Hur kan du köpa Kraft Heinz-aktier?

Alla känner till Kraft Heinz. Jag har alltid ett paket Kraft Heinz-ketchup i mitt kylskåp. Vill du investera i detta stora mat- och dryckesföretag från Nordamerika? Då har du kommit helt rätt. Här kan du omedelbart ta reda på hur du köper Heinz-aktier. Du kan också se den aktuella aktiekursen för Kraft Heinz här.

Var kan du köpa Heinz-aktier?

Har du förtroende för framtiden för Kraft Heinz? Då kan det vara intressant att köpa Kraft Heinz-aktier. Det är dock klokt att välja en billig mäklare. Människor förlorar mycket pengar eftersom de använder en dyr part för att köpa sina aktier. Banker är till exempel ganska dyra jämfört med många andra, mer moderna partier. Vill du köpa Kraft Heiz-aktier? Du kan direkt köpa Kraft Heinz-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Degiro€2,50 per transaktion

Hur kan du aktivt handla i Kraft Heinz-aktier?

Aktiv handel med Kraft Heinz-aktier kan vara mycket intressant. År 2017 var beståndet värt nästan 100 dollar och i skrivande stund återstår bara 25 dollar. Om du hade köpt Kraft Heinz-aktier kunde du ha förlorat mycket pengar. Men genom att aktivt handla kan du svara smart på varje utveckling. När du handlar aktivt med CFD, kan du ta en kort eller en lång position på Kraft Heinz-aktier.

Men vad är ett bra sätt att öppna en kort position på en aktie? Plus500 är en CFD-mäklare där du kan spekulera på Kraft Heinz aktiekurs med CFD. Genom att aktivt handla kan du ständigt öppna och stänga positioner, så att du kan svara på rörelser upp och ner. Vill du prova CFD-handel gratis med en demo? Öppna ett konto direkt med knappen nedan:

86% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är aktiekursen för Kraft Heinz?

Vill du veta hur priset på Kraft Heinz-aktier har utvecklats? I diagrammet nedan kan du se den aktuella CFD-priset på Kraft Heinz.

Är det klokt att investera i Kraft Heinz-aktier?

När människor stannar oftare hemma går Heinz extra bra. Företaget säljer mycket komfortmat som ost & ketchup. Därför gjorde företaget extra bra under koronapandemin. Så i liknande situationer kan det vara attraktivt att köpa Kraft Heinz-aktier.

Ett av företagets problem är att inte alla märken klarar sig lika bra: Jell-O och Kool Aid har till exempel inte fått tillräckligt med uppmärksamhet och har därför fallit i glömska. När företagets varumärken tappar värde kan detta skada företagets lönsamhet. En investering i Kraft Heinz kan då bli mindre attraktiv.

Trots denna nackdel ser många fortfarande Kraft Heinz som en värdeandel: Till exempel, Warren Buffet äger aktier i företaget med Berkshire Hathaway . Det är ett defensivt lager som ger utdelning och har byggt upp en stabil position. En investering i Kraft Heinz är inte särskilt spännande och kan vara ett bra val för den riskavvikande investeraren.

Det är dock viktigt att ta hänsyn till de senaste trenderna: konsumenterna tycker att det blir allt viktigare att äta lokalt och organiskt. Ett stort multinationellt företag som huvudsakligen säljer onaturligt bearbetad mat passar ännu inte bra in i denna trend. Många människor blir också mer och mer hälsomedvetna, så snacks kan göra mindre bra i framtiden. När du vill köpa Kraft Heinz-aktier är det därför viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen.

Vad gör företaget Kraft Heinz?

Kraft Heinz är en globalt pålitlig producent av utsökt mat. Företaget levererar mat av hög kvalitet och god smak. Detta är mat för alla tillfällen, på resan, på restauranger och hemma. När det gäller storlek rankas detta mat- och dryckesföretag på tredje plats i Nordamerika. I världen rankas företaget som femte. Företaget hade 38 000 anställda under året 2018.

Kraft Heinz delar

Kraft Heinz Company (KHC)

Det amerikanska livsmedelsföretaget The Kraft Heinz Company (KHC) är mest känt under namnet Kraft Heinz. Företaget bildades genom en sammanslagning av Kraft Foods och Heinz. Företagets huvudkontor ligger i Chicago och Pittsburgh. Inte bara varumärkena Kraft och Heinz tillhör företaget: ytterligare 20 märken tillhör också företaget. Varumärken som tillhör företaget inkluderar Boca Burger, Gevalia-kaffe och gräddost Philadelphia.

Grundande av företaget

2015 godkändes sammanslagningen av företagen Kraft Foods och HJ Heinz av styrelsen för båda företagen. Aktieägarna gick också med på fusionen. Det nya Kraft Heinz Company är ett stort företag. Förutom huvudkontoren i Chicago och Philadelphia har företaget kontor spridda över USA, Kanada, Sydamerika, Europa, Asien och Australien.

Misslyckades förvärvet av Unilever

År 2007 meddelade Kraft Heinz att de ville ta över det brittisk-holländska multinationella Unilever för 143 miljarder dollar. Detta företag är mycket större än Kraft Heinz. Den har 123 000 fler anställda och en omsättning som är 34 miljarder dollar högre. Unilever avslog erbjudandet. Premiärminister Theresa May begärde en utredning om avtalet varefter Karl Heinz beslutade att annullera erbjudandet.

Tror du att Kraft Heinz kommer att göra en intressant övertagande i framtiden? Då kan du tänka på om detta kommer att göra investeringen i Heinz mer intressant.

Introduktion av Springboard Brands

År 2018 introducerade Kraft Heinz Springboard Brands. Detta är ett företag som fokuserar på att producera ekologiska, naturliga och super-premium matvarumärken. Senare samma år förvärvade företaget varumärket Primal Kitchen. Detta varumärke förvärvades för att främja starten på Springboards Brands. Varumärket Primal Kitchen betalades 200 miljoner dollar år 2019. Detta varumärke förväntades ge ett årligt bidrag till försäljningen på 50 miljoner US-dollar.

Tror du att dessa förvärv kommer att ha en positiv inverkan på aktiekursen i framtiden? Då kan det vara intressant att investera i Kraft Heinz.

Tips: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *