Investera med en liten budget

Många tror felaktigt att investeringar bara är lämpliga för personer med stora summor pengar. Detta är dock inte korrekt: även på en liten budget kan du uppnå ett bra resultat. Genom att investera regelbundet med en liten insättning arbetar du långsamt mot en större summa pengar. Till exempel, med en investering på $ 85 per månad, efter 20 år äger du redan $ 38,730 med en avkastning på 6%, medans du bara har investerat $ 20,400. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du bäst kan investera med en liten budget.

Hur kan du investera med en liten insättning?

Numera finns det olika sätt att investera med en liten budget. Du kan till exempel välja att aktivt spekulera. Du kan också handla aktier mot låga transaktionskostnader eller köpa ETF:er. I det här avsnittet av artikeln kommer vi att diskutera det bästa sättet att investera på en liten budget.

Alternativ 1: köpa aktier på en liten budget

Vill du hellre investera långsiktigt? I så fall kan du välja att köpa en eller flera aktier. Numera kan du också köpa aktier med en liten insättning. Detta var inte attraktivt förut: du betalar transaktionskostnader, vilket innebar att du faktiskt inte kunde göra spekulera med en liten investering.

Om du alltid måste betala minst $ 2 i kostnader på din aktietransaktion är detta redan mer än 2% på en investering på $ 100. Vid en genomsnittligårlig avkastning på 6% är detta naturligtvis inte ett särskilt attraktivt alternativ. Om du ska investera med en liten budget är det därför ännu viktigare att välja en billig mäklare.

Ett exempel på en billig mäklare är eToro. Med eToro betalar du inga fasta courtage, vilket innebär att det inte spelar någon roll om du köper aktier för $100, $1000 eller $10,000. Detta gör det möjligt att investera i aktier med vilken budget som helst. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Alternativ 2: spekulera på börsen

Du kan välja att aktivt spekulera i aktiemarknaden med CFD: er. Med CFD:er kan du handla priset på aktier på kort sikt. Du kan handla så lite som $ 100 i CFD: genom att använda hävstång kan du också ta en stor position med en liten insättning. En bra part där man aktivt kan spekulera i aktiemarknaden med en liten budget är Plus500. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett gratis demokonto med Plus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Exempel vid spekulation med liten budget

Låt oss lägga fram ett räkneexempel. När du sätter in $100 hos en aktiemäklare konto som till exempel eTorodå kan du använda en hävstångseffekt på 1 till 5.

Du tittar på TV och på nyheterna hör du att Philips har en försäljningsframgång tack vare lanseringen av en ny TV. På grundval av denna nyhet förväntar du dig att Philips aktiekurs stiger, men det finns bara $ 100 på ditt konto.

Aktiekursen i det här exemplet är $ 20, så med $ 100 skulle du normalt bara kunna köpa 5 aktier. Men tack vare närvaron av en hävstång på en till fem kan du köpa CFD-aktier för $ 500, vilket innebär att du kan köpa totalt 25 aktier.

Att investera med en liten insättning är därför säkert möjligt. Det är dock viktigt att betona att med en hävstångseffekt går dina resultat snabbare. När priset faller med 10 cent förlorar du omedelbart 25 gånger 10 cent. Lyckligtvis kan du aldrig förlora mer än du satte in på ditt konto.

Alternativ 3: Investera i ETF:er med liten marginal

Ett sista attraktivt investeringsalternativ är att köpa ETF:er. ETF är en fond som handlas på börsen. Normalt följer ETF en korg med investeringsprodukter. Det kan till exempel vara aktier i ett visst index. Med en investering i en ETF kan du därför enkelt spåra hela marknaden.

En investering i ETF: er är idealiskt för investerare som har lite tid och fortfarande skulle vilja se sina tillgångar växa. Du kommer inte att göra en enorm spekulera snabbt, men på lång sikt kan dina tillgångar växa bra. Detta är självfallet om du investerar i ETF:er på under en lång period: på detta sätt undviker du att förlora alla dina pengar genom att investera högst upp på marknaden.

Med en liten budget är det naturligtvis till och med viktigt att investera till låga kostnader: DEGIRO är det perfekta alternativet för detta. Med DEGIRO betalar du inga köp- och försäljningskostnader när du köper ETF-medel från deras kärnval. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos DEGIRO:

Vad ska du vara uppmärksam på när du investerar med en liten budget?

När du investerar med en liten budget är det särskilt viktigt att vara skarp. Genom att fatta fel beslut kan du förlora en stor summa pengar. I den här del av artikeln tittar vi på vad vi ska vara uppmärksamma på när du investerar med en liten budget.

Var uppmärksam på kostnaderna

Varje investerare bör vara uppmärksam på kostnaderna. Investerare med en liten budget bör dock ägna EXTRA uppmärksamhet åt kostnader. Om du kan välja mellan en mäklare där du betalar $ 2 eller $ 6 i transaktionskostnader spelar din budget en viktig roll:

  • När du investerar $ 100 betalar du 2 eller 6 procent i transaktionskostnader.
  • När du investerar 10 000 dollar betalar du 0,02 eller 0,06 procent i transaktionskostnader.

Genomsnittliga avkastning på investeringar i aktier är cirka 6 procent. Detta innebär att du måste vara extra försiktig med en liten investering, annars sponsrar du bara din mäklare och inte dig själv.

små investeringar

 

Riskspridning är alltid viktigt

Vissa investerare investerar alla sina pengar direkt i en specifik investeringsprodukt. Många människor gjorde detta under Bitcoin-hypen 2018 genom att investera alla sina pengar i bitcoins. Detta är mycket riskabelt: när priset på bitcoin kraschar förlorar du hela din investering. Detta är något du vill undvika som investerare, särskilt när du har en liten budget.

Det är därför klokt att sprida dina pengar runt olika investeringsprodukter. När du sprider dina pengar över flera investeringsprodukter minskar du volatiliteten i dina investeringar, vilket gör att dina resultat fluktuerar mindre. Du kan sprida dina investeringar över:

  • Olika investeringsprodukter som aktier och obligationer
  • Olika regioner som Amerika och Afrika
  • Olika sektorer som privat- och banktjänster
  • Tid: investera dina pengar vid olika tidpunkter

Du kan sprida dina investeringar genom att investera i olika företag. När du investerar med en billig mäklare kan du också öppna flera små investeringspositioner. Det är också attraktivt för många människor att investera i en indexfond genom att använda en ETF. Med en ETF kan du omedelbart investera i ett större urval av aktier.

Tålamod och disciplin

Tålamod och disciplin är kanske ännu viktigare för investeraren med en liten budget. När du investerar miljontals dollar finns det mycket action: även en ökning med en procent ger stora spekuleraer. Naturligtvis är detta inte fallet när du investerar med en liten insättning på $ 100. Även en avkastning på 100% resulterar bara i en spekulera på $ 100.

Det är därför viktigt att ha en långsiktig vision i åtanke. Genom att tjäna med en liten summa pengar kan du bygga upp ett stort kapital på lång sikt. Många små investeringar kan växa till stora.

För de flesta investerare är det därför lämpligt att inte logga in för ofta för att titta på dina handelspositioner. Försök att ignorera dina känslor så mycket som möjligt och utarbeta en plan. Genom att vänta tålmodigt och genom att investera med disciplin med en liten budget kommer du att uppnå de bästa resultaten på lång sikt.

Akta dig för skulder

Att inte investera är ett problem: genom att inte investera så minskas dina tillgångar långsamt. Det är dock ändå viktigt att inte bli för spänd över att investera. Vissa människor börjar investera medan de fortfarande har betydande skulder utestående. Om du har skulder med en hög-ränta är det bättre att betala dem först.

Det är också viktigt att avsätta tillräckligt med pengar. Investera bara med pengar som du kan spara på lång sikt. Investeringar är inte en säkerhet: det är därför viktigt att alltid lägga undan tillräckligt med pengar.

Kan du blir rik från att investera med en liten budget?

Det är verkligen värt att investera med en liten budget! För att uppnå detta måste du förstå skillnaden mellan att vara rik och att bli rik. Du är förmodligen inte rik ännu, annars skulle du inte ha hamnat på den här sidan. Detta betyder dock inte att du inte kan bli rik i framtiden. Det bästa sättet att bli rik är att avsätta ett belopp regelbundet.

När du utarbetar en realistisk plan vet du vad du kan förvänta dig. Kom ihåg att du också kommer att få avkastning på din avkastning, vilket kommer att göra det möjligt för dina pengar att växa exponentiellt på lång sikt. Om du avsätter $ 10 per månad i 40 år med en avkastning på 7%, kommer detta belopp att växa till $ 24,855. Om du gör detta med en liten insättning på $ 75 så kommer det att växa till $ 178,421. En investering med små belopp är därför definitivt värt!

liten budgetinvestering

Är det vettigt att arbeta med små investerare?

Absolut! Den främsta faktorn som avgör om du lyckas med att investera är din tidshorisont. Aktiemarknaden är oförutsägbar och kan säkert röra sig nedåt under längre tidsperioder. Som ett resultat kan du förlora mycket på dina investments på kort sikt. Men om du regelbundet investerar en liten del av din investeringsbudget ökar du chansen att uppnå gynnsamma resultat på lång sikt.

Komma igång med en demo gratis

Vill du försöka investera i CFD:er med en liten insättning? Det kan du! På de flesta mäklare kan du snabbt och enkelt öppna ett demokonto där du kan handla med virtuella pengar under verkliga marknadsförhållanden. Så snart du är redo kan du börja handla med en liten insättning på $ 100 eller mer.

Använd knappen nedan för att direkt öppna en gratis demo hos en mäklare:

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *