Hur kan du köpa Morgan Stanley-aktier?

Morgan Stanley är en välkänd amerikansk bank med en lång historia. En investering i Morgan Stanley-aktier kan därför visa sig bra: men vad ska du vara uppmärksam på när du vill investera i Morgan Stanley-aktier? I den här artikeln kommer vi att diskutera den bästa metoden att investera i Morgan Stanley och vi kommer också att visa dig det senaste aktiekursen i företaget.

Var kan du köpa Morgan Stanley-aktier?

Har du förtroende för Morgan Stanleys framtid? Faktum är att det är en smart bank som anpassar sig väl till den senaste utvecklingen. Till exempel har företaget gjort flera förvärv: företaget köpte e-Trade och Eaton Vance med vilka det hoppas kunna uppnå bättre affärsresultat.

Tror du också att Morgan Stanleys lönsamhet kommer att fortsätta öka i framtiden? I så fall kan det vara attraktivt att köpa Morgan Stanley-aktier direkt. Detta görs bäst med en mäklare som tar ut låga transaktionskostnader: Vill du köpa Morgan Stanley-aktier? Du kan direkt köpa Morgan Stanley-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Morgan Stanley-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen för Morgan Stanley?

Är du nyfiken på aktiekursutvecklingen för Morgan Stanley? Grafen nedan visar priset till vilket Morgan Stanley-aktier kan handlas.

Företagsdata för Morgan Stanley

Nedan är nyckelföretagsdata för Morgan Stanley.

Analys av Morgan Stanley-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Morgan Stanley-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar hur Morgan Stanley har presterat under den senaste perioden.

Morgan Stanleys aktiekurser under de senaste 5 dagarna

Tabellen nedan visar aktiekurserna för Morgan Stanley för de senaste 5 dagarna:

Vad är prognosen för Morgan Stanleys pris under 2024?

Är du intresserad av vad analytiker tror att Morgan Stanley kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Kom ihåg att denna siffra bara är en prognos för Morgan Stanleys prisrörelse och kanske inte nödvändigtvis går i uppfyllelse.

Om företaget Morgan Stanley

Den amerikanska banken Morgan Stanley, som har sitt huvudkontor i New York City, New York, har tre huvudaktiviteter:

  • De Institutionella värdepapper division ansvarar för handel med värdepapper, råvaror och finansiella derivat för kunder och för dess konto. Det tar också företag till marknaden, placerar lån på marknaden och ger stora företag råd om fusioner.
  • De Förmögenhetsförvaltning avdelning tillhandahåller kapitalförvaltning för rika privatpersoner.
  • De Kapitalförvaltning division bedriver kapitalförvaltning. Detta görs med traditionella investeringsfonder, fastighetsinvesteringar och private equity-investeringar.

Företagets historia

År 1935 var det förbjudet att fungera både som en kommersiell bank och en privat bank samtidigt. Det året skapades affärsbanken Morgan Stanley som en avknoppning från banken JPMorgan & Co. Efter en sammanslagning av denna handelsbank 1997 med Dean Witter Reynolds och Sears Roebucks kreditkortsföretag Discover, ändrades företagets namn till Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. År 2001 ändrades företagets namn igen till Morgan Stanley.

Morgan Stanley stötte på ekonomiska svårigheter 2008, under kreditkrisen. Dessa problem kunde inte lösas genom att minska riskabla investeringar. För att rädda Morgan Stanley förvandlades företaget till ett finansiellt holdingbolag. Företaget kunde nu låna pengar från den centralamerikanska banken. Dessutom köpte en stor japansk bank en andel på 21% i företaget. Banken betalade 21 miljarder USD för detta.

2008 stötte Citigroup,, en konkurrent till Morgan Stanley, på ekonomiska svårigheter. 51% andel av Citigroups aktiedivision såldes till Morgan Stanley. Därefter fortsatte de två företagen som Morgan Stanley Smith Barney. År 2020 beslutade City Group att sälja alla återstående aktier till Morgan Stanley. Förvaltningsföretagets namn ändrades till Morgan Stanley Wealth Management.

Företaget offentliggörs

1942 noterades företaget på New York Stock Exchange.

Morgan Stanley böter hårt för prismanipulation

I december 2019 meddelade den franska tillsynsmyndighetens sanktionskommitté att handelsbanken Morgan Stanley hade fått böter på 20 miljoner euro för misstänkt prismanipulation.

Den 16 juni 2015 skulle handelsbanken ha köpt många statsobligationsavtal på en kvart. Dessa kontrakt köptes i syfte att artificiellt höja priset på belgiska och franska statsobligationer. Efter prishöjningen såldes obligationerna aggressivt. Ett terminskontrakt skulle också ha varit föremål för manipulation. Morgan Stanley kallar anklagelserna omotiverade och oproportionerliga. Banken överklagade därför böterna.

Det är klokt att hålla koll på denna typ av nyheter när man överväger en investering i Morgan Stanley-aktier. Negativa nyheter kan sätta press på aktiekursen vilket gör det mindre attraktivt att köpa aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *