MACD -förklaring – Glidande genomsnittlig konvergens/divergens

De MACD (Full Moving Average Convergence Indicator) är lätt att använda på marknader med en tydlig trend och beräknas genom att kombinera glidande medelvärden. MACD kan bekräfta eller avbryta styrkan i en trend.

Vad är MACD?

MACD-indikatorn är en så kallad momentumindikator. MACD kombinerar flera moving averages. Så småningom kommer två rader ur detta. Du kan sedan använda MACD för att bestämma trendens riktning och dess styrka. Du kan också använda MACD för att hitta en bra startpunkt för din investering. Men hur fungerar MACD exakt?

Hur fungerar MACD?

MACD är baserat på 12- och 26-dagar genomsnittet. En ny linje dras från dessa medelvärden genom att subtrahera 26-dagars genomsnitt från 12-dagars genomsnitt .

Värdet på MACD är positiv när 12-dagars genomsnittet är över 26 dagar och negativ när 12-dagars genomsnittet är under 26 dagar. När raden är över noll finns det en köpsignal och när raden är under noll finns det en säljsignal.

En andra rad inom MACD är den så kallade signalledning . Detta är jämförbart med den exponentiella RSI. Den andra raden mäter det exponentiella genomsnittet för de senaste nio dagarna.

Förutom MACD kan du också använda Relative Strength Index.

Hur kan du ställa in MACD?

Inom Plus500

Plus500 är en bra mäklare för att använda MACD -indikatorn. Du kan försöka investera gratis i CFD: er hos denna mäklare med en demo. Klicka här för att komma igång eller läsa mer information om den här mäklaren först.

Från verktygsfältet, gå till inställning indikatorer -knappen och välj MACD/OsMA indikator med värden 12,26 och 9. Du kan inaktivera signallinjen genom att göra den vit.

plus500 glidande medelvärde

Inom MetaTrader

Gå via Insert, indicators till oscillators och välj MACD alternativ. Använd inställningarna 12, 26 och 9, du kan ändra färg på raden från rött till svart för att få det att sticka ut mer. Vi använder inte histogrammet med MACD, det är det viktigaste, och du kan ge det en vit färg så att den inte sticker ut.

MACD och trenden

MACD:s riktning indikerar trenden. När MACD -linjen stiger, är det en stigande trend och när MACD -linjen faller, finns det en fallande trend.

Du kan också använda MACD för att bestämma trendens styrka. Du gör detta genom att titta på avståndet mellan MACD och signallinjen. Med ett större avstånd mellan båda linjerna finns det en starkare trend.

MACD är en bra indikator för att få mer inblick i trenden. Du kan dock inte använda MACD för att förutsäga botten eller taket för priset på en aktie. Det är därför klokt att använda MACD i kombination med candlesticks och horisontella nivåer .

MACD som en signal

Du kan också använda MACD (i kombination med andra indikatorer) som en köp- eller säljsignal. För att göra detta måste du vara uppmärksam på att korsa MACD och signallinjen. När MACD korsar signallinjen uppåt kan detta ses som en köpsignal. När MACD korsar signallinjen nedåt kan det ses som en säljsignal.

Slutligen kan du också använda MACD som en indikation på en trendomvändning. Hur fungerar det?

Konvergens och divergens för MACD

Konvergens

När det finns konvergens mellan MACD och priset är det säkert att följa trenden. I händelse av en uppåtgående trend bör MACD därför öka tillsammans med ytterligare prisökning. Vid en nedåtgående trend bör MACD följa den ytterligare prisnedgången.

macd-konvergens

Divergens

I fall att divergens, MACD gör något oväntat och rör sig i motsatt riktning av priset. Under en uppåtgående trend rör sig MACD nedåt och i en nedåtgående trend rör sig MACD uppåt. I det här fallet finns det en ganska stor chans att omkastning kommer att inträffa!

macd divergence

MACD och RSI

MACD och RSI anger båda om en marknad är det överköpt eller under köpt i förhållande till de senaste prisnivåerna. Båda indikatorerna gör dock detta annorlunda, vilket ibland kan leda till motsatta slutsatser. Det är därför viktigt att alltid använda hela bilden och inte öppna investeringar bara på grund av MACD -indikatorns prestanda.

Vad är begränsningarna för MACD?

MACD är allt annat än perfekt: indikatorn indikerar regelbundet att chansen för en trendomvändning är hög utan att någonting faktiskt händer. Divergensen förutsäger inte heller alla vändningar. Som ett resultat är MACD inte helt tillförlitlig för att förutsäga trend omvändningar.

Säker användning av MACD

Använd MACD i kombination med andra indikatorer. MACD är en bekräftelse på den nuvarande trenden snarare än att användas på egen hand för att ta ställning. I slutet så är candlesticks , Moving averages och trendlinjer viktigare!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *