Hur kan du köpa Roku aktier?

Roku är ett företag som utvecklar digitala mediaspelare som låter dig spela upp strömmande videor. Vill du investera i detta intressanta och innovativa företag? På den här sidan kan du läsa hur du köper Roku-aktier. Du kan också se det aktuella priset för Roku-aktier här.

Var kan du köpa Roku-aktier?

Roku är ett innovativt företag som svarar väl mot kraven från dagens konsumenter. Rokus mjukvara används nu även på smart-tv i Europa, vilket naturligtvis är en enorm marknad. Att köpa Roku-aktier kan därför vara ett klokt drag. Vill du köpa Roku-aktier? Du kan direkt köpa Roku-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Roku-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är det aktuella priset på Roku?

Vad är det aktuella priset på Roku? I grafen nedan kan du se den aktuella aktiekursen för Roku. Du kan använda knapparna för att direkt öppna en position på aktien.

Företagsinformation för Roku

Nedan kan du hitta de viktigaste företagsuppgifterna för Roku.

Analys av Roku-aktier

Innan du bestämmer dig för att köpa eller sälja Roku-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. Översikten nedan visar hur Roku har presterat under den senaste perioden.

Aktiekurser för Roku under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Roku för de senaste 5 dagarna:

Vad förutspår Roku-aktien för 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker förutspår för Roku under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers prognoser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse av Rokus aktieutveckling och kanske inte är korrekt.

Är det klokt att investera i Roku-aktier?

Det kan säkert vara intressant att investera i Roku-aktier. Fler och fler människor använder streamingtjänster: i Amerika är denna andel cirka 85 %. Rokus plattform tjänar pengar på att visa annonser. De tjänar också pengar genom att erbjuda betalda medlemstjänster. Sammantaget är det fördelaktigt för Roku om plattformen används av fler: spekuleraen kan då fortsätta att öka.

En annan trend som Roku drar nytta av är övergången från offline- till onlineannonsering. Fler och fler företag förstår kraften i digital reklam och detta gör att ett företag som Roku kan förbättra sin lönsamhet ytterligare. Dessutom samarbetar företaget med välkända streamingtjänster som t.ex Apple TV+, Amazon Prime Video, och Disney+. Eftersom utbudet är omfattande har Roku-mjukvaran bra funktionalitet.

Kort om Roku

Företaget Roku Inc. Producerar alla typer av digitala mediaspelare. Med dessa mediaspelare får detta företags kunder tillgång till strömmande video på Internet. Det japanska ordet Roku betyder sex. Företaget heter ”sex” eftersom Rokus grundare och VD är hans sjätte företaget han startar. Detta amerikanska företags huvudkontor ligger i Los Gatos, Kalifornien.

History of Roku

I oktober 2002 grundade Anthony Wood företaget Roku. Han utsågs till vice ordförande för Netflix under 2007. Netflix beslutade att inte skapa sin egen digitala mediaspelare. Därför grundade Roku ett nytt företag 2008. Detta företag var baserat i Palo Alto, Kalifornien. En ny mediaspelare måste byggas av detta företag. Netflix investerade 6 miljoner dollar i företaget. Senare under 2008 flyttade företaget sitt huvudkontor till Saratoga, Kalifornien. 2015 flyttade företaget till Los Gatos, Kalifornien. Roku hyr byggnader av Netflix där.

2017 tog Roku över den lilla startupen Dynastrom. Detta företag utvecklar en teknik som gör det möjligt att spela musik i huset på olika högtalare och olika rum. Roku vill också göra något med detta så kallade ”multi-room audio”.

Roku

Roku media streaming-enheter

Företaget Roku skapar mediaströmningsenheter. Dessa enheter använder alla Roku-OS som är Roku-programvara. Roku DVP var Rokus första produkt. Enheten introducerades 2008. Sedan dess har nya versioner av dess hårdvara och mjukvara dykt upp på marknaden regelbundet.

Det som är speciellt med en Roku-mediaspelare är att den ger enkel tillgång till strömmande video och ljud på en tv. Med en Roku-enhet kan du enkelt titta på Netflix, YouTube och Amazon Prime Video. Användare av Roku-enheten har problemfri tillgång till hundratals tjänster.

Roku-hårdvara kan anslutas till TV:n

Roku producerar och säljer sin hårdvara. Rokus mediaspelare kan anslutas direkt till TV:n via en HDMI-anslutning. Roku-spelare är användbara för personer som ännu inte har en Smart TV. Roku-fjärrkontrollen som medföljer varje mediaspelare gör det enkelt att styra uppspelning av strömmande media. Roku licensierar också sitt Roku OS (Roku-programvara) till TV-tillverkare som RCA, TCL och Toshiba. Dessa TV-apparater med Roku-mjukvara erbjuder lika många funktioner som en Roku-spelare.

Allt fler är intresserade av att använda streamingtjänster. Det förväntas att efterfrågan på den här typen av tjänster kommer att fortsätta att växa. Men Roku kan vara mindre intressant för personer som byter till en smart-tv som redan erbjuder alla funktioner på egen hand. Än så länge verkar dock aktien gå väldigt bra och att köpa Roku-aktier kan vara en bra idé.

Använda Roku-enheter

Alla som vill använda en Roku-enhet behöver en internetanslutning. För att kunna använda enheten måste den vara konfigurerad. Ett gratis Wi-Fi-konto måste också skapas. Med den medföljande fjärrkontrollen kan användaren enkelt navigera till sin önskade kanal. Det finns kanaler för vilka ett abonnemang krävs. För dessa kanaler måste du först logga in eller skapa ett nytt konto.

Roku tar med sin programvara till smarta TV-apparater i Europa

Storbritannien är det första europeiska landet som använder Roku-programvaran. Mjukvaran är inbyggd i Hinsenses TV-apparater. Senare kommer programvaran även till andra länder i Europa. Hinsense TV-apparater är redan till salu i Nederländerna och Belgien. Om Roku lyckas integreras på fler nya TV-apparater kan detta vara en bra anledning att köpa aktierna.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *