Hur kan du köpa italienska aktier?

Italien är naturligtvis känt för sina läckra pizzor och pasta. Samtidigt är landet inte känt för en hög grad av ekonomisk stabilitet. För investerare och handlare som inte är rädda för något högre risker kan det ändå vara intressant att investera i italienska aktier, men vad är det bästa sättet att göra detta?

Hur kan du aktivt handla i italienska aktier?

Italienska aktier kan stiga och falla kraftigt under påverkan av den ekonomiska situationen. Om det går bra med Italiens ekonomi kommer aktierna sannolikt att stiga. När ekonomin misslyckas kan du förvänta dig att de faller. Som en aktiv investerare eller spekulant kan du svara bra på den här typen av prisförändringar.

En bra mäklare där du kan öppna positioner till både stigande och fallande priser är PIus500. Du gör detta med CFD: er som är en speciell typ av derivat. Med knappen nedan kan du prova aktiv handel gratis med en demo på PIus500:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan du köpa italienska aktier?

Vill du investera i italienska aktier på lång sikt? Då är det klokt att först undersöka om Italiens ekonomi för närvarande går bra. Om så är fallet kan du överväga att göra en investering. En bra mäklare där du kan köpa italienska aktier är eToro, eftersom du inte betalar courtage där. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vilka är de bästa italienska aktierna?

De bästa italienska aktierna är de med högst avkastning. Vilka aktier det är är dock svårt att säga och det kan också variera kraftigt per tidsperiod.

Ibland kan en aktie som presterar dåligt under ett år ha en mycket högre avkastning på tio år. Det är därför du bör undersöka vilka aktier som passar bra i din investeringsportfölj.

Tips: testa trading gratis med en demo

Hur kan du köpa Prada SpA-aktier?