Köpa gas: hur kan du investera i gas?

Vi överdriver inte när vi säger att det för närvarande finns tusentals kryptovalutor. NEO är ett av de mest kända alternativen just nu. Inom NEO är det möjligt att investera i den speciella GAS-token. Eftersom inte alla är bekanta med GAS och med anledningarna till att detta kan vara en bra investering har vi listat den viktigaste informationen. Genom att läsa den här artikeln får du ett tydligt svar på följande fråga: är det klokt att investera i GAS?

Hur & var kan du köpa / investera med GAS?

När du äger NEO får du GAS på det som en slags utdelning. GAS används inom NEO-blockchain för att betala för tjänster, smarta kontrakt och applikationer inom nätverket.

Du kan investera i GAS på en kryptobörs som accepterar denna valuta. Nedan kan du direkt se på vilka börser du kan handla i GAS:

BörsmäklareInformationRegistrera dig
BitvavoBetala inte transaktionsavgifter på dina första €1000 GAS

Efter att ha öppnat ett konto hos en börs är det enkelt att starta investera. För detta behöver du bara gå igenom följande steg:

  1. Öppna ett konto och slutför verifieringen.
  2. Sätt in pengar på ditt konto
  3. Välj GAS
  4. Ange det belopp som du vill köpa för GAS
  5. Tryck på köpknappen

Då köps GAS direkt på ditt konto!

NEO-konceptet

För att se vad GAS faktiskt gör måste vi först ta en kort titt på NEO. NEO grundades 2014 av Da Hongfei och Erik Zhan i Kina som AntShares. Projektet bytte namn till ”NEO” 2017. Det är en blockchain-baserad plattform som har sin egen kryptovaluta och möjliggör utveckling av digitala tillgångar och smarta kontrakt. NEO strävar efter att automatisera hanteringen av digitala tillgångar genom användning av smarta kontrakt. I slutändan vill de skapa ett smart ekonomisystem.

NEO är kryptovalutan i NEO-blockkedjan. Denna kryptovaluta representerar ett aktie i NEO-blockkedjan. Denna krypto är därför mycket viktig för samhället. Det gör att samhället kan skapa block och hantera nätverket. Intressant nog har NEO odelbara enheter och kan inte delas som andra mynt som Ethereum. Detta görs för att ge dig som ägare lite mer kraft.

Vad är GAS – tokens mål

GAS är faktiskt den användbara token för NEO-nätverket. Denna symbol var tidigare känd som ANC-Anthonds. I ekosystemet fungerar GAS på samma sätt som Ether i Ethereum-nätverket. Utvecklare använder GAS för transaktioner i nätverket. Dessutom får användare belöningar i GAS-tokens. Detta gör det väldigt annorlunda än den vanliga NEO som du kan köpa på börsen som investerare.

GAS genererar med en hastighet av åtta GAS per block. Nätverket minskar automatiskt antalet belöningar per block efter två miljoner bekräftade block. Användare har flera alternativ med GAS. Du kan till exempel alltid byta ut GAS mot andra kryptovalutor som t.ex. Bitcoin , Litecoin eller Ethereum. Det är också möjligt att konvertera din GAS direkt till NEO. På detta sätt förblir priset på GAS frikopplat. Detta innebär att dess värde inte nödvändigtvis är beroende av NEO själv, även om det naturligtvis finns en stark koppling mellan båda priserna.

Blixtsnabba transaktioner med GAS

Vid normal utbyte placeras order på en central marknadsplats och länkas sedan till en viss part. Processen är effektiv, men användaren tappar kontrollen över mynten. Detta beror på att själva börsen är ansvarig för detta. Genom att automatisera placeringen och matchningen av order inom ett konsensusnätverk gör GAS det möjligt att behandla orderna på ett rättvist och transparent sätt. I själva verket skapar detta ett slags decentraliserat utbyte.

NEO har gjort det möjligt att bearbeta börstransaktioner på blockchain utan att ordermatchningen görs på blockchain själv. Istället använder de ett speciellt utbyte. NEO kallar dessa transaktioner ”Superledande transaktioner”. Detta är avsett att ge effektiviteten hos centraliserade växlar med säkerheten för ett decentraliserat växel.

Tillväxten av GAS – smart att investera i GAS?

Vi kan se att hastigheten på GAS för närvarande är på den låga sidan. Priset på valutan har verkligen varit betydligt högt 2017 och 2018. Detta var naturligtvis vid en tidpunkt då många nybörjare placerade sig på marknaden som såg en framtid i GAS. Medan GAS fortfarande handlade till 52 euro i början av januari 2018, är det idag möjligt att köpa GAS för drygt 1,2 euro. Detta kan betyda att det nu är en bra tid att komma in i åtgärden. För lite pengar kan du köpa en stor mängd gas till skillnad från för några år sedan.

Det är dock viktigt att komma ihåg att investering i kryptovalutor alltid innebär stora risker. Om du köper GAS vid fel tidpunkt kan du förlora (en stor del av) din investering.

Gas som utdelning

Du kan faktiskt se GAS som en slags utdelning. När du äger NEO får du gas som belöning. Genom att äga NEO hjälper du till att säkra blockchain. GAS är en sällsyn valuta, så när NEO blir mer populärt kan dess värde öka. Detta kan göra en investering i GAS intressant.

Förvaring av gas i en speciell plånbok

De flesta som köper gas kommer att göra det genom ett utbyte. Efter köpet får du dina tokens direkt på ditt konto. Ändå är det inte klokt att lämna dina tokens på börsen. Här riskerar du att bli hackad, något som har hänt flera gånger tidigare på välkända börser. Användningen av en speciell plånbok är därför mycket säkrare. På så sätt behåller du kontrollen över alla dina mynt.

Den bästa plånboken att använda är en hårdvaruplånbok som Ledger. Enheten ser ut som ett slags USB-minne och gör det enkelt att ta med sig dina tokens. Observera att en bra Ledger lätt kan kosta $ 100. Om du inte är villig att betala så mycket kan du också välja en programvaruplånbok till din dator. I allmänhet rekommenderas inte pappersplånböcker, eftersom du kan förlora dem för snabbt.

Slutsats – ska du investera i GAS?

En stor del av kryptosamhället är verkligen övertygad om att priset på GAS bara kommer att öka. Med NEO själv som ett av de största projekten för tillfället är det därför ingen konstig tanke. Om du ser en framtid på NEOs plattform är det ett självklart val att investera i GAS. Om NEO stiger kommer din gas antagligen också att stiga. I slutändan är det naturligtvis alltid ett personligt val. Vi kan bara förse dig med användbara artiklar för dina investeringar.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *