oundvikliga.

Ägare av olika varumärken.

Under åren har Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Volvo och Mazda varumärken varit en del av Ford Motor Company. Idag består företaget endast av de två märkena: Ford och Lincoln.

Några välkända Ford-modeller.

  • Thunderbird var en sportig cabriolet. Denna cabriolet var avsedd för cruising. Modellen blev en succé, också för att verklig konkurrens saknades.
  • Ford Mustang släpptes 1964. Denna välkända och populära modell tillverkas fortfarande. Modellen blev populär på grund av sitt sportiga utseende och sitt relativt låga pris.
  • Den medelstora Ford Fiesta är populär på grund av sin blygsamma prislapp och goda körprestanda. Den första Ford Fiesta från 1976 hade ett fyrkantigt utseende. Sjätte generationens Fiesta har ett mer modernt utseende. Dessutom är bilen rymligare än sina föregångare.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *