Hur kan du köpa aktier i Royal Bank of Scotland Group?

Royal Bank of Scotland Group (RBS) eller numera Natwest Group LPC är en stor brittisk bank. Vill du investera i RBS-aktier? I den här artikeln tittar vi på hur och var man kan köpa Natwest Group LPC-aktier.

Var kan du köpa Natwest Group LPC-aktier?

När du vill köpa RBS-aktier är det viktigt att komma ihåg att Englands regering fortfarande är en större aktieägare. Banken förväntas därför inte göra några spektakulära innovationer eller ta några större risker. Förvänta dig därför inte en enorm tillväxt med en investering i Royal Bank of Scotland. Letar du efter en ganska stabil andel? Då kan du överväga att köpa några Natwest Group LPC-aktier. Vill du köpa Natwest Group LPC-aktier? Du kan direkt köpa NatWest Group LPC-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Natwest aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Royal Bank of Scotland

Royal Bank of Scotland Group, från juli 2020 Natwest Group plc, är ett brittiskt bank- och försäkringsholdingbolag baserat i Edinburgh, Skottland. Företaget, som omfattar flera bankmärken, erbjuder privat- och företagsbanker, privatbank, försäkring och företagsfinansiering från sina kontor i Europa Nordamerika och Asien. Stora dotterbolag i Storbritannien är NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets och Couts. Företaget utfärdar sedlar i Skottland och Nordirland.

Buy Royal Bank of Scotland shares

Företagets historia

I slutet av 1960-talet, när den ekonomiska situationen för banksektorn blev mindre gynnsam, slog National Commercial Bank of Scotland samman med Royal Bank of Scotland. Således bildades National and Commercial Banking Group 1968. I juli 1969 ändrades företagets namn till Royal Bank of Scotland Group. Kreditkrisen 2008 orsakade banken stora problem.

Banken led en rekordförlust på 31 miljoner euro 2008. Inledningsvis ägdes 58 procent av banken av den brittiska regeringen. Genom att sälja 11 miljoner nya aktier försökte företaget komma ur problem. Den brittiska regeringen köpte upp hälften av dessa aktier, vilket resulterade i att den brittiska regeringens andel i företaget steg till över 70 procent. Under andra halvåret 2015 började den brittiska regeringen sälja sin andel i Royal Bank of Scotland.

I februari 2020 tillkännagavs att RBS Group skulle döpas om till NatWest Group. Den 23 juli 2020 var namnändringen ett faktum. Företaget kommer sannolikt att förbli ett statligt företag fram till mars 2025. De aktier som den brittiska regeringen fortfarande innehar måste säljas senast i mars 2025.

Företagsstrukturen för Natwest Group

Företaget är uppdelat i fyra större delar. Varje division har flera dotterbolag.

  • Detaljhandel segmentet. I Storbritannien handlas det under namnen Natwest, Royal Bank of Scotland och Ulster Bank.
  • Kommersiella bankverksamhet segmentet. Detta segment är avsett för företagskunder och kommersiella kunder, från små och medelstora företag till brittiska multinationella företag. Erbjudandet är bank-, finans- och riskhanteringstjänster.
  • Privatbank segmentet tjänar kunder med hög nettoförmögenhet.
  • Natwest Groups Investment Banking-verksamhet är ett segment som erbjuder investeringstjänster och integrerade finansiella lösningar till stora företag och finansinstitut runt om i världen.

Royal Bank of Scotland har skakats av flertal skandaler

Genom att byta namn till Natwest Group 2020 hoppas Royal Bank of Scotland, ett namn som har funnits i 293 år, att skaka bort sitt senaste skandalösa förflutna. Under finanskrisen 2008 investerade banken i rumble-lån. Under den perioden ville företaget också förvärva den holländska banken ABN AMRO , tillsammans med Fortis och den spanska banken Banco Santander . Den affären dödade Bank of Scotland, de brittiska skattebetalarna var tvungna att rädda banken. Som ett resultat kom banken till stor del i händerna på den brittiska regeringen.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *