Investera säkrare med dessa 8 tips!

Att investera tenderar att ge mer än att spara. Det är dock viktigt att du investerar säkert! Det finns många berättelser om människor som har förlorat en förmögenhet på att de gick i affärer med fel part. Men hur kan du se till att du investerar säkert? Med dessa åtta tips kan du vara säker på att du inte blir nästa investerare som förlorar alla sina pengar. I slutet av artikeln kommer vi också att diskutera var du kan investera säkert.

Säkert investeringstips 1: använd ditt förstånd

Kom alltid ihåg att investeringar är en riskfylld aktivitet. Parter som hävdar att du kan investera utan risk ljuger alltid. Det finns många charmiga säljare som försöker lura intet ont anande investerare. När du uppmuntras att köpa en specifik aktie medan du är i telefon kan du anta att det är en bluff. I praktiken kommer aktiemäklare aldrig att ge direkta aktieköpsråd.

Som regel kan du anta att alla leverantörer som vänder sig till dig inte kan litas på förrän de bevisar motsatsen. Du kan känna igen pålitliga parter genom att kontrollera om de är reglerade av en officiell institution.

Safe investing boiling room

Bli inte nästa offer för ”Wall Streets varg”

Tips 2: kontrollera referenser

När du vill investera säkert behöver du en pålitlig mäklare. Du kan kontrollera om mäklaren har rätt licens.

När en mäklare är reglerad är detta en säkerhetssignal. Anta dock inte att denna part är pålitlig bara för att uppgifterna är korrekta. Finansiella tillsynsmyndigheter gör också misstag. Se därför till att leverantören rekommenderas av andra sajter och undersök om de tillhandahåller en högkvalitativ kundtjänst.

Tips 3: välj säkra produkter

Transparens är viktigt när du investerar! När det talas om en ’garanterad avkastning’, då vet du att det är en bluff. De finns inte. Det är viktigt att tydligt identifiera riskerna med en produkt. Dessutom, kom ihåg att det finns en tydlig koppling mellan risk och avkastning. När du kan få en potentiell högre avkastning är riskerna också högre.

Naturligtvis är en investering i en stabil aktie mycket säkrare än en investering i ett fritidshus på Kuba.

Tips 4: förstå produkten

Okunskap är farligt! Så studera produkten noggrant innan du investerar i den. Olika värdepapper har olika för- och nackdelar. Till exempel fungerar en investering i en aktie helt annorlunda än en investering i fastigheter eller CFD:er. I artikeln vad kan du investera i du kan läsa mer om de olika investeringsprodukterna.

Tänk i alla fall på att parterna bakom finansiella produkter oftast vill tjäna pengar. Så när banken lanserar en ny snygg finansiell produkt gör banken det inte för att hjälpa dig. Nej, banken vill tjäna pengar på att sälja produkten. Därför är det viktigt att studera om produkten verkligen kommer att hjälpa dig.

Tips 5: diversifiering av dina investeringar ökar säkerheten

Investera inte alla dina pengar i samma finansiella produkt! Det är viktigt att sprida sina investeringar väl. Att investera i två olika amerikanska aktier är inget bra exempel på diversifiering. När du vill spela säkert måste du sprida dina pengar över olika produkter, sektorer och regioner.

Diversifiering säkerställer att en dipp på en marknad kan absorberas av en annan marknad. Du kan till exempel lägga en del av dina tillgångar i aktier och en annan del i obligationer. Då kan du köpa aktier i olika sektorer och länder. När Brasiliens börs kraschar kan dina amerikanska obligationer blomstra. Mer diversifiering ökar därför mer säkerhet!

säkerhet för spridda investeringar

Att sprida dina investeringar säkert, det är vägen till framgång!

Tips 6: säker handel är att kontrollera dina känslor

Säker investering är inte bara att förstå leverantören och produkten. Nej, du måste förstå dig själv också. När du börjar handla spelar känslor en viktig roll. En investerare som vill investera säkert måste göra upp en bra plan som minimerar påverkan av känslor. I artikeln påverkan av känslor på att investera kan du läsa hur du gör detta.

Tips 7: acceptera osäkerhet

Att tidigare resultat inte är någon garanti för framtiden är en regel av en anledning. Du investerar inte säkert när du utgår från en garanterad spekulera. Du måste acceptera osäkerheten i investeringar. På så sätt ser du till att ha en plan B och att du absorberar förluster genom till exempel en stop loss.

Se också till att resultaten är giltiga. Visst kan det vara attraktivt för fonder och företag att måla upp avkastningen i ett bättre ljus än vad de är. När du vill investera säkert är det viktigt att dubbelkolla alla siffror.

Tips 8: var uppmärksam på kostnaden

Säker investering innebär också att ha koll på kostnaderna. En ökad kostnadsprocent på en procent kan snabbt minska avkastningen med tiotusentals på sikt. Det är därför viktigt att jämföra investeringskostnaderna och att noga läsa det finstilta. Många mäklare har dolda kostnader som avsevärt kan minska avkastningen.

Handla säkert med pålitliga mäklare

Många undrar vilka mäklare de kan handla med säkert. I resten av den här artikeln kommer vi att diskutera hur säkert det är att handla med mäklare som Plus500 och eToro.

Hur säker är handel?

Handel är relativt säker om du har våra säkerhetstips i åtanke. När du handlar med en demokonto, kan du pröva möjligheterna utan risk. När du väl handlar med riktiga pengar på Plus500 eller eToro kan du aldrig förlora mer än du sätter in, och detta händer vanligtvis bara när du fattar ett hemskt beslut. I den här artikeln granskar vi säkerheten för handel med Plus500 och eToro.

  • Du kan inte förlora mer än din insättning!
  • Dina pengar är lagrade på separata konton.
  • Online-mäklarna är reglerad förbi finansiella tillsynsmyndigheter.

Är du redo att börja handla? Öppna ett gratis demokonto hos en mäklare!

Kan jag förlora mer än jag investerar?

Många undrar om de kan förlora mer än vad de sätter in när de börjar investera. Som tur är brukar det inte vara så. När du inte längre har tillräckligt med pengar tillgängliga på ditt konto får du en sk margin call. Vid ett marginalsamtal har du chansen att sätta in pengar. Om du inte sätter in ytterligare pengar kommer dina handelspositioner att stängas automatiskt för att förhindra att du förlorar fler pengar.

Mäklare använder margin calls för att skydda dig som kund. På grund av margin call kan du aldrig förlora mer än du sätter in på ditt konto. Även om priset går vidare åt fel håll står du inte för merkostnaderna. När detta sker kommer mäklaren att ta en förlust och merkostnaderna kommer inte att vältras över.

Tips: Kontrollera noga om din mäklare återbetalar ett negativt saldo. Till exempel, med Plus500 och eToro kan du aldrig övertrassera som privat investerare.

Är Plus500 säker?

Plus500 är en pålitlig mäklare. Detta återspeglas bland annat av deras licens från Financial Conduct Authority, Storbritanniens finansmarknadsregulator. Plus500-kundernas pengar hålls dessutom på separata konton, så du kan vara säker på att medlen inte används i spekulationssyfte. I artikeln om tillförlitligheten hos Plus500 vi diskuterar säkerheten för Plus500.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *