Öppettider Luxemburgs börs (luxX Index)

Luxemburg är ett litet land med drygt en halv miljon invånare. Det är därför det minsta landet i Europeiska unionen efter Malta. Ändå är landet relativt välmående med en BNP på över 62 miljarder USD. Du kan därför välja att handla på den luxemburgska börsen. Vad är öppettiderna för Luxemburgs börs och när stängs den?

Öppettider för börsen i Luxemburg

Luxemburgs börs öppnar kl 9:00 på morgonen och stänger igen kl 17:30 på kvällen lokal tid. På helgdagar är börsen stängd som många andra börser. Vissa mäklare låter dig också handla med aktier som är noterade på Luxemburgs börs utanför ordinarie öppettider. Detta är ofta dyrare på grund av den lägre volymen.

Vi använder ett program för att visa öppettiderna för Luxemburgs börs på din tid. Du kan handla aktier noterade på Luxemburgs börs från ##T|08:00## till ##T|16:30##.

Investera i Luxemburg

Vilka dagar är Luxemburgs börs stängd

När du börjar investera är det klokt att planera när Luxemburgs börs stänger. Nedan hittar du en översikt över de speciella helgdagar då börsen är stängd:

Datum
HelgdagÖppettider
1 januari
NyårsdagenStängt
29 mars ​
LångfredagStängt
1 april
PåskStängt
1 maj
Labor Day Stängt
24 december jul09:00-14:00
25 & 26 december
JulstängtStängt
31 december nyårsdagen09:00 - 14:00

Som du ser stänger Luxemburgs börsen sällan. Det är en av de mest tillgängliga börserna där du kan investera på nästan varje dag.

När öppnades LuxX Index?

LuxX-indexet är Luxemburgs nationella index. Detta index består av endast tio aktier, som alla är noterade på Luxemburgs börs. Inte varje aktie har en tung vikt inom indexet. De mindre aktierna har en vikt på mindre än en procent och påverkar därför inte indexet för mycket. Exempel på aktier inom indexet är Aperam och ArcelorMittal.

Innan du börjar investera i LuxX-indexet vill du naturligtvis veta öppettiderna. LuxX-indexet är öppet från 9:00 till 17:30 lokal tid, precis som börsen själv.

Vill du själv investera i Luxemburg?

Vill du investera i aktier i företag som är noterade på Luxemburgs börs? Eller vill du köpa aktier i LuxX indexfond? I så fall behöver du först ett konto hos en online-aktiemäklare. Nedan kan du se med vilka parter du kan investera till fördelaktiga priser:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilken valuta används på den luxemburgska börsen?

Aktier på den luxemburgska börsen handlas i euro. Observera att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Luxemburgs valuta.

Var hittar du börsen i Luxemburg?

Luxemburgs börs ligger i Luxemburg, som är Luxemburgs huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

35A Boulevard Joseph llL-1840 Luxemburg

Du kan också nå börsen via dmu@bourse.lu eller +352 47 79 36 1.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *