Investera i kakao

Investeringsmöjligheter presenteras i alla former och storlekar. Marknaden du väljer beror på din kunskap och på den aktuella lönsamheten på marknaden. Investera i aktier är bara en investeringsmöjlighet. Att säkerställa en väl distribuerad portfölj är avgörande för långsiktig framgång.

Ett sätt att diversifiera din portfölj är att investera i kakao och andra råvaror. Kakao kan vara en stabil och pålitlig pelare i din portfölj. I den här artikeln lär vi dig hur du kan uppfinna tennkakao.

Varför ska du investera i kakao?

Att investera i råvaror som kakao är ett bra steg för att diversifiera din portfölj. Kakao är en råvara, vilket innebär att den är en stabil och en naturlig produkt, såsom socker eller kaffe . Det som gör investering i råvaror intressant är det faktum att vi alltid behöver råvaror. Det finns nästan en konstant efterfrågan på utbudet.

Hur kan du investera i kakao?

Det finns flera sätt du kan investera i kakao. Vi kommer att diskutera hur du kan investera i kakao.

Aktiv handel med derivat

Vill du handla aktivt i kakaopriset? Detta kan göras med hjälp av derivat! För privata investerare är det möjligt att spekulera i prisökningar och sänkningar av kakaopriser med CFD. Med CFD: er kan du göra beställningar till ett fallande eller stigande pris.

En bra webbplats att använda för handel med kakao med CFD: er är eToro. På eToro kan du prova möjligheterna helt riskfritt med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis testkonto omedelbart:

67% av CFD-investerare i förlorar pengar. Fundera på om du vill ta denna risk.

Långsiktiga investeringar i kakao

Vill du hellre investera i kakao på lång sikt? Detta kan göras genom att köpa en ETF (exchange trade fund) som handlar med kakao. En kakao-ETF är en fond som försöker spåra kakaopriserna så nära som möjligt. Den mest kända ETF som handlar med kakao är ETF iPath Cocoa ETF (NIB). En mindre fond du kan investera i är iPath Pure Beta Cocoa ETF (CHOC). Det andra är dock mindre likvid eftersom fonden lockar färre investerare.

En av de billigaste plattformarna att handla med dessa och andra fonder är DEGIRO. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis konto hos DEGIRO:

Investera i kakaoaktier

Tyvärr är de flesta kakaoproducerande företag inte börsnoterade. Vill du investera i aktier kopplade till kakao? Då kan du överväga att köpa aktier som är involverade i produktion av choklad. Kakao är den viktigaste ingrediensen för en god chokladkaka.

Vill du veta hur du kan köpa kakaoaktier direkt? I den här artikeln lär du dig i detalj hur du kan köpa och sälja aktier med internet:

Vill du veta vilka aktier som är starkt beroende av priset på kakao? Nedan ser du en lista över välkända företag som arbetar med att producera choklad.

Kända amerikanska chokladaktier:

  • Hershey Co.
  • Mondelez International
  • Rocky Mountain Chocolate Factory
  • Tootsie Roll Industries

Kända schweiziska chokladaktier

  • Nestlé
  • Barry Cellebaut
  • Chokladtillverkaren Lindt & Spruengi

Kakao kontra andra råvaror

Även under en kris behöver människor fortfarande kakao, kaffe eller socker. Konsumtionen av dessa produkter fortsätter trots eventuella globala kriser. Detta skiljer sig från råvaror som olja och gas. Utbudet och efterfrågan på råvaror som kakao, kaffe och socker förblir relativt stabila jämfört med dessa råvaror.

Guld och silver finns i mindre kvantiteter och utbudet påverkar marknaden direkt. Detta är inte fallet med kakao. Man upptäcker inte plötsligt en skog för kakaoplantager som plötsligt fördubblar utbudet och sänker priset. Detta innebär att kakaopriserna aldrig kommer att vara lika volatila som för ädelmetaller eller kryptovalutor.

Utbyte av kaffe, kakao och socker

Kaffe-, socker- och kakaobörsen (CS&CE) är en råvarubörs som grundades i september 1979 för att göra handeln med dessa råvarors framtid enklare och säkrare. Det är en specifik börs som specialiserar sig på handel med terminer av dessa råvaror. Det här är platsen att få din framtid i dessa stabila råvaror.

handel med kakao

Mjuka råvaror och hårda råvaror

Råvaror, även kända som nyttigheter, är indelade i två typer: hårda varor och mjuka varor. Hårda råvaror är naturresurser som måste extraheras, som guld, gummi och olja. Mjuka råvaror är jordbruksprodukter eller boskap som majs, vete, kaffe, socker, sojabönor och fläsk.

Det är viktigt att känna till skillnaderna när man investerar i kakao, eftersom de båda har olika funktioner och volatilitet. Hårda råvaror är beroende av naturligt utbud medan mjuka råvaror är mycket mer beroende av människor.

Investera i kakao

Det kan vara klokt att ha mjuka råvaruterminer som en del av din portfölj. Genom att investera i råvaror som kakao, kommer du att säkerställa ytterligare diversifiering inom din portfölj. Investering i kakao kan ske via de flesta online-mäklarna och behöver inte nödvändigtvis göras direkt via SC&CE.

Användbara länkar: börja med trading direkt!

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *