Börsens öppettider Schweiz

Schweiz är känt för sin läckra choklad och ost med hål. Dessutom är landet också känt för sina smarta bankirer och de enorma höga levnadskostnaderna. Men du kan också få en bit av detta: i Schweiz hittar vi SIX Swiss Exchange, som är Schweiz börs. På den här sidan hittar du börsenas öppettider och de dagar då börsen är stängd.

Vad är öppettiderna för börsen i Schweiz?

Schweiziska börsen är inte öppen 24/7. Schweiziska börsen öppnar kl 9:00 på morgonen och stänger kl 17:30 på kvällen. På din lokala tid öppnar börsen ##T|8:00## och stängs igen vid ##T|16:30##. Zürichs börs stängs under helgen.

När öppnar / stänger den schweiziska börsen?

I timern nedan kan du se när börsen öppnas eller stängs igen. På så sätt är du alltid redo för en ny handelssession!

{countdowntimer zw}

investera Schweiz

Vilka dagar är den schweiziska börsen stängd?

Människor i Schweiz njuter också ibland av en ledig dag. Men på vilka dagar är Schweiz börs egentligen stängd? Vi ger dig en översikt:

2021

  • 1 & 2 januari – nyårsdagen
  • 2 april – långfredag
  • 5 april – påsk
  • 13 maj – Kristi himmelfärsdag
  • 24 maj – pingstdagen
  • 24 & 25 december 2020 – jul
  • 31 december 2020 – Nyår

Öppettider SMI & andra index

Du kan också hitta olika index i Schweiz. Det mest kända indexet är Schweiziska marknadsindexet. SMI innehåller de 20 största och mest likvida aktierna noterade på Zürichs börs. Exempel på aktier inom detta index är Nestlé, UBS och Swiss Life. Förutom SMI kan du också handla med följande andra schweiziska index: SPI, SLI och SBI.

Planerar du att investera i SMI eller ett annat schweiziskt index? I så fall är det viktigt att ta hänsyn till den schweiziska börsens öppettider. Handelstiden för SMI är densamma som för den schweiziska börsen: från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen.

Vill du investera i Schweiz själv?

Vill du också göra en investering i detta välmående lilla land? Det är verkligen möjligt! Var uppmärksam på transaktionskostnaderna. Priserna för att köpa och sälja schweiziska aktier skiljer sig mycket från mäklare till mäklare. Det rekommenderas att välja en part som kan erbjuda handel med aktier till förmånliga priser.

Vilka valutor används på Schweiziska börsen?

Aktier på den schweiziska börsen handlas i schweiziska franc. Observera att din investering kan minska i värde om din valuta stärks i förhållande till Schweiz valuta.

Var hittar du den schweiziska börsen?

Schweiziska börsen finns i Zürich, som är huvudstaden i Schweiz. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

Pfingstweidstrasse 1108021 Zürich, Schweiz

Du når också börsen via socialmedia@six-group.com eller +41 58 399 21 11.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *