Att handla med 1000 kronor

1000 kronor är ett mycket trevligt belopp att börja ditt handelsäventyr med. Du kan bestämma vad du ska bedriva handeln med. Till exempel kan du handla dina 1000 kronor på en gång eller så kan du handla olika aktier för att diversifiera och sprida din risk. Om du inte har någon erfarenhet ännu kan du börja med att öva online och sedan börja handla på riktigt med 1000 kronor.

Vill du börja direkt? Se hos vilka mäklare som du kan öppna ett konto.

Varför handla med 1000 kronor?

Det finns flera anledningar till varför du bör handla med 1000 kronor. Även om du skulle kunna lägga dina pengar på ett sparkonto, hur mycket ränta skulle du få idag? Räntan du får från din bank är mycket låg, så du kan lika gärna börja handla. Handel ger dig en bättre chans till att få en spekulera. När du helt enkelt sparar dina pengar blir de mindre värdefulla med tiden och det är förmodligen inte ditt mål att investera dina pengar.

Genom att välja att börja handla kan du få en mycket högre avkastning, och om allt går bra kan du tjäna mycket pengar. Det är till och med möjligt att leva som en day trader. Dag in dag ut. Det finns gott om människor som har slutat sitt dagjobb för att bli daytrader, och de tjänar en fast inkomst helt enkelt genom handel.

Att få en fin avkastning på din investering på 1000 kronor är möjligt. Hos en modern CFD-mäklare online kan du använda en hävstångseffekt upp till 20: 1. Med en hävstång kan du öppna positioner med ett större värde än det belopp som finns på ditt konto. Detta nya, innovativa sätt att handla har många fördelar.

1000_kronor_investera

Succé med 1000 kronor?

Hävstångseffekten gör det mycket intressant att börja investera med 1000 kronor hos en CFD-mäklare som eToro eller Degiro. Med 1000 kronor kan du öppna positioner till ett sammanlagt värde av 20000 kronor eller mer. Med dessa mäklare bestäms spekuleraen utifrån skillnaden mellan priset i det ögonblick du öppnar en position och priset när du stänger en position.Om du till exempel köper tio Apple-aktier till ett pris av 6000 kronor och aktien ökar inom tre dagar till 6300 kronor, är skillnaden mellan öppnings- och slutpriset din spekulera. Detta går dock båda vägarna; denna spekulera kan förvandlas till en förlust om du gör fel uppskattning. Genom att använda en stopp förlust kan du dock se till att du bara tappar en viss summa pengar.

Handel med CFD:er

Vi pratar om handel med CFD:er (Contract for Difference). Du stänger ett kontrakt automatiskt och tjänar på prisskillnaderna. Det betyder att du kan tjäna pengar när priserna stiger, men också när priserna sjunker.

Du kan enkelt testa möjligheterna att investera i CFD: er med en demo. Insättning av pengar är inte nödvändig! När du är redo kan du omedelbart sätta in 1000 kronor på ditt konto för att investera i dina favoritaktier. Ju högre belopp du sätter in, desto högre potentiellt resultat kan du nå. Den första insättningen är den  viktigaste! Om du till exempel sätter in 1000 kronor kan du omedelbart börja upptäcka möjligheterna att handla.

Investera med 1000 kronor

Vissa människor föredrar att investera sina 1000 kronor. Skillnaden med investeringar är att investeringar är långsiktiga. Till exempel köper du en aktie för att sälja den några år senare. När du kan missa ett fast belopp på 1000 kronor varje månad kan det vara mycket intressant att investera på detta sätt.

Om du vill investera ett litet belopp på 1000 kronor,  är det klokt att göra detta i en indexfond. En indexfond är en fond som följer en korg med aktier. Fördelen med en indexfond är att du redan kan tillämpa diversifiering, även med en liten summa pengar. Du köper ett deltagande i fonden och du blir delägare i ett urval av olika aktier. Diversifieringen sänker risken för din investering och gör det mindre troligt att du tappar en stor del av din investering. När du ska investera 1000 kronor med jämna mellanrum, är det klokt att sätta in detta belopp varje månad i din fond. Genom att göra detta ser du till att du sprider dina investeringar över tid. Trots allt, vill du inte förlora pengar eftersom du investerade alla dina pengar precis innan marknaderna håller på att krascha.

Vill du veta var du kan köpa deltagande i indexfonder? Att köpa deltagande i en indexfond är möjligt hos en online mäklare. Vi har listat de bästa mäklarna för dig:

Möjligheterna att handla är enorma; du kan handla med aktier, Forex, råvaror och indexfonder. Och allt detta kan göras från ett konto. En annan fördel med CFD: er är att du betalar lägre transaktionsavgifter än de som du betalar vid traditionell handel.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.