Hur kan du köpa aktier i Hewlett-Packard (HP)?

Det amerikanska företaget Hewlett-Packard är allmänt känt som HP . Detta företag är ett av de största amerikanska teknikföretagen. HP är bland de tre främsta datorleverantörerna. Hewlett-Packard tillhandahåller bland annat enkla komponenter, programvara och tjänster. Från och med november 2015 kommer företaget att delas upp i Hewlett-Packard Enterprise (HPE) och HP Inc. (HPQ). Vill du investera i HP? I den här artikeln kommer vi att visa hur du kan köpa Hewlett-Packard-aktier. Du kan också se den senaste aktiekursen här.

Hur kan du köpa aktier i Hewlett-Packard?

Hewlett-Packard är en stor aktör inom datorutrustning. Innan du köper HP-aktier är det en bra idé att jämföra företaget med dess konkurrenter. Tror du att HP fortfarande kan följa med? Överväg då att investera i HP. Vill du köpa HP-aktier? Du kan direkt köpa HP-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla HP-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är HPs aktiekurs?

Är du nyfiken på HP-aktien? Grafen nedan visar det aktuella priset på HP-aktien.

HPs företagsdata

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för HP.

Analyse av HP-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja HP-aktier är det viktigt att noggrant analysera aktien. Översikten nedan visar HP:s prestanda under den senaste perioden.

Marknadspriser för HP under de senaste 5 dagarna

Tabellen nedan visar marknadspriserna för HP under de senaste 5 dagarna:

Vad indikerar HP-prisprognosen för 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår för HP:s prestation under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse av HP:s aktieprestanda och kanske inte går i uppfyllelse.

Strategi HP

HP försöker introducera nya produkter och tjänster regelbundet. Till exempel introducerade de instant ink 2013, som regelbundet levererar nytt bläck mot en månadsavgift. Du kan se detta som skrivarbläckets Netflix!

Datorsegmentet är fortfarande en tillväxtmarknad. Som ett resultat av coronapandemin har arbete hemifrån blivit alltmer norm. Naturligtvis drar datorföretag nytta av detta: konsumenter är mer benägna att köpa alla typer av kontorsmaterial.

Det är dock viktigt att hålla ett öga på konkurrenterna. I Kina är Lenovo till exempel en stor aktör. Andra konkurrenter du definitivt bör analysera innan du köper HP-aktier är Dell, Apple och Acer. Genom att göra det kan du avgöra om ett annat datorföretag kan vara en mer intressant investering. Du kan också välja att investera i flera dataföretag. På så sätt minskar du risken för din investering.

Företagets historia

HP etablerades i ett garage i Palo Alto, Kalifornien, den 1 januari 1939. De två grundarna var William Hewlett och Bill Packard. Företaget tillverkade vetenskapliga instrument. Under andra världskriget tillverkade företaget radarer, ekolod och radioapparater för marina och flygtekniska tillämpningar.

HP-företaget blev känt för sin kalkylator 1968. Den då gjorda kalkylatorn anses vara den första persondatorn. HP släppte den första fullt fungerande datorn i början av 1980-talet. Ursprungligen var dessa datorer avsedda för företag och universitet. På 1990-talet var de även avsedda för privatpersoner. Med början i mitten av 1980-talet introducerade HP även laserskrivare och bläckstråleskrivare.

Hewlett-Packard-företaget splittrades

Den 1 november 2015 delades företaget upp i två företag. Av dessa två företag kommer HP att fokusera på marknaden för personliga system och skrivare. HPE fokuserar på lagring, server, mjukvara och tjänstemarknader.

Omsättningsmässigt är företagen ungefär lika. HP:s skrivardivision genererade intäkter på 56 miljarder 2014. Det året nådde HPE en försäljning på 55,6 miljarder dollar. HPE är dock mer lönsamt. Det visar också en högre tillväxttakt.

Förvärv av företag

Hewlett Packard har tagit över flera företag. Genom att ta över andra företag hoppas de kunna öka sina marknadsandelar. De köpte andra företag som erbjuder olika produkter. Några exempel på förvärvade företag är:

År 2002, företaget Compaq övertogs. I och med förvärvet av Compaq blev HP marknadsledare på både server- och PC-marknaden. Förvärvet nästan fördubblade HP:s försäljning. Den årliga försäljningen ökade från 47 miljarder dollar till 87 miljarder dollar. Antalet anställda ökade till 145 000. Förvärvet förde in HP:s varumärken Compaq, Digital Equipment och Tandem Computers i företaget.

2011 förvärvade företaget det brittiska mjukvaruföretaget Autonomi. Detta företag tillhandahåller infrastrukturprogramvara till företag som tillhandahåller webbaserade molntjänster. Detta förvärv gjorde HP till en större aktör inom affärsmjukvaruområdet. Förvärvet misslyckades. De positiva utsikterna med detta förvärv kunde inte realiseras. HP:s ledning anklagade den tidigare Autonomys styrelse för ekonomiska fel. Det påstods att tvivelaktig ekonomisk information lämnades under förvärvet. 2015 tog HP ärendet till domstol.

Infrastrukturspecialist SimpliVity förvärvades av HP 2017. HP betalade 650 miljoner dollar för detta företag. Företaget är verksamt inom sektorn för hyperkonvergerad infrastruktur.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *