Hur kan du köpa Philips-aktier?

Philips är ett holländskt multinationellt företag som producerar olika elektroniska produkter. Vill du investera i Philips ? På den här sidan kan du se var du kan köpa Philips-aktier direkt. Du hittar också det aktuella aktiekursen för Philips här.

Var kan du köpa Philips-aktier?

Överväger du att köper Philips aktier? Då är det viktigt att du gör detta med en pålitlig och billig part. Vill du köpa philips-aktier? Du kan direkt köpa philips-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”philips-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Philips?

Är du nyfiken på aktiekursen på Philips? I grafen nedan kan du se hur Philips-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Philips

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Philips.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Philips för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Philips?

Huruvida det är klokt att investera i Philips-aktier beror mycket på den ekonomiska situationen. Många konsumenter väntar med att köpa nya produkter när ekonomin inte går så bra. Som ett resultat presterar Philips aktier särskilt bra när ekonomin växer.

Ett bra argument för att köpa Philips-aktier är den goda riskdiversifieringen inom företaget: Philips har flera divisioner som alla producerar olika produkter. Som ett resultat kan förluster inom en division kompenseras av spekuleraer i en annan division. Samtidigt ser du att Philips också verkar i flera internationella regioner. När Phillips lyckas öka sin marknadsandel i dessa regioner kan företaget generera ännu högre spekuleraer.

Philips aktier är också intressanta för människor som vill bygga upp en inkomst. Philips aktieägare får mellan 40% och 50% av nettoresultatet i form av en utdelning.

Hur kan du köpa Philips-aktier?

Du kan köpa Philips-aktier hos en online-mäklare. En mäklare är ett företag som gör det möjligt att köpa och sälja aktier. Att öppna ett konto hos en mäklare fungerar faktiskt på samma sätt som att öppna ett konto hos en bank. Du fyller i några personuppgifter och du kan omedelbart börja köpa och sälja aktier. Är du nyfiken på att ta reda på vilka mäklare du kan handla med Philips-aktier till fördelaktiga priser? Ta en titt på vår översikt över de bästa mäklarna och bestäm var du ska köpa aktierna.

När du har öppnat ett konto hos en mäklare kan du öppna en position genom att välja aktien i programvaran. Du kommer att se en bud och offert pris. Budkursen är det pris till vilket mäklaren köper aktien och erbjudandekursen är det pris till vilket mäklaren säljer aktien.

Med en market order kan du sedan köpa Philips-aktier direkt och lägga till dem i din investeringsportfölj. När du har köpt aktierna är det viktigt att regelbundet utvärdera din investering. Genom att göra det kan du avgöra om det fortfarande är intressant att investera i Philips.

Råd om investeringar i Philips

Det finns många möjligheter för Philips. Det är därför viktigt att hålla koll på den senaste utvecklingen. Till exempel försöker Philips alltmer bygga en stark position i tillväxtmarknader som Kina och Indien. Naturligtvis måste Philips slå mäktiga konkurrenter på dessa marknader. Det är därför viktigt att hålla koll på de största konkurrenterna. Dessutom gör internationalisering företagets resultat alltmer beroende av valutakurser och internationell politik.

En annan möjlighet för Philips är ekologiska och hållbara produkter. När miljön får en allt viktigare roll blir det mer och mer utrymme att tjäna pengar på att sälja miljövänliga produkter. Regeringar stöder ofta sådana initiativ, vilket kan leda till att ännu fler kunder överförs till Philips.

Philips måste dock se upp för ökningen av antalet förfalskade produkter . Förfalskade produkter är ett hot mot Philips rykte. När allt kommer omkring kan dåliga förfalskningar fortfarande kopplas till varumärket. Samtidigt tappar företaget mycket intäkter från andra parter som säljer falska produkter.

Tror du att Philips kan svara bra på denna utveckling? Då kan det vara intressant att köpa aktier från Philips.

Philips

Philips konkurrenter

Philips är ett företag som är verksamt inom alla typer av elektroniksektorer där de möter stark konkurrens. Philips rankas för närvarande på tionde plats bland de största elektronikföretagen. I Europa är Philips för närvarande marknadsledande. Men det finns också flera stora konkurrenter aktiva här:

När det gäller belysning får Philips andra plats. Jag är ett stort fan av Hue-belysningen som du kan styra med din telefon. Siemens ligger dock fortfarande i ledningen ovanför Philips inom detta marknadssegment. Andra konkurrenter inom belysningssektorn är Osram, Zumtobel och Valmont.

När det gäller hushållsapparater är Philips på första plats över hela världen. Bland konkurrenterna ingår Electrolux, Seb och Tefal.

Det är viktigt att hålla koll på konkurrensen. Om Philips inte längre kan leverera bättre innovationer än konkurrenterna kommer företagets resultat att försämras. Det är därför viktigt att undersöka konkurrensen noggrant innan du köper Philips-aktier.

Philips är för närvarande en stor aktör i Europa när det gäller marknadsandelar. Icke desto mindre kommer huvuddelen av dess omsättning från Amerika. Tillväxtmarknader är också mycket intressanta. I Kina finns det många konsumenter som har mer och mer att spendera: här kan Philips naturligtvis tjäna mycket pengar. Tror du att Philips kan hålla jämna steg med sina konkurrenter och erövra nya marknader? I så fall är det attraktivt att köpa aktier från Philips.

Philips kraft

Philips är naturligtvis ett enormt kraftfullt företag. Det är därför det finns många som köper Philips-aktier. Det som gör Philips så kraftfull är internationellt fokus av företaget. De säljer produkter i mer än 100 länder runt om i världen. Totalt arbetar 120 000 personer för företaget.

Philips är särskilt bra på förnya elektronik. Företaget spenderar mycket pengar på att utveckla ny teknik. Som ett resultat kontrollerar Philips sju forskningscentra runt om i världen. I slutändan är ny teknik en enorm styrka för ett elektronikföretag: trots allt måste Philips ligga före konkurrenterna.

Philips har också mycket kraft inom produktionsområdet. Företaget har mer än 110 olika produktionsanläggningar runt världen. Detta gör det möjligt för Philips att snabbt svara på efterfrågan på olika produkter. Eftersom produktionsanläggningarna är spridda över hela världen kan företaget också spara pengar på transportkostnader.

Slutligen är Philips också mycket framgångsrikt med att bygga en lojal kundbas. Många känner igen varumärket och är glada över Philips-produkter. Är du också så upphetsad över Philips? I så fall kan du överväga att investera i Philips-aktier.

Var är Philips aktivt?

Philips är verksamt på ett brett spektrum av marknader. Låt oss se vad företaget gör.

Bild och ljud

Philips har en omfattande produktlinje när det gäller bild och ljud. De producerar olika TV-, video- och ljudprodukter. Tänk på stora hemmabiosystem eller små öron som spelar upp ljudet i dina öron. Andra exempel inkluderar lagringsmedia som USB-minnen och till och med laddare.

Egenvård

Inom området personlig vård har Philips ett brett utbud av produkter. Till exempel en elektrisk tandborste eller en rakapparat för både män och kvinnor.

Hushållsmaskiner

Även inom hushållsapparater finns det alla typer av produkter på marknaden. Tänk till exempel på tvättmaskiner och torktumlare. Dessutom levererar Philips också strykjärn och apparater som övervakar luft- och vattenkvaliteten.

Hälsa

Många vet inte att Philips också är verksamt inom sjukvården. Philips utvecklar produkter som kan hjälpa konsumenter med astma eller sömnproblem. Företaget utvecklar också medicinsk utrustning för medicinsk personal. Tänk till exempel på ultraljudsmaskiner för allmänläkare.

Eftersom Philips hanterar olika produktgrupper är risken för en investering i aktien lägre. Förluster i en sektor kan absorberas av en annan. Detta sågs till exempel under coronapandemin: konsumentförsäljningen minskade, men hälsoavdelningen kunde sälja fler produkter.

Hur fördelas Philips?

Philips är indelat i fyra sektorer:

  • Philips Healthcare
  • Philips konsumentlivsstil
  • Innovation, grupp och tjänster
  • Philips Lightning

Historia

Fader Frederik och sonen Gerard Philips grundade företaget Philips & Co 1891. Företaget grundades i Eindhoven eftersom de kunde få en tom byggnad där de började producera glödlampor. Denna byggnad existerar fortfarande idag och är nu ett museum. I början var Philips en enkel monteringsfabrik där kolfiberlampor monterades.

Gerard Philips gjorde mycket forskning och lade grunden för Philips Physical Laboratory (NatLab), som senare efterträddes av High-Tech Campus. 1895 gick brodern Anton med i företaget. Han var en riktig affärsman. 1907 gick företaget samman till Philips metallglödfabrik, följt av etableringen av NV Philips glödlampafabrik 1912.

Flera holländska glödlampafabriker övertades gradvis av Philips. Som ett resultat blev leverantörerna beroende av företaget. Ofta köptes de också. Som ett resultat förvärvade Philips själv glasfabriker, wellpappfabriker, maskinfabriker och Phility-fabriker.

Vändningen

Philips fortsatte att växa med 1974 som toppår. Vid den tiden var det mer än 412 000 anställda, varav 91.000 anställda i Nederländerna. Arbetskraften i Nederländerna var redan på topp, eftersom det fortfarande fanns 98 000 anställda år 1970. 1975 började nedgången över hela världen.

Ökad europeisk och senare världskonkurrens innebar att kostnaderna måste sänkas. Philips gjorde detta genom att producera större produktionsenheter. Under tiden gjordes allt för att kompensera för eftersläpningen i halvledare och datorer.

För decennier sedan var Philips ett verkligt fenomen: företaget byggde hela bostadsområden och fann det viktigt att personalen var nöjd. För många människor på den socialpolitiska vänstern är detta system fortfarande en slags utopi. Tyvärr, med ökningen av internationell konkurrens, visade sig en sådan socialpolitik ohållbar. Numera arbetar företaget precis som många andra multinationella företag.

Om Philips i ett nötskal

Philips, officiellt namn Royal Philips Electronics NV, är ett holländskt multinationellt elektronikföretag. Huvudkontoret ligger i Amsterdam, men dess rötter ligger i Eindhoven. Philips tillverkar bland annat konsumentelektronik, lampor, kommunikationsutrustning och medicinsk utrustning. Philips är grundare och huvudsponsor för fotbollsklubben PSV.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *