Hur kan du köpa aktier i Hewlett-Packard (HP)?

Det amerikanska företaget Hewlett-Packard är allmänt känt som HP. Detta företag är ett av de största amerikanska teknikföretagen. HP är bland de tre främsta datorleverantörerna. Hewlett-Packard tillhandahåller bland annat enkla komponenter, programvara och tjänster. Från och med november 2015 kommer företaget att delas upp i Hewlett-Packard Enterprise (HPE) och HP Inc. (HPQ). Vill du investera i HP? I den här artikeln kommer vi att visa hur du kan köpa Hewlett-Packard-aktier. Du kan också se den senaste aktiekursen här.

Hur kan du köpa aktier i Hewlett-Packard?

Hewlett-Packard är en stor aktör inom datorutrustning. Innan du köper HP-aktier är det en bra idé att jämföra företaget med dess konkurrenter. Tror du att HP fortfarande kan följa med? Överväg då att investera i HP. Vill du köpa HP-aktier? Du kan direkt köpa HP-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt investera i HP?

HP har tidigare köpt flera företag med varierande framgång. När ett företag tar stora beslut kan du dra nytta av detta som en aktiv investerare. Genom att aktivt investera i bolagets aktier kan du dra nytta av både fallande och stigande kurser.

Ett bra företag där du aktivt kan handla med Hewlett-Packard-aktier är Plus500. Plus500 låter dig spekulera i prisskillnader genom att använda CFD:er. Du kan till och med välja att använda hävstång. Din potentiella vinst såväl som din potentiella förlust kommer att öka avsevärt när du använder en hävstångseffekt. Vill du testa aktiv investera gratis? Använd knappen nedan för att öppna en gratis demo med Plus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är HP:s aktiekurs?

Undrar du vad HP-aktien är? Diagrammet visar det aktuella CFD-priset för HP-aktien.

Strategi HP

HP försöker introducera nya produkter och tjänster regelbundet. Till exempel introducerade de instant ink 2013, som regelbundet levererar nytt bläck mot en månadsavgift. Du kan se detta som skrivarbläckets Netflix!

Datorsegmentet är fortfarande en tillväxtmarknad. Som ett resultat av coronapandemin har arbete hemifrån blivit alltmer norm. Naturligtvis drar datorföretag nytta av detta: konsumenter är mer benägna att köpa alla typer av kontorsmaterial.

Det är dock viktigt att hålla ett öga på konkurrenterna. I Kina är Lenovo till exempel en stor aktör. Andra konkurrenter du definitivt bör analysera innan du köper HP-aktier är Dell, Apple och Acer. Genom att göra det kan du avgöra om ett annat datorföretag kan vara en mer intressant investering. Du kan också välja att investera i flera dataföretag. På så sätt minskar du risken för din investering.

Företagets historia

HP etablerades i ett garage i Palo Alto, Kalifornien, den 1 januari 1939. De två grundarna var William Hewlett och Bill Packard. Företaget tillverkade vetenskapliga instrument. Under andra världskriget tillverkade företaget radarer, ekolod och radioapparater för marina och flygtekniska tillämpningar.

HP-företaget blev känt för sin kalkylator 1968. Den då gjorda kalkylatorn anses vara den första persondatorn. HP släppte den första fullt fungerande datorn i början av 1980-talet. Ursprungligen var dessa datorer avsedda för företag och universitet. På 1990-talet var de även avsedda för privatpersoner. Med början i mitten av 1980-talet introducerade HP även laserskrivare och bläckstråleskrivare.

Hewlett-Packard-företaget splittrades

Den 1 november 2015 delades företaget upp i två företag. Av dessa två företag kommer HP att fokusera på marknaden för personliga system och skrivare. HPE fokuserar på lagring, server, mjukvara och tjänstemarknader.

Omsättningsmässigt är företagen ungefär lika. HP:s skrivardivision genererade intäkter på 56 miljarder 2014. Det året nådde HPE en försäljning på 55,6 miljarder dollar. HPE är dock mer lönsamt. Det visar också en högre tillväxttakt.

Förvärv av företag

Hewlett Packard har tagit över flera företag. Genom att ta över andra företag hoppas de kunna öka sina marknadsandelar. De köpte andra företag som erbjuder olika produkter. Några exempel på förvärvade företag är:

År 2002, företaget Compaq övertogs. I och med förvärvet av Compaq blev HP marknadsledare på både server- och PC-marknaden. Förvärvet nästan fördubblade HP:s försäljning. Den årliga försäljningen ökade från 47 miljarder dollar till 87 miljarder dollar. Antalet anställda ökade till 145 000. Förvärvet förde in HP:s varumärken Compaq, Digital Equipment och Tandem Computers i företaget.

2011 förvärvade företaget det brittiska mjukvaruföretaget Autonomi. Detta företag tillhandahåller infrastrukturprogramvara till företag som tillhandahåller webbaserade molntjänster. Detta förvärv gjorde HP till en större aktör inom affärsmjukvaruområdet. Förvärvet misslyckades. De positiva utsikterna med detta förvärv kunde inte realiseras. HP:s ledning anklagade den tidigare Autonomys styrelse för ekonomiska fel. Det påstods att tvivelaktig ekonomisk information lämnades under förvärvet. 2015 tog HP ärendet till domstol.

Infrastrukturspecialist SimpliVity förvärvades av HP 2017. HP betalade 650 miljoner dollar för detta företag. Företaget är verksamt inom sektorn för hyperkonvergerad infrastruktur.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *