Hur kan du köpa italienska aktier?

Italien är naturligtvis känt för sina läckra pizzor och pasta. Samtidigt är landet inte känt för en hög grad av ekonomisk stabilitet. För investerare och handlare som inte är rädda för något högre risker kan det ändå vara intressant att investera i italienska aktier, men vad är det bästa sättet att göra detta?

Hur kan du aktivt handla i italienska aktier?

Italienska aktier kan stiga och falla kraftigt under påverkan av den ekonomiska situationen. Om det går bra med Italiens ekonomi kommer aktierna sannolikt att stiga. När ekonomin misslyckas kan du förvänta dig att de faller. Som en aktiv investerare eller spekulant kan du svara bra på den här typen av prisförändringar.

En bra mäklare där du kan öppna positioner till både stigande och fallande priser är PIus500. Du gör detta med CFD: er som är en speciell typ av derivat. Med knappen nedan kan du prova aktiv handel gratis med en demo på PIus500:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vart kan du köpa italienska aktier?

Vill du investera i italienska aktier på lång sikt? Då är det klokt att först undersöka om Italiens ekonomi för närvarande går bra. Om så är fallet kan du överväga att göra en investering. En bra mäklare där du kan köpa italienska aktier är eToro, eftersom du inte betalar courtage där. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vilka är de bästa italienska aktierna?

De bästa italienska aktierna är de med högst avkastning. Vilka aktier det är är dock svårt att säga och det kan också variera kraftigt per tidsperiod.

Ibland kan en aktie som presterar dåligt under ett år ha en mycket högre avkastning på tio år. Det är därför du bör undersöka vilka aktier som passar bra i din investeringsportfölj.

Hur kan du köpa Prada SpA-aktier?

Hur kan du köpa Prada SpA-aktier?

Det italienska lyxmodehuset Prada är specialiserat på läderhandväskor, skor, färdiga kläder, parfymer, resetillbehör och andra tillbehör. Huvudkontoret för detta lyxiga modehus ligger i Milano, Italien. Vill du själv investera i Prada? Denna artikel kommer att visa dig hur och var du kan köpa Prada-aktier.

Hur kan du investera i Prada-aktier?

Vill du köpa Prada-aktier? Du kan direkt köpa Prada-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Prada-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Företagets historia

År 1913 grundades företaget av bröderna Mario och Martina Prada. Djurvaror såldes i lädervaruaffären Fratelli Prada. Engelska ångbåtar och handväskor importerades också.

Miuccia Prada ärvde företaget 1978 och bestämde sig för att börja göra ryggsäckar. De första ryggsäckarna lanserades 1979. Ryggsäckarna blev en kommersiell framgång. Miuccia Prada och hennes affärspartner Patrizio Bertelli sökte sedan grossistkonton för sina väskor i lyxvaruhus och butiker runt om i världen. 1983 öppnade Prada en andra butik i mitten av Galleria Vittorio Emanuele.

Buy Prada shares

Internationell expansion

1983 började expansionen av företaget. Platser öppnades på framstående shoppinggator i Paris, London, Madrid och New York City.

1984 lanserades skor och 1985 kom den klassiska Prada-handväskan på marknaden. 1989 lanserades en klädkollektion för kvinnor. Dessa var mönster med smala midjelinjer och smala bälten. De överdådiga tygerna, de rena linjerna och de grundläggande färgerna ökade Pradas popularitet.

Dess originalitet gjorde Prada till ett av de mest inflytelserika modehusen. Varumärket Prada blev en premiumsymbol på 1990-talet.

Klagomål om Prada: Black Face

I december 2018 kom klagomål på att nya tillbehör och skärmar i Prada-butiker skulle innehålla bilder i svart ansikte. Prada tvingades ta bort tillbehör och skärm från sina butiker. Upprördhet sprids online när en New Yorker i ett Facebook-inlägg anklagade Prada för att använda ” Sambo-liknande bilder.” Prada bestämde sig för att ta bort produkterna. I en tweet sa Prada att det avskyr alla former av rasism och rasistiska bilder och att det aldrig avsåg att förolämpa någon.

Den här typen av nyheter som sårar Pradas rykte kan sätta press på aktiekursen. Om du vill investera i Prada är det därför viktigt att följa de senaste nyheterna noga. På det här sättet kan du undvika att förlora mycket pengar när aktiekursen tar en näsdyk.

Stark återhämtning av aktiekurser 2020

I januari 2021 meddelade Prada att det hade blivit ett lönsamt företag igen i slutet av 2020. Detta beror delvis på den starka återhämtningen i Kina. Försäljningen har nu återhämtat sig helt. I januari 2021 är försäljningen på samma nivå som innan pandemin började. Under de senaste två månaderna 2020 steg företagets aktier till det högsta priset sedan 2015. Denna tillväxt kommer sannolikt att fortsätta 2021. Att köpa Prada-aktier är därför definitivt värt att överväga.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.