Hur kan du köpa Nabors Industries aktier?

Det globala gas- och oljeborrningsföretaget Nabors Industries är baserat i Houston, Texas. För att borra har Nabors 400 plattformar i mer än 20 länder. Detta gör det till ett företag med den största landborrflottan i världen. De fem affärssegmenten i företaget är International Drilling, US Drilling, Canada, Drilling Solutions och Rig Technologies. Vill du investera i Nabors Industries genom att köpa aktierna? Du kan läsa här hur du kan köpa Nabors Industries aktier.

Var kan du köpa Nabors Industries-aktier?

Har du förtroende för Nabors Industries framtid? Tror du att oljepriset kommer att fortsätta stiga i framtiden? Vill du köpa Nabors Industries-aktier? Du kan direkt köpa Nabors Industries-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Nabors Industries-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Nabors Industries?

Är du nyfiken på aktiekursen på Nabors Industries? I grafen nedan kan du se hur Nabors Industries-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Nabors Industries

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Nabors Industries.

Analys av Nabors Industries

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Nabors Industriesär det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Nabors Industries-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Nabors Industries för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Nabors Industries aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Nabors Industries kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Nabors Industries prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Angelo Energy Ltd blir Nabors Industries Ltd.

Bolaget grundades 2009. Företaget hette Angelo Energy Ltd vid den tiden. Företaget var noterat med sina aktier på den amerikanska börsen. När företaget kom ur lågkonjunktur 1982 fanns en förlust på 4 miljoner dollar. Det året fanns det också extraordinära intäkter på 4,6 miljoner dollar. 1986 ändrades företagets namn till Nabors Industries Ltd.

Nabors Industries aktier

Företag som förvärvats av Nabors Industries

Företaget växte genom olika förvärv. Westbourne Drilling var det första internationella förvärvet 1988 som hade aktiviteter i Mellanöstern. Loffland Brothers Drilling förvärvades av Nabors 1990. Grace Drillings förvärvades 1994 för vilket Nabors Industries betalade 32 miljoner dollar. Förvärvet tillförde 167 riggar till företagets flotta.

Företaget expanderade också till följd av olika förvärv 1997. Varje förvärv resulterade i vissa utvidgningar. Med förvärvet av Canrig utvidgades Nabors till sektorn för borrutrustning. Förvärvet av Sundowner utvidgade Nabors till offshore-borrning. Med förvärvet av Epoch Well Services expanderade företaget till instrumentationsmarknaden.

Från 2000 till 2011

Nabors Industries gjorde inte bara uppköp. Under 2007 sålde företaget sin See-Mar-flotta, inklusive 20 offshore-leveransfartyg. Företaget Hornbeck Offshore Services betalade 189 miljoner dollar för detta.

2010 tog Nabors över ett annat företag. Genom att förvärva företaget Superior Well Services för 736 miljoner dollar gick Nabors in på marknaden för kompletterings- och produktionstjänster.

Några aktiviteter från Nabors Industries efter 2010

2013 introducerade företaget en ny generation pad-optimerade riggar med avancerade körfunktioner. Dessa riggar användes för att borra flera brunnar.

År 2015 beslutade företaget att bara fokusera på borrning och teknik. Därför inrättades Nabors Drilling Division.

Flera joint ventures slutfördes av Nabors. Med KazMunayGas i Afghanistan stängdes joint venture ”KMG Nabors Drilling Company” 2015. Varför är det så? Att överföra borroperationer från Tengizchevroil på Tengiz-fältet till detta joint venture. År 2017 bildades det gemensamma företaget SANAD med Saudiarabiska Aramco , det största oljebolaget i världen. SANAD står för Saudi Aramco Nabors Drilling Company.

År 2017 förvärvades två företag av Nabors. Tesco Operations förvärvades för 216 miljoner dollar. Robotic Drilling Systems, en del av det norska borrbolaget Odfjell Drilling, förvärvades också.

Petromar Technologies förvärvades 2018. Företagets innovativa produkter används i okonventionell prospektering av olja och gas. Tror du att alla dessa förvärv kommer att ha en positiv effekt på aktiekursen? Då kan det vara intressant att köpa Nabors Industries aktier.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *