Hur kan du köpa aktier i Kia Motors Corporation?

Kia Motors Corporation är bättre känt som Kia Motors. Detta företag är en multinationell sydkoreansk biltillverkare. Det är den näst största biltillverkaren i Sydkorea efter Hyundai Motor Company. Hyundai Motor Company är moderbolaget för Kia Motors Corporation. Det har en minoritetsandel på 33,8% i Kia Motors Corporation.

Huvudkontoret för detta sydkoreanska bilföretag ligger i Seoul.

Hur kan du investera i Kia-aktier?

En bra mäklare där du kan investera i Kia är eToro. På eToro betalar du inga provisioner, vilket gör det attraktivt att aktivt handla aktien. Du kan också prova gratis med en demo. Använd knappen nedan för att omedelbart öppna ett konto på eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Var kan du köpa Kia-aktier?

Vill du köpa Kia-aktier på lång sikt? Glöm inte att ta en titt på hur Kias företagsprestanda utvecklas. Vill du köpa Kia Motors-aktier? Du kan direkt köpa Kia Motors-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

 

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Kia aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

Företagets historia

När det grundades 1944 hette företaget Kyunsung Precision Industries. Det var då en tillverkare av stålrör och cykeldelar. 1951 tillverkades den första cykeln, Samchully. 1952 ändrades företagets namn till Kia Industries.

Från 1951 byggdes Honda-tillåtna små motorcyklar. Senare byggdes Mazda-licensierade lastbilar från 1962 och Mazda-licensierade bilar från 1974. 1973 öppnade företaget Sohari-fabriken. Detta var företagets första integrerade monteringsanläggning.

Den nya diktatorn Chun-Doo-hwan tvingade konsolideringen av industrin 1981. Kia tvingades sluta göra personbilar. Företaget var tvungen att koncentrera sig på tillverkning av lätta lastbilar. 1986 återvände Kia till bilindustrin. De Mazda -originerade modeller tillverkade av Kia, till exempel Kia Pride baserade på Mazda 121, gjordes för försäljning i Sydkorea och för export till andra länder.

Hyundai Motor Company får en del av verksamheten

1997 uppstod en finansiell kris i Asien, varefter Kia förklarade konkurs. 1998 nåddes en överenskommelse med Hyundai Motor Company. Affären gav Hyundai Motor Company en andel på 51% i företaget. Genom efterföljande avyttringar äger Hyundai Motor Company nu cirka en tredjedel av företaget. Samtidigt äger Kia Motors Corporation delvis 22 dotterbolag till Hyundai Motor Company, med en ägarandel på mellan 4,9 och 45,37 procent.

Kia passerar Hyundai

Kia-märkesbilar säljer bättre och bättre. Kia är inte längre den lilla brodern till Hyundai. I Europa såldes 122 000 nya Kia-bilar under årets första fyra månader. Det är något mer än 117 000 Hyundai bilar som såldes i Europa. I Nederländerna är skillnaderna i försäljningsantal mycket större. Under de första fyra månaderna 2020 registrerades 2,5 gånger så många Kia-bilar som Hyundai-bilar.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *