Hur kan du köpa Morgan Stanley-aktier?

Morgan Stanley är en välkänd amerikansk bank med en lång historia. En investering i Morgan Stanley-aktier kan därför visa sig bra: men vad ska du vara uppmärksam på när du vill investera i Morgan Stanley-aktier? I den här artikeln kommer vi att diskutera den bästa metoden att investera i Morgan Stanley och vi kommer också att visa dig det senaste aktiekursen i företaget.

Var kan du köpa Morgan Stanley-aktier?

Har du förtroende för Morgan Stanleys framtid? Faktum är att det är en smart bank som anpassar sig väl till den senaste utvecklingen. Till exempel har företaget gjort flera förvärv: företaget köpte e-Trade och Eaton Vance med vilka det hoppas kunna uppnå bättre affärsresultat.

Tror du också att Morgan Stanleys lönsamhet kommer att fortsätta öka i framtiden? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Morgan Stanley-aktier direkt. Detta görs bäst med en mäklare som tar ut låga transaktionskostnader: ett bra exempel på detta är eToro. På eToro betalar du inte courtage när du köper och säljer aktier. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto hos denna aktiemäklare:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Hur kan du aktivt handla i Morgan Stanley?

Morgan Stanleys aktiekurs varierar ständigt: det kan därför vara smart att svara på detta genom att öppna positioner på både stigande och fallande priser. Bankaktier presterar ofta dåligt under en ekonomisk kris och presterar bra i tider av välstånd. Detta gör att du kan uppnå bra resultat med investeringar i Morgan Stanley genom att svara bra på den senaste prisutvecklingen.

En bra part där du aktivt kan handla med Morgan Stanley CFD-aktier är Plus500. Glöm inte att noggrant analysera bankens ställning i förhållande till konkurrensen: på så sätt kan du avgöra om det för närvarande är attraktivt att köpa CFD-aktier. Använd knappen nedan för att försöka handla CFD Morgan Stanley-aktier gratis med en riskfri demo:

79% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Vad är aktiekursen för Morgan Stanley?

Är du nyfiken på hur aktiekursen i Morgan Stanley utvecklas? Diagrammet nedan visar det pris till vilket du kan handla CFD-aktier i Morgan Stanley.

Om företaget Morgan Stanley

Den amerikanska banken Morgan Stanley, som har sitt huvudkontor i New York City, New York, har tre huvudaktiviteter:

  • De Institutionella värdepapper division ansvarar för handel med värdepapper, råvaror och finansiella derivat för kunder och för dess konto. Det tar också företag till marknaden, placerar lån på marknaden och ger stora företag råd om fusioner.
  • De Förmögenhetsförvaltning avdelning tillhandahåller kapitalförvaltning för rika privatpersoner.
  • De Kapitalförvaltning division bedriver kapitalförvaltning. Detta görs med traditionella investeringsfonder, fastighetsinvesteringar och private equity-investeringar.

Företagets historia

År 1935 var det förbjudet att fungera både som en kommersiell bank och en privat bank samtidigt. Det året skapades affärsbanken Morgan Stanley som en avknoppning från banken JPMorgan & Co. Efter en sammanslagning av denna handelsbank 1997 med Dean Witter Reynolds och Sears Roebucks kreditkortsföretag Discover, ändrades företagets namn till Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. År 2001 ändrades företagets namn igen till Morgan Stanley.

Morgan Stanley stötte på ekonomiska svårigheter 2008, under kreditkrisen. Dessa problem kunde inte lösas genom att minska riskabla investeringar. För att rädda Morgan Stanley förvandlades företaget till ett finansiellt holdingbolag. Företaget kunde nu låna pengar från den centralamerikanska banken. Dessutom köpte en stor japansk bank en andel på 21% i företaget. Banken betalade 21 miljarder USD för detta.

2008 stötte Citigroup,, en konkurrent till Morgan Stanley, på ekonomiska svårigheter. 51% andel av Citigroups aktiedivision såldes till Morgan Stanley. Därefter fortsatte de två företagen som Morgan Stanley Smith Barney. År 2020 beslutade City Group att sälja alla återstående aktier till Morgan Stanley. Förvaltningsföretagets namn ändrades till Morgan Stanley Wealth Management.

Företaget offentliggörs

1942 noterades företaget på New York Stock Exchange.

Morgan Stanley böter hårt för prismanipulation

I december 2019 meddelade den franska tillsynsmyndighetens sanktionskommitté att handelsbanken Morgan Stanley hade fått böter på 20 miljoner euro för misstänkt prismanipulation.

Den 16 juni 2015 skulle handelsbanken ha köpt många statsobligationsavtal på en kvart. Dessa kontrakt köptes i syfte att artificiellt höja priset på belgiska och franska statsobligationer. Efter prishöjningen såldes obligationerna aggressivt. Ett terminskontrakt skulle också ha varit föremål för manipulation. Morgan Stanley kallar anklagelserna omotiverade och oproportionerliga. Banken överklagade därför böterna.

Det är klokt att hålla koll på denna typ av nyheter när man överväger en investering i Morgan Stanley-aktier. Negativa nyheter kan sätta press på aktiekursen vilket gör det mindre attraktivt att köpa aktier.

Tip: testa trading gratis med en demo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *