Öppettider för börsen i Nederländerna

Varje holländsk investerare är bekant med den holländska börsen och tillhörande AEX. Men vad är öppettiderna för den holländska börsen? I den här artikeln tittar vi på när den holländska börsen öppnas och när den nederländska börsen stänger. På så sätt kan du bättre planera din handel.

Vad är öppettiderna för den holländska börsen?

Den holländska börsen (även känd som Euronext Amsterdam) är öppen från måndag till fredag från 9:00 till 17:30 på kvällen.

Omvandlad till din egen tidszon kan du investera på den nederländska aktiemarknaden från ##T|08:00## till ##T|16:30##.

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

När öppnar / stänger den holländska börsen?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

Vilka dagar stängs den holländska börsen?

Den holländska börsen stänger flera helgdagar. Det är smart att sätta dessa dagar i din agenda. På så sätt vet du vilka dagar du inte kan handla med aktier på börsen:

Datumhelgdag
29 marsLångfredagen
1 aprilpåsk
1 majArbets dag
24-26 decemberJul
31 decembernyårsafton

I förhållande till många andra börser är den holländska börsen ofta öppen. Börsen är dock stängd på helgerna. Du kan inte investera i aktier på den holländska börsen.

Investering i Nederländerna

När kommer AEX att vara öppen?

AEX är det mest kända holländska börsindexet. AEX följer de 25 aktierna med det högsta totala värdet på Amsterdam-börsen. Det vägda genomsnittet av dessa aktier avgör indikatorns värde. Stora partier inom AEX är Royal Dutch Shell och Unilever.

AEX är ett index som följer den nederländska börsen. Det betyder att du kan handla i AEX från måndag till fredag från 9:00 till 17:30. Detta gäller även öppettiderna för AMX och ASCX. När du handlar med derivat på AEX kan du ofta också handla på för- och eftermarknaden. Du kan fråga din mäklare när du kan handla utanför den ordinarie öppettiden.

Var kan du investera på den holländska börsen?

Vill du själv investera i den holländska börsen? Du kan göra detta genom en mäklare. Nedan kan du se vilka aktiemäklare som erbjuder möjligheten att investera i aktier noterade på AEX:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla nederlanderna-handelstimmar-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Varför är öppettiderna viktiga?

Det är viktigt att hålla koll på öppettiderna för till exempel den holländska handelsbörsen. På börstorget slås gongen varje dag, varefter handeln officiellt börjar. Ofta reagerar börsen omedelbart på vad som har hänt de senaste timmarna.

Det är också klokt att hålla koll på öppettiderna för de andra börserna. När andra viktiga börser öppnas kan detta också påverka priset på den holländska börsen starkt.

Vill du investera i den holländska börsen själv?

Vill du själv investera i den holländska börsen? Du kan göra detta hos en mäklare. På eToro betalar du inga courtage när du köper och säljer holländska aktier, använd knappen för att öppna ett konto direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Nedan kan du se vilka parter du kan investera mest fördelaktigt i aktier på AEX:

Vilken valuta används på den holländska börsen?

Aktier på den holländska börsen handlas i euro. Tänk på att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Nederländerna.

Var kan du hitta Nederländernas börs?

Börsen i Nederländerna finns i Amsterdam, som är huvudstaden i Nederländerna. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Beursplein 51012 JW Amsterdam, Nederländerna

Du kan också nå börsen via ccc@euronext.com eller +31 20 721 4444.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *