Hur kan du köpa Petrobras-aktier?

Petrobas är ett stort oljebolag. Företaget är till och med det största företaget i Sydamerika. Om du vill investera i de framväxande ekonomierna i Sydamerika kan en investering i Petrobas vara intressant. I den här artikeln tittar vi på hur man köper Petrobas-aktier. Du kan också se den senaste aktiekursen för företaget här.

Var kan jag köpa Petrobas-aktier?

Har du förtroende för Petrobas framtid? Företaget investerar fortfarande i flera nya branscher, vilket innebär att en investering i företaget verkligen kan fungera bra. Vill du köpa Petrobas-aktier? Du kan direkt köpa Petrobas-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Petrobas-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Petrobas?

Är du nyfiken på aktiekursen på Petrobas? I grafen nedan kan du se hur Petrobas-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Petrobas

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Petrobas.

Analys av Petrobas

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Petrobas är det viktigt att först analysera aktien. Översikten nedan visar hur Petrobas-aktien har utvecklats under den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Petrobas för de senaste 5 dagarna:

Vad kommer Petrobas aktiekurs att göra under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att Petrobas kommer att göra under 2024 och de kommande åren? Med hjälp av data från Alpha Vantage har vi kombinerat analytikernas prognoser. Kom ihåg att denna siffra bara är en förutsägelse om Petrobas prisrörelser och att denna förutsägelse inte behöver gå i uppfyllelse. Gör alltid din research!

Är det smart att investera i Petrobas?

Den enorma betydelsen av Petrobras för den brasilianska ekonomin gör en investering i detta företag något mindre riskabel. Att investera i Petrobras kan därför vara intressant när du tycker att det är intressant att investera i Sydamerika.

Oljan tappar i popularitet över hela världen: detta beror på att det blir allt tydligare att olja spelar en stor roll i klimatproblemet. Petrobas kommer därför att behöva leta efter mer hållbara inkomstkällor i framtiden. För närvarande ser vi dock inga problem. Olja är fortfarande för viktig i Brasilien, så företaget har fortfarande tillräckligt med kunder att tjäna pengar på.

Det finns inte heller obetydliga risker med att investera i Petrobas. Den största risken för en investering i Petrobas är företagets skyldighet att sälja olja som köpts på världsmarknaden (med förlust) till inhemska kunder. Detta minskar naturligtvis företagets lönsamhet avsevärt.

Statliga majoritetsaktieinnehav kan också vara riskabla. När en opålitlig part kommer till makten kan du förlora mycket värde som aktieägare. Det är därför klokt att hålla ett öga på den politiska situationen i landet innan man investerar i Petrobas.

En investering i Petrobas kan lägga till extra mångfald till din portfölj. Du investerar i en helt annan region. När de ekonomiska förhållandena är dåliga i Europa eller Amerika kan ekonomin i Brasilien fortfarande fungera bra.

Köp petrobras-aktier

Om företaget Petrobas

Petrobras står för ’Petroleo Brasileiro’. Detta är ett brasiliansk-baserat oljebolag med huvudkontor i Rio de Janeiro. Företagets huvudsakliga verksamhet är utvinning, produktion och raffinering av råolja.

Förutom petroleum producerar företaget även naturgas och etanol. Petrobras har åtnjutit stor popularitet bland investerare i många år. Det beror troligen på att företaget är det största företaget i både Brasilien och Sydamerika som helhet.

Aktiv genom hela oljeindustrins affärskedja

Petrobras är verksamt inom alla kedja av oljeindustrin. Dessutom har tidigare erfarenheter visat att Petrobras är en oumbärlig länk i produktionen av fat av olja. I genomsnitt producerar Petrobras slarviga 2 miljoner fat olja varje dag. Denna produktion motsvarar cirka 80 % av hela oljeproduktionen på brasiliansk mark. Tidigare bestod 90 % av Petrobras totala produktion av olja medan de återstående 10 % var reserverade för gas.

Detta understryker Petrobras ekonomiska och industriella betydelse inte bara för Brasilien, utan också för hela Sydamerika. En annan intressant detalj är att Petrobras äger alla raffinaderier som finns i Brasilien. De flesta av dessa raffinaderier är belägna i sydöstra delen av landet. Det största raffinaderiet finns i staden Paulínia. Det räcker inte med egen produktion av gas: Brasilien tvingas därför importera naturgas från till exempel Bolivia.

Historian om Petrobras

Petrobras grundades 1953. Vid den tiden grundades det av Brasiliens dåvarande president, ’Getúlio Vargas’. Ungefär ett år efter att företaget grundades kunde det verkligen börja utveckla sin affärsverksamhet. Bolaget är noterat på São Paulo-börsen och är även noterat på New York-börsen.

Fram till skrivande stund är den brasilianska regeringen fortfarande Petrobras huvudägare. Detta kommer sannolikt att förbli så i framtiden. Faktum är att för att säkerställa att företaget inte hamnade i utländska händer har Brasilien valt att lagfästa att regeringen alltid ska inneha en majoritet av rösterna. I slutet av 2018 hade den brasilianska regeringen en andel på 50 % i företaget, delvis på grund av existensen av denna lagstiftning.

Denna lagstiftning från den brasilianska regeringen är mycket logisk. Petrobras spelar en avgörande roll för den brasilianska ekonomin. Det är till exempel välkänt att regeringen i Brasilien genom Petrobras försöker hålla bränslepriserna och därmed inflationen i landet så låga som möjligt.

Tyvärr lyckas inte raffinaderierna som ägs av Petrobras producera tillräckligt för att till fullo möta den nationella oljeefterfrågan. Av denna anledning är det nödvändigt för företaget att köpa oljeprodukter på världsmarknaden. Bolaget måste sedan sälja denna olja med förlust i sitt eget land. Denna rättsliga skyldighet minskar uppenbarligen företagets potentiella spekuleraer. När du investerar i olja är det viktigt att ta hänsyn till denna oattraktiva bestämmelse.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *