Hur kan du köpa Mazda-aktier?

Jag är positiv till företaget Mazda . Jag har kört en Mazda i flera år och bilen verkar väldigt pålitlig. Har du också förtroende för företagets bilar? Då kan det vara intressant att investera i Mazda. Men vad är det bästa stället att köpa Mazda-aktier? Och vad är aktuellt aktiekurs för Mazda?

Var kan du köpa Mazda-aktier?

Har du förtroende för Mazdas framtid? Innan du köper aktier i Mazda är det klokt att titta på den större bilden. Tror du att ekonomin kommer att utvecklas positivt? Då är chansen att Mazda kommer att sälja fler bilar. Bilar ses ofta som lyxvaror och när ekonomin förbättras är det mer troligt att människor har råd med en ny bil. Vill du köpa Mazda-aktier? Du kan direkt köpa Mazda-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Mazda-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Mazda?

Är du nyfiken på aktiekursen på Mazda? I grafen nedan kan du se hur Mazda-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Mazda

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Mazda.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Mazda för de senaste 5 dagarna:

Om företaget Mazda

Mazda är en stor tillverkare av bilar. Detta ursprungligen japanska företag sålde mer än 1,6 miljoner bilar 2019. Av dessa såldes endast 215 000 i Japan. Mazdas marknadsandel på den japanska marknaden är därför endast 4%. I Europa säljer företaget det näst största antalet bilar efter Japan. Mazda säljer också stora mängder bilar i Kina, Nordamerika och Australien.

Tillverkningen av Mazda utförs i fem olika fabriker. Den största av dessa är i Japan. Andra fabriker för produktion av bilar och bildelar finns i Kina, Mexiko och Thailand. De två största fabrikerna i Japan kan tillsammans producera nästan en miljon bilar per år. De mindre fabrikerna kan producera cirka 200 000 bilar.

Sedan 2015 har Mazda arbetat mer intensivt med Toyota Motor Corporation, samarbetet med Ford har minskat kraftigt. Ford äger fortfarande bara cirka två procent av aktierna i Mazda.

köp Mazda-aktier

Mazdas historia

Historien om det japanska varumärket Mazda börjar 1920. Sedan grundades företaget Toyo Cork Kogyo i Hiroshima. Genom detta företag tillverkades maskiner, lampor och motorcyklar. Från 1931 hette företaget Mazda vilket är en hänvisning till den japanska ljusguden.

Företaget tillverkade lätta skåpbilar. Anmärkningsvärt var att fabriken knappast skadades under bombardemanget av Hiroshima. 1960 introducerade Mazda R-60 Coupé. Denna första personbil från Mazda var en liten tvåsitsig. Mazda-märket blev en succé och till och med idag är Mazda en av de snabbast växande biltillverkarna.

Mörka tider för Mazda

Företaget Mazda hotades av konkurs i slutet av nittiotalet. Vid den tiden tog amerikanska Ford över 33% av aktierna. Mazda-bilmodeller med Ford-märkning dök upp på marknaden. 2008 hotades Ford med konkurs. Ford bestämde sig sedan för att sälja 20% av sina aktier till Mazda.

Negativa spekulerasiffror kan påverka aktiens pris negativt. Det kan då vara intressant att spekulera i ett fallande pris. Genom att aktivt handla i Mazda-aktier kan du ständigt svara på den senaste utvecklingen.

Fel reklam

I början av 1990-talet introducerade Mazda en bil med den minsta V6-motorn i världen. Denna motor skildrades i en tv-reklam av 6 hoppande dvärgar. Efter en tid försvann annonsen från skärmen. Annonsen försvann eftersom man ansåg att denna annons diskriminerade små människor.

Denna typ av reklam kan starkt påverka priset på en aktie. Tror du att priset på ett Mazda-aktie kommer att sjunka efter en liknande kampanj? Då kan du fatta ditt investeringsbeslut baserat på det!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *