Hur kan du köpa Galapagos-aktier?

Galapagos är ett holländsk-belgiskt läkemedelsföretag som utvecklar olika lovande läkemedel. Funderar du på att investera i Galapagos? I så fall bör du först läsa hur du bäst köper Galapagos-aktier!

Hur köper man Galapagos-aktier?

Vill du köpa Galapagos-aktier är det smart att undersöka hur företaget går. Om läkemedlen Galapagos arbetar med godkänns kan företaget göra en hög spekulera. Om detta inte händer kan aktiekursen drabbas hårt.

Jämför dessutom Galapagos läkemedel med konkurrenternas. När konkurrens kommer ut på marknaden med bättre, nya läkemedel kan Galapagos marknadsandel falla. Det som är fördelaktigt med Galapagos aktier är det faktum att människor behöver mediciner även i dåliga ekonomiska tider. Som ett resultat av detta är aktiekursen mindre känslig för den makroekonomiska utvecklingen. Vill du köpa Galapagos-aktier? Du kan direkt köpa Galapagos-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Galapagos-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad gör Galapagos-företaget?

Det belgisk-nederländska läkemedelsforskningsföretaget Galapagos är specialiserat på upptäckt och utveckling av nya läkemedel. Till exempel utvecklar företaget läkemedel mot reumatism, psoriasis, Chrons sjukdom och cystisk fibros. Företaget har sitt huvudkontor i Mechelen (Belgien). Företaget har även filialer i Leiden (Nederländerna) och Romain-ville (Frankrike).

Köpa Galapagos-aktier

Företagets historia

Bolaget grundades 2009. Det skapades genom ett joint venture mellan det holländska bioteknikföretaget Crucell och det belgiska läkemedelsföretaget Tibotec. 1999 hette företaget Galapagos Genomics och senare ändrades namnet till Galapagos BV.

Listning av Galapagos på börserna

Aktierna i detta företag är noterade på börserna Euronext Bryssel och Amsterdam (från och med maj 2005) och NASDAQ (från och med maj 2015). Aktierna är noterade på dessa börser med förkortningen GLGP.

Företag förvärvade av Galapagos

  • Företaget Proskelia i Romainville, Frankrike förvärvades 2006. Genom detta förvärv förvärvade bolaget FoU-verksamhet och produkter mot muskel- och skelettbesvär såsom benskörhet och benmetastaser.
  • 2010 tog företaget över GSK:s toppmoderna forskningscenter i Zagreb, Kroatien. Namnet på detta forskningscenter ändrades till Fidelta som nu är en serviceavdelning på Galapagos.

Säljer läkemedel tillsammans med partner Gilead

Galapagos meddelade 2017 att de kommer att sälja läkemedlet filgotinib tillsammans med partnern Gilead Sciences efter registrering av läkemedlet. Detta är ett läkemedel mot reumatism. Om det godkänns för kommersiell försäljning kommer läkemedlet att säljas i 8 europeiska länder.

Innan du investerar i Galapagos-aktier är det klokt att undersöka mediciner som fortfarande behöver godkännas. När ett nytt läkemedel med stor potential godkänns kan det ge ett stort lyft för företagets resultat. Du kan då överväga att köpa Galapagos-aktier.

Utökat samarbete med Gilead

Galapagos undertecknade ett samarbetsavtal med Gilead Sciences i juli 2019. Detta avtal ger Gilead Sciences exklusivitet och rätt till tillgång till alla större läkemedel som utvecklats av Galapagos. Gilead Sciences betalade 3,5 miljarder euro för detta samarbetsavtal.

Genom att köpa Galapagos-aktier ökades deras andel i bolaget från 12,3 % till 29 %. Tack vare detta samarbete kan Galapagos förbli ett självständigt företag. Dessutom skapar detta samarbete utrymme för upptäckt och utveckling av nya läkemedel.

Tror du att detta samarbete kommer att vara fördelaktigt? I så fall kan det vara smart att köpa Galapagos-aktier.

2019: Galapagos aktiekurs skjuter i höjden

Utvidgningen av samarbetet med det amerikanska företaget Giead, känt för sina läkemedel mot hiv/aids, har en positiv effekt på aktiekursen på Galapagos. Efter tillkännagivandet av denna nyhet den 15 juli 2019 skjuter kursen på Galapagos-aktier i höjden. Reumatikerläkemedlet, utvecklat tillsammans med Gilead, kommer sannolikt att godkännas för kommersiell försäljning inom kort.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *