Hur kan du dra nytta av ett fallande oljepris?

Oljepriset kan variera avsevärt: lyckligtvis finns det sätt som du alltid kan dra nytta av ett oljepris som kraschar! Under coronakrisen hade vi en aldrig tidigare skådad situation där oljepriset sjönk under $ 0. Hur kan du dra nytta av en sådan exceptionell situation?

Hur kan du dra nytta av en oljepriskrasch?

Det finns olika sätt att svara på ett oljepris som kraschar. Låt oss se vad dina alternativ är.

Leta efter fynd

Du kan också välja att leta efter fynd. Ett företag som Shell har varit stabil under lång tid. Företaget betalar ut mer utdelning varje år och har en gedigen affärsmodell. Det har lyckats överleva de nödvändiga kriserna tidigare.

Chansen att ett företag som Shell kommer att misslyckas är därför liten. Du kan därför se en oljekrasch som en bra tid att köpa stabila oljeaktier. En bra part att köpa oljeaktier är eToro. På eToro kan du köpa och sälja aktier utan att betala courtage.

51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.51 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Aktiv handel & kortförsäljning

Du kan välja att aktivt spekulera i oljeprisets värde. Du kan göra detta med derivat. Genom att använda derivat har du möjlighet att öppna en kort position. Genom att köpa och sälja kan du potentiellt hantera din investering när priset sjunker, men det garanterar inte ett positivt resultat. När priset stiger förlorar du pengar.

Plus500 är en bra mäklare för att aktivt handla till en oljepris. Med Plus500 kan du spekulera i stigande och fallande priser med CFD. Vill du börja handla CFD-oljor direkt? Använd knappen nedan för att öppna ett konto direkt:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Följ en tracker

Du kan också leta efter en tracker som försöker närma sig oljepriset. En indexfond försöker till exempel spåra oljepriset. Undersök noggrant vad varje tracker är utformad för att göra.

Det finns också spårare som svarar på ett fallande oljepris. Andra trackers klarar sig bra med hög volatilitet. Du kan investera med rätt tracker under alla marknadsförhållanden.

En bra part att investera i trackers är DEGIRO. På denna mäklare kan du investera gratis i deras kärnval av trackers. Använd knappen nedan för att öppna ett konto hos den här mäklaren:

Varför blev oljepriset negativt under coronakris?

Coronakris har stoppat all global ekonomisk trafik. Som ett resultat sjönk efterfrågan på olja till en ny låg.

I början av krisen föll oljepriset mycket hårt. De oljeproducerande länderna nådde inte enighet, vilket resulterade i att alltför mycket olja fortfarande producerades. Till slut slöt de 23 oljeproducerande länderna en allians för att minska produktionen. Även med lägre produktion absorberades dock minskningen av efterfrågan inte ordentligt.

Som en följd var det en allvarlig överproduktion. När du ville köpa olja i maj 2020 skulle du få pengar för att köpa den. Det är dyrt för producenterna att lagra de 160 (!) Miljoner fat olja i oljetankfartyg.

På grund av dessa händelser började folk dumpa framtida kontrakt på olja. Detta hände eftersom människor i den nuvarande situationen föredrar att inte sitta kvar med ett fat olja. Som ett resultat kraschade den amerikanska STI-oljan 100% den 20 april och priset blev negativt.

Vad sägs om oljans framtid?

Den globala ekonomin är inlåst och efterfrågan på olja kommer inte att öka snabbt. Ändå kommer varje kris att övervinnas. När viruset är under kontroll kommer ekonomin att börja köra igen. Den globala ekonomin går fortfarande på olja. Efterfrågan på olja förväntas därför öka och det är därför inte osannolikt att priset kommer att nå nya toppar i framtiden.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *