Öppettider Luxemburgs börs (luxX Index)

Luxemburg är ett litet land med drygt en halv miljon invånare. Det är därför det minsta landet i Europeiska unionen efter Malta. Ändå är landet relativt välmående med en BNP på över 62 miljarder USD. Du kan därför välja att handla på den luxemburgska börsen. Vad är öppettiderna för Luxemburgs börs och när stängs den?

Öppettider för börsen i Luxemburg

Luxemburgs börs öppnar kl 9:00 på morgonen och stänger igen kl 17:30 på kvällen lokal tid. På helgdagar är börsen stängd som många andra börser. Vissa mäklare låter dig också handla med aktier som är noterade på Luxemburgs börs utanför ordinarie öppettider. Detta är ofta dyrare på grund av den lägre volymen.

Vi använder ett program för att visa öppettiderna för Luxemburgs börs på din tid. Du kan handla aktier noterade på Luxemburgs börs från ##T|08:00## till ##T|16:30##.

Investera i Luxemburg

När öppnar / stänger Luxemburgs börs?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

{countdowntimer lux}

Vilka dagar är Luxemburgs börs stängd

När du börjar investera är det klokt att planera när Luxemburgs börs stänger. Nedan hittar du en översikt över de speciella helgdagar då börsen är stängd:

2021

  • 1 januari – Nyårsdagen
  • 10 april – Långfredagen
  • 13 april – påsk
  • 1 maj – Labor Day
  • 24-25 december – jul (den 24: e öppet från 9:00 till 14:00)
  • 31 december – nyår (öppet från 9 till 14)

Som du ser stänger Luxemburgs börsen sällan. Det är en av de mest tillgängliga börserna där du kan investera på nästan varje dag.

När öppnades LuxX Index?

LuxX-indexet är Luxemburgs nationella index. Detta index består av endast tio aktier, som alla är noterade på Luxemburgs börs. Inte varje aktie har en tung vikt inom indexet. De mindre aktierna har en vikt på mindre än en procent och påverkar därför inte indexet för mycket. Exempel på aktier inom indexet är Aperam och ArcelorMittal.

Innan du börjar investera i LuxX-indexet vill du naturligtvis veta öppettiderna. LuxX-indexet är öppet från 9:00 till 17:30 lokal tid, precis som börsen själv.

Vill du själv investera i Luxemburg?

Vill du investera i aktier i företag som är noterade på Luxemburgs börs? Eller vill du köpa aktier i LuxX indexfond? I så fall behöver du först ett konto hos en online-aktiemäklare. Nedan kan du se med vilka parter du kan investera till fördelaktiga priser:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Vilken valuta används på den luxemburgska börsen?

Aktier på den luxemburgska börsen handlas i euro. Observera att din investering kan minska i värde när din valuta stärks i förhållande till Luxemburgs valuta.

Var hittar du börsen i Luxemburg?

Luxemburgs börs ligger i Luxemburg, som är Luxemburgs huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

35A Boulevard Joseph llL-1840 Luxemburg

Du kan också nå börsen via dmu@bourse.lu eller +352 47 79 36 1.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *