Börsens öppettider Schweiz

Schweiz är känt för sin läckra choklad och ost med hål. Dessutom är landet också känt för sina smarta bankirer och de enorma höga levnadskostnaderna. Men du kan också få en bit av detta: i Schweiz hittar vi SIX Swiss Exchange, som är Schweiz börs. På den här sidan hittar du börsenas öppettider och de dagar då börsen är stängd.

Vad är öppettiderna för börsen i Schweiz?

Schweiziska börsen är inte öppen 24/7. Schweiziska börsen öppnar kl 9:00 på morgonen och stänger kl 17:30 på kvällen. På din lokala tid öppnar börsen ##T|8:00## och stängs igen vid ##T|16:30##. Zürichs börs stängs under helgen.

 

investera Schweiz

Vilka dagar är den schweiziska börsen stängd 2024?

Människor i Schweiz njuter också ibland av en ledig dag. Men på vilka dagar är Schweiz börs egentligen stängd? Vi ger dig en översikt:

DatumSemester
1 och 2 januariNyårsdagen
29 marsLångfredagen
1 aprilpåsk
1 majArbets dag
9 meiKristi himmelsfärdsdag
29 20 meiPingst
1 augustinationaldag
24-26 decemberJul
31 decembernyårsafton

Öppettider SMI & andra index

Du kan också hitta olika index i Schweiz. Det mest kända indexet är Schweiziska marknadsindexet. SMI innehåller de 20 största och mest likvida aktierna noterade på Zürichs börs. Exempel på aktier inom detta index är Nestlé, UBS och Swiss Life. Förutom SMI kan du också handla med följande andra schweiziska index: SPI, SLI och SBI.

Planerar du att investera i SMI eller ett annat schweiziskt index? I så fall är det viktigt att ta hänsyn till den schweiziska börsens öppettider. Handelstiden för SMI är densamma som för den schweiziska börsen: från 9:00 på morgonen till 17:30 på kvällen.

Vill du investera i Schweiz själv?

Vill du också göra en investering i detta välmående lilla land? Det är verkligen möjligt! Var uppmärksam på transaktionskostnaderna. Priserna för att köpa och sälja schweiziska aktier skiljer sig mycket från mäklare till mäklare. Det rekommenderas att välja en part som kan erbjuda handel med aktier till förmånliga priser.

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla schweiziska-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Bakgrundsinformation om den schweiziska börsen

SWX Swiss Exchange AGgrundades år 1993 och är beläget i Zürich. SWX är öppet för internationella handlare, men de värdepapper som handlas hålls endast i schweiziska banker. Om du vill investera iSIX Swiss Exchangeär det viktigt att du känner tillöppningstidernaväl.

Aktier på den schweiziska börsen handlas i schweiziska franc (CHF). Observera att din investering kan sjunka i värde när din hemmavaluta stärks mot Schweiz valuta.

Den schweiziska börsen finns i Zürich, som är huvudstaden i Schweiz. Du kan besöka börsens webbplats besök här. De fullständiga adressuppgifterna är:

Pfingstweidstrasse 110
8021 Zürich, Schweiz

Du kan också nå mässan via socialmedia@six-group.com eller +41 58 399 21 11.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *