Hur kan du köpa Signify-aktier?

Signify var tidigare en del av Philips och producerar belysning. Funderar du på att investera i Signify-aktier? I den här artikeln kommer vi att diskutera exakt var & hur man investerar i Signify. Du kan också hitta den aktuella aktiekursen för Signify-aktier på denna sida.

Var kan man köpa Signify-aktier?

Ett bra ställe att köpa Signify-aktier på är eToro. Hos eToro betalar du ingen fastställd courtage på aktier. Detta gör att du kan investera ett mindre belopp i företaget Signify. Men först, undersök företagets framtidsvision så att du kommer in vid rätt tidpunkt. Vill du köpa Signify-aktier? Du kan direkt köpa Signify-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Signify-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Om företaget Signify

Företaget Signify är en holländsk tillverkare av ljuskällor för konsument- och professionella marknaden. Företaget, som tidigare var en del av Koninklijke Philips Electronics BV, bytte namn från Philips Lighting till Signify i maj 2018. Efter detta namnbyte kommer företaget att fortsätta bära företagets namn, Philips.

Signify, som fokuserar på belysningsmarknaden, tillverkar glödlampor, halogenlampor, lysrör, HID-lampor och LED-lampor. Dessutom säljer företaget ballaster, armaturer och andra elektroniska komponenter. Företaget, som är verksamt i 180 länder, har sina försäljningskontor i 70 länder och fabriker i 22 länder. Signify har sitt huvudkontor i Eindhoven.

Köp Signify-aktier

Företagets historia

Föregångaren till divisionen ”Lightning” var den huvudsakliga industrigruppen ”Light”. Lightning var en av Philips första aktiviteter, eftersom företaget startade 1891 som en glödlampsfabrik som tillverkade kol-filamentlampor. 1909 började Philips tillverka metalltrådslampor och 1925 tillverkade företaget sin första radiolampa.

Head Industrial Group Light, som grundades 1946, var en av Head Industrial Groups i Philips Group fram till 1988. Det året blev det en av divisionerna inom Philips. Nu är det en av Philips tre koncernavdelningar.

Företaget blir börsnoterat

Philips Lightning blev en oberoende affärsenhet i maj 2015, med förbehåll för aktieägarnas godkännande. Det var inte möjligt att sälja denna oberoende affärsenhet för önskat pris till private equity-parter. Därför beslutade Philips att sätta Philips Lightning på börsen i maj 2016. Bolaget noterades på Amsterdambörsen. Vid tidpunkten för börsintroduktionen var Philips Lightning, som hade en företagsomsättning på 7,4 miljarder euro, ett av de större börsbolagen.

Introduktionskursen på aktien var 20 euro och vid börsintroduktionen såldes över 43 miljoner aktier, vilket är drygt en fjärdedel av det totala antalet aktier. Intäkterna från dessa aktieförsäljningar var 862,5 miljoner euro. I april 2017 sålde Philips ytterligare 22,3 miljoner aktier för 28,80 euro. De sista aktierna såldes i september 2019. Aktierna i Philips Lightning, från och med maj 2018 Signify, ingick i AEX-index fram till mars 2019. Från mars 2019 kommer Signify-aktierna att vara en del av AMX.

Företag förvärvade och sålda

1981 tog Philips över belysningsdivisionen av American Westinghouse Company. LED-lampan började sin frammarsch i slutet av 1900-talet. 1999 grundade Philips Lighting och Agilent Technologies ett joint venture för att utveckla och sälja lysdioder. Genom att ta över armaturtillverkarna Massive 2006 och Genlyte Group 2007 försökte Philips stärka sin position på LED-lampmarknaden.

I oktober 2019 tillkännagavs att Signify skulle förvärva det amerikanska företaget Cooper Lighting Solutions för cirka 1,3 miljarder euro. Detta förvärv stärker Signifys position på den professionella marknaden i Nordamerika.

Philips Lighting sålde också företag. Armaturfabriken Springe i Tyskland såldes 2010 till det holländska investeringsbolaget Varova. Detta investeringsbolag köpte också TL-fabriken och glasfabriken i Chalon-sur-Saône 2012. Glasfabriken i Winschoten såldes till tyska QSIL 2016. Tror du att denna typ av förvärv eller försäljning kommer att bidra till Signifys rörelseresultat? Då kan det vara attraktivt att investera i Signify genom att köpa aktierna.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *