Hur kan man köpa Randstad-aktier?

Randstad Holding NV är ett holländskt multinationellt företag som fokuserar på tillfällig anställning och HR-tjänster. Företaget sysselsätter mer än 500 000 personer dagligen. Funderar du på att investera i Randstad? På den här sidan kan du läsa allt du behöver veta innan du köper Randstad-aktier. Du hittar också det aktuella priset på Randstad-aktier här.

Var kan du köpa Randstad-aktier?

Tror du att ekonomin kommer att fortsätta växa? Tror du att efterfrågan på arbetskraft kommer att fortsätta växa? Vill du köpa Randstad-aktier? Du kan direkt köpa Randstad-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Randstad-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är aktiekursen på Randstad?

Är du nyfiken på aktiekursen på Randstad? I grafen nedan kan du se hur Randstad-aktien har presterat den senaste perioden. Du kan använda knapparna för att öppna en handelsposition på företaget.

Företagsinformation för Randstad

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för Randstad.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Randstad för de senaste 5 dagarna:

Är det klokt att investera i Randstad?

Innan du kan bestämma om det är smart att köpa Randstad-aktier är det klokt att analysera den ekonomiska situationen. Eftersom Randstad är ett mycket cykliskt aktie kan du ofta förutsäga det framtida priset baserat på den allmänna ekonomiska utvecklingen.

Randstad har främst byggt upp en stark position i Europa men försöker också få fotfäste i Asien, Australien och Latinamerika. Det här är marknader där företaget fortfarande kan uppnå mycket tillväxt genom att stärka sin position. Om Randstad lyckas stärka sin position på dessa marknader kommer detta att gynna lönsamheten.

Företaget försöker också växa genom att ta över flera konkurrenter. År 2016 förvärvades till exempel American Monster.com för 429 miljoner dollar. Denna typ av övertagande kan bidra till den fortsatta tillväxten av Randstad och kan vara en bra anledning att köpa aktierna.

Hur kan man köpa Randstad-aktier?

Du kan köpa Randstad-aktier hos nästan alla aktiemäklare. Men inte alla mäklare är desamma: hos vissa mäklare betalar du inte courtage, medan andra betalar du höga transaktionsavgifter över varje transaktion. Så det lönar sig verkligen att jämföra de olika mäklarna med varandra. I den här artikeln, kan du omedelbart se en översikt över de bästa mäklarna du kan investera med.

När du har öppnat ett konto kan du använda sökfunktionen för att enkelt hitta Randstad-aktien. Du har då valet mellan en market order och en limit order. För långsiktiga investerare är en market order normalt tillräcklig: du öppnar placeringspositionen direkt till aktiekursen. Med en limit order öppnar du bara investeringen så snart priset har sjunkit till ett visst värde.

Om Randstad

Randstad grundades av Frits Goldschmeding i Nederländerna 1960 och är för närvarande verksamt i cirka 40 länder. Randstad har nästan 90 000 anställda och mer än 600 000 personer är dagligen anställda av andra företag via Randstad. Randstad har mer än 4500 kontor och nästan 1200 interna lokaler världen över.

En intern plats är där Randstad arbetar för en specifik kund på en plats, ofta i kundens lokaler i samma byggnad. Randstad är den näst största HR-tjänsteleverantören i världen, strax efter Adecco från Schweiz.

Randstad

Vilken typ av investering är Randstad?

Randstad är det perfekta exemplet på en starkt cyklisk andel. Cykliska aktier är bestånd som rör sig starkt med situationen i ekonomin. När det går bra på arbetsmarknaden går det också bra med Randstad. Det här är inte så konstigt när man tänker på att de tjänar mest på bemanningen. Under goda ekonomiska tider ökar naturligtvis efterfrågan på personal.

Investeringsstrategin för Randstadaktier är därför att köpa aktierna när du tror att ekonomin kommer att ta fart. Efter en lågkonjunktur kan det vara smart att köpa Randstad-aktier. När ekonomin växer igen presterar Randstad-aktien ofta också bättre.

Omvänt måste du vara uppmärksam när saker verkar gå sämre. Det kan vara en bra tid att sälja Randstad-aktier.

Konkurrenter

Det är alltid klokt att hålla koll på konkurrenterna. Den största konkurrenten är schweiziska Adecco, som är det största tempingföretaget i världen. Ändå går Randstad verkligen inte illa med andraplatsen. Andra välkända konkurrenter är också holländska USG People och American Manpower. Innan du köper aktier är det klokt att titta på hur det går för Randstad jämfört med konkurrenterna. Presterar konkurrenterna bättre? Då är det bättre att köpa aktierna i dessa företag.

Mer än bara flexarbetare

Randstads tjänster går utöver att tillhandahålla tillfälligt arbete. Företaget erbjuder olika HR-tjänster. Låt oss ta en kort titt på de viktigaste tjänsterna som Randstad erbjuder sina kunder.

Tillfälligt anställda

Randstad har så kallade tillfälligt anställda. Detta är perfekt för företag som ännu inte vet hur många anställda de kommer att behöva senare. Randstad är fortfarande arbetsgivare i denna situation och är därför ansvarig för administrationen och riskerna för sjukdom.

Utstationering

En utstationering är också en form av tillfälligt arbete. Det finns dock viktiga skillnader. Med utstationeringen finns det lite mer trygghet för arbetsgivaren och den anställde, eftersom avtalstiden avtalas i förväg. Därefter betalas antalet arbetade timmar ut till fast pris.

Rekrytera och välj

Det är också möjligt att anställa Randstad för medling. De tar hela urvalsprocessen från dina händer och börjar leta efter personal som passar ditt företag. Randstad tar naturligtvis en avgift för denna tjänst.

Lönelista

Detta är en tjänst för arbetsgivare som föredrar att inte ta för mycket ansvar för sin personal. När du väl har hittat en lämplig anställd kan du lägga ut administrationen och riskerna på Randstad. Naturligtvis betalar företagen en avgift för detta också.

HR-alternativ

Företag kan också anlita Randstad för olika HR-lösningar. Tänk till exempel på coachningsprogram eller strategisk vägledning med placering av personal. Randstad kan också hjälpa företag att skapa en policy för socialt ansvar.

Sammantaget är Randstad ett företag som kan ta många delar av personalpolitiken ur ett annat företags händer. Detta gör Randstad till en potentiellt intressant investering!

Övertagande Temp-Team

Tidigare konkurrent Tempo-Team kom inte igenom lågkonjunkturen efter 1980, så det togs över av Randstad 1982 för endast 125 000 euro. En del av affären var skyldigheten att återbetala den stora skulden. Från det ögonblicket verkar Randstad under två varumärken på samma marknad.

Randstad Holding NV är listat som RAND i Amsterdam på AEX för Euronext. Randstads huvudkontor ligger i Diemen. Grundaren Frits Goldschmeding är fortfarande den största aktieägaren.

Historia

1960 grundade Frits Goldschmeding och Ger Daleboudt Randstad från ett studentrum. Vid den tiden var de båda studenter vid Free University of Amsterdam. Goldschmeding hade precis skrivit en avhandling om tillfälligt arbete, ett fenomen som knappast fanns i Nederländerna 1960. I avhandlingen diskuterar Goldschmeding det faktum att företag under högsäsong lätt kan hyra extra maskiner och byggnader, men inte tillfälliga personer.

Som ett resultat anställer företag för många människor i mindre upptagna tider eller för få personer under tuffa perioder. På en flexibel arbetsmarknad skulle företag kunna flytta med ekonomin mycket bättre och anställda skulle kunna byta jobb lättare och därmed få snabbare erfarenhet.

Från avhandling till företag

På grund av sin avhandling fick Goldschmeding snart planen att starta sin vikarbyrå från sitt vindrum i hans studentbostad i Amsterdam. Vid den tiden kallades byrån Uitzendbureau Amstelveen. På grund av den förbättrade ekonomin på 60-talet växte även arbetsförmedlingen stadigt. Efter examen 1963 flyttade de till sitt första kontor. De fick också kontor i Leiden och Rotterdam och namnet ändrades till Randstad Uitzendbureau.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *