Hur kan du investera utan kostnader?

Vill du investera utan kostnader ? Hos många onlinemäklare betalar du en fast provision när du investerar. När du investerar en stor summa pengar är detta ofta inget problem. Men när du investerar med små belopp ökar kostnaderna avsevärt. Som tur är kan du även investera utan fasta kostnader. Men hur gör man detta?

Var kan du investera utan kostnader?

Nedan hittar du en översikt över de onlinemäklare där du kan investera utan fasta kostnader. Prova de olika alternativen och upptäck det bästa partiet att investera 100 % utan kostnader.

eToro: investera i aktier utan provision

eToro är en stark och pålitlig mäklare för den kostnadsmedvetna investeraren. Hos denna mäklare kan du köpa aktier utan kostnad. Genom att investera utan kostnader kan du öka din potentiella avkastning. Dessutom kan du på eToro dra nytta av social handel. Med social trading kan du spåra andra investerare och automatiskt ta över deras investeringar. Använd knappen för att öppna ett gratis (demo) konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Plus500: CFD-handel utan provision

Föredrar du att aktivt handla med derivat? Då är Plus500 ett bra val. Plus500 låter dig också handla med CFD:er på aktier och råvaror utan fasta provisioner. Plus500 erbjuder också möjligheten att aktivt handla CFD-optioner. Du kan testa möjligheterna på Plus500 helt utan risk genom en obegränsad demo. Läs recension här eller registrera dig direkt med knappen nedan:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Plus500 utan kostnader

DEGIRO: gratis investering i investeringsfonder från kärnutbudet

Hos DEGIRO kan du göra en köp- eller säljtransaktion på ett urval av spårare varje kalendermånad utan att betala transaktionsavgifter. Om du vill investera billigt i ETF:er eller fonder är DEGIRO verkligen ett bra val. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos DEGIRO:

Investera gratis DEGIRO

Prova att investera helt gratis

Det finns egentligen bara ett sätt du kan investera 100 % gratis: genom att göra det med falska pengar . Numera finns det flera onlinemäklare där du kan prova att investera gratis . Eftersom du inte har satt in några pengar själv kostar varje investering dig ingenting, samtidigt som du lär dig exakt vilken typ av effekter dina beslut skulle ha haft.

Vill du testa att investera med falska pengar gratis? Använd knappen nedan för att direkt jämföra de bästa demokontona:

Är det verkligen gratis att investera?

Vi kontrollerar med varje part om gratisinvestering verkligen är 100% gratis.

Kan du investera gratis på NAGA?

På NAGA har vi undersökt om du verkligen kan investera gratis. Att köpa aktier är verkligen helt fritt från fastställda provisioner.

Men vi hittade irriterande dolda kostnader. Om du vill ta ut pengar måste du betala en avgift på $25. Detta är mycket högt och också ganska ovanligt. Detta gör handel med små belopp på NAGA mycket mindre attraktiv.

Kan du investera med Plus500 utan kostnader?

Vi har även granskat villkoren på Plus500. Plus500 tar inte ut några provisioner. Det finns inte heller några dolda avgifter.

Du bör dock vara medveten om att du handlar med CFD:er med Plus500. CFD:er är derivat som är delvis finansierad av onlinemäklaren. Detta har fördelen att du kan ansöka hävstång . Med hävstång kan du ta en större position med en liten summa pengar. Du betalar då en finansieringsränta på din position om du låter den stå öppen mer än ett dygn. Plus500 är därför ett bra val, men bara för korttidshandelspositioner.

Kan du investera med DEGIRO gratis?

Hos DEGIRO kan du verkligen investera kostnadsfritt i ett urval av kärnfonder. Det är dock viktigt att undersöka om investeringsfonden du vill investera i också finns gratis. Alla fonder ingår inte i DEGIROs fria urval. Dessutom kan du bara gå med gratis i varje fond en gång per kalendermånad. Därför är det viktigt att planera sina investeringar väl; på så sätt slipper du betala transaktionsavgifter på din transaktion.

SIST MEN INTE MINST

Att en onlinemäklare inte tar ut någon avgift behöver inte betyda att det är helt gratis att investera. På börsen är det alltid skillnad mellan köp- och säljkursen för en aktie. Vi kallar detta också spridningen. I resten av artikeln tittar vi på hur man beräknar dessa kostnader.

Vilka kostnader betalar du?

När mäklare säger att de inte tar ut avgifter betyder det vanligtvis att de inte tar ut provisioner. Det innebär att du inte betalar en fast procentandel av transaktionskostnaderna på aktierna. Du måste dock fortfarande hantera den så kallade spridningen. Spreaden finns alltid när du handlar på börsen.

Men exakt vad är spridningen? Spreaden är skillnaden mellan köp- och säljpriset för en aktie och dessa är också transaktionskostnader. När man köper en aktie kostar 1,5 USD och säljer den kostar 1,52 USD spridning är 2 cent. Den totala transaktionskostnaden är då 2 cent multiplicerat med antalet aktier du köper eller säljer.

Utan att utveckla för mycket tekniska aspekter av spridningen kan vi dra slutsatsen att detta sätt att beräkna kostnader säkerställer att kostnaderna är relativa. Detta gör det också möjligt för personer som investerar med en lägre summa pengar att handla med aktier låga transaktionskostnader.

Vill du veta hos vilken mäklare det är billigast att köpa och sälja aktier? På vår sida om billiga investeringar jämför vi de olika investeringskostnaderna:

Hur kan du investera billigt?

När man vill investera går det tyvärr inte att investera helt utan kostnader . Det finns dock alltid metoder för att begränsa kostnaderna så mycket som möjligt. I vår artikel om investera billigt ,har vi redan jämfört de olika mäklarna utförligt och när vi köpte 30 Philips-aktier var den billigaste onlinemäklaren inte mindre än sju gånger billigare än den dyraste leverantören!

Särskilt moderna onlinemäklare prestera bra i detta avseende. Detta beror på att de tar absolut betalt inga provisionskostnader . Att handla aktier med lokala banker är ofta så dyrt eftersom du betalar ett fast belopp per transaktion. Detta gör det helt enkelt olönsamt att köpa en handfull aktier.

Vill du veta hos vilka onlinemäklare du kan investera billigt? Ta en titt på vår översikt över bästa mäklare direkt:

Beräkna vad som är mer fördelaktigt

Det är alltid klokt att räkna ut vilken kostnadsstruktur är den mest fördelaktiga. Banker tar ofta ut ett fast belopp per order plus en (lägre) relativ procentandel av det totala ordervärdet. Hos vissa moderna onlinemäklare betalar du bara en relativ avgift för varje separat aktie.

Genom att bestämma korsningsögonblicket kan du bestämma från vilket belopp det är mer fördelaktigt att handla med den andra mäklaren. Du kan beräkna denna punkt genom att rita upp kostnadsformler där du ställer in antalet aktier lika med X, till exempel:

  • 0,1X = 6,5 + 0,05X
  • 0,05X = 6,5
  • X = 130

För 130 aktier skulle den lokala onlinemäklaren med provision i detta exempel vara billigare än onlinemäklaren. Du måste ersätta beloppen i formeln med rätt kostnadsstruktur som anges av onlinemäklaren du undersöker med.

Sammanfattningsvis: var kan du investera gratis?

I denna sista del av artikeln kommer vi att lista var du kan investera i vissa investeringsprodukter utan kostnad.

Var kan du investera i aktier gratis?

Hos NAGA kan du köpa och sälja aktier utan att betala provision. Detta är attraktivt för investerare som investerar en liten summa pengar.

Var kan du aktivt handla utan provisionskostnader?

Plus500 låter dig handla CFD:er på aktier, råvaror, indexfonder och Forex-par utan provision. Detta gör att du kan dra nytta av den senaste marknadsutvecklingen.

Var kan du investera i ETF:er gratis?

Hos DEGIRO kan du utan kostnad investera i ett stort urval av investeringsfonder. På så sätt kan du spara mycket pengar på dina periodiska investeringar.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *