Hur kan du köpa HTC-aktier?

HTC var en gång en stor och populär telefontillverkare. Nuförtiden kan de inte hänga med stora konkurrenter som Apple och Samsung. De hoppas dock kunna konkurrera med de stora telefonmärkena igen i framtiden. Tror du att det här kommer att fungera? Då kan det vara attraktivt att köpa HTC-aktier. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur man investerar i HTC.

Så här köper du aktier

Är du säker på att HTC kommer att kunna bygga upp en stark position igen mellan de andra telefontillverkarna? Då kan det vara intressant att investera i HTC genom att köpa aktierna. När du köper en aktie på lång sikt är timing viktig. Vissa investerare väljer att köpa alla sina aktier på en gång. Ofta är det dock smartare att köpa aktierna vid olika tidpunkter. På så sätt förhindrar du att du hamnar i den absoluta toppen. Vill du köpa HTC-aktier? Du kan direkt köpa HTC-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”HTC-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

 

Vad gör företaget?

Det taiwanesiska företaget HTC grundades 1997. Bokstäverna HTC står för High-Tech Computer Corporation. Detta företag började designa och tillverka bärbara datorer 1997. Till en början tillverkade företaget smartphones som i första hand var baserade på Windows Mobile.

En av grundarna av Open Handset Alliance fokuserade på att företaget skulle utveckla operativsystemet Android för smartphones. Företagets marknadsförda HTC Dream som var den första smartphonen med operativsystemet Android. HTC har sitt huvudkontor i Xindian, New Taipei City.

Köpa HTC-aktier

Förlust av marknadsandelar och nettoförluster

Till en början var HTC en framgångsrik leverantör av smartphones. Konkurrens från Apple Inc. och Samsung Electronics hjälpte inte HTC:s marknadsandel. I april 2015 var deras marknadsandel endast 7,2 %. De två dominerande säljarna av smartphones, Apple och Samsung, hade vardera en marknadsandel på cirka 18 %. HTC-bolaget led successiva nettoförluster.

HTC:s kursändring

2015 beslutade företaget att inte bara tillverka smartphones. I samarbete med Valve Corporation utvecklades HTC Vive som ett virtual reality-headset. Detta headset, som använder uppföljningsteknik i rumsskala, låter användaren röra sig i 3D-utrymmen. Rörelsestyrda handhållna kontroller tillåter användaren att kommunicera med omgivningen. Den första konsumentversionen av detta headset släpptes i april 2016.

HTC fortsätter att tillverka sina smartphones. I framtiden kommer företaget dock att fokusera mer och mer på Internet of Things och virtuell verklighet. Tror du att detta kommer att hjälpa företaget att nå framgångsrika resultat i framtiden? Då kan det vara smart att köpa HTC-aktier.

Förvärv av personal och licenser av Google

2017 tillkännagav Google förvärvet av ungefär hälften av HTC:s 4 000 anställda som arbetade i företagets design- och forskningsavdelning. Google tog även över licenser från HTC. De förvärvade anställda var också anställda i Googles HTC-tillverkade Pixel-smartphone. Med detta köp, som slutfördes i januari 2018, stärkte Google sin hårdvaruverksamhet.

HTC vill återvända till det dyrare segmentet av smartphonemarknaden

2019 meddelade HTC att de vill återföra högkvalitativa telefoner till marknaden. För närvarande levererar HTC endast telefoner i det nedre och mellanliggande segmentet. De senaste åren har man fokuserat på utvecklingen av virtuell verklighet. På smartphonemarknaden har företaget inte gjort något åt innovation de senaste åren. Dessutom, som nämnts tidigare, arbetar hälften av företagets tidigare smartphoneteam nu på Google. Tror du att HTC kommer att kunna återvända till det dyrare segmentet av smartphones? Då kan det vara smart att investera i HTC-aktier.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *