Hur kan du köpa aktier i General Motors?

General Motors är en stor, amerikansk biltillverkare som säljer sina bilar i mer än 35 olika länder. Eftersom företaget verkar i olika regioner kan företaget skydda sig mot regionala ekonomiska nedgångar. Detta kan göra det intressant att investera i General Motors. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man köper aktier i General Motors. Du hittar även senaste aktiekursen här.

Var kan man köpa aktier i General Motors?

General Motors bygger en strategisk närvaro på de kinesiska och indiska marknaderna. Dessa regioner är anmärkningsvärt intressanta: båda ländernas välstånd ökar, vilket gör att fler och fler människor kan köpa en fin bil. Om företaget lyckas bygga en stark position där så kan intäkterna öka kraftigt i framtiden. Det kan då vara attraktivt att investera i General Motors-aktier. Vill du köpa General Motors-aktier? Du kan direkt köpa General Motors-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla General Motors-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är General Motors aktiekurs?

General Motors aktiekurs kan variera varje dag. Som investerare är det därför klokt att hålla ett öga på General Motors aktiekurs. Använd knappen nedan för att öppna en handelsposition direkt.

Företagsinformation för General Motors

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för General Motors.

Analys av aktier i General Motors

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja General Motors-aktier är det viktigt att först analysera aktien. I översikten nedan kan du se hur General Motors har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för GML under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för General Motors för de senaste 5 dagarna:

Vad är resultatet för General Motors aktie under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att General Motors kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikers förutsägelser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om prisutvecklingen för General Motors och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Om företaget General Motors

General Motors Company (GM) är ett av de största bilföretagen i världen. 2016 rankades GM på tredje plats när det gällde bilförsäljning. De två första platserna var för Volkswagen och Toyota . GM:s bilar säljs i mer än 200 länder. Globalt har GM en marknadsandel på 8,5 %. Företaget grundades 1908; dess huvudkontor ligger i Detroit, Michigan.

General Motors tidiga år

Grundaren av General Motors Company är William Durant. 1908 grundade han företaget i Flint, Michigan. Företaget tog snabbt över Olds Motor Works (Oldsmobile) och Cadillac. William Durant var tvungen att lämna över en del av sitt företag till sina borgenärer. Det var därför han bestämde sig för att starta Chevrolet Motor Company tillsammans med Louis Chevrolet.

spekuleraerna från framgångsrika Chevrolet gjorde det möjligt att köpa tillbaka aktier i GM. De bestämde att Chevrolet skulle bli en del av General Motors.

Köp aktier i General Motors

Utökning av företaget

Det framgångsrika General Motors växte: 1920 öppnade de sitt första kontor i Asien. Tre år senare öppnades en fabrik i Köpenhamn. Detta var GM:s första fabrik utanför USA. Inte mycket senare byggdes fabriker och kontor över hela världen. Till exempel öppnade General Motors kontor i Argentina, Brasilien och Japan. Varumärken förvärvades också: Till exempel köptes märkena Opel och Pontiac år 1929.

Intresse för flyg och järnvägar

GM:s intresse var inte begränsat till bilar: GM var också intresserad av bilkonstruktion. Till exempel var företaget en av aktieägarna i Fokker i Nederländerna. Tekniken som användes för att bygga flygplan användes också vid konstruktion av bilar.

Ett andra intresse för GM är industrin för diesellokomotiv. General Motors beslutade att köpa Winton Engine Company, en tillverkare av dieselmotorer. The Electro-Motive Company, en tillverkare av järnvägsutrustning, köptes också av General Motors. Dessa två företag slogs samman. Så här bildades Electro-Motive Division. Detta företag blev senare en stor tillverkare av dieseltåg.

General Motors under andra världskriget.

Från 1942 och framåt slutade GM att tillverka bilar. Endast krigsutrustning som flygplan, kanoner och stridsvagnar tillverkades. I Europa skadades bilfabrikerna allvarligt av bombningar. Fabriker som fortfarande stod kvar plundrades vanligtvis. Det var inte förrän 1950 som General Motors kunde tillverka bilar igen.

Växande intresse för mindre bilar

På 1970-talet fanns ett växande intresse för mindre och billigare bilar från Japan. General Motors svarade på detta genom att introducera dieselmotorn. Dieselmotorn gjorde det möjligt att erbjuda bränslesnålare och billigare bilar. Dessutom ingicks samarbeten med Toyota , Suzuki , Saab, Lotus, Ford och Chrysler.

Problem som börjar 2005

General Motors hamnade i problem 2005 på grund av skulder. Det året beslutade de att skära ner genom att säga upp 30 000 arbetare i Amerika och genom att stänga 12 fabriker. Bolaget beslutade också att avyttra sin europeiska division. Med spekuleraen efter försäljningen av delar av företaget och med hjälp av statligt stöd etablerades en ny, mindre GM.

Idag är General Motors på fötter igen. Företaget går bättre, vilket har gjort det möjligt för dem att helt återbetala de 38 miljarder dollar i statligt stöd.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *