Hur kan du köpa Six Flags Entertainment Corp-aktier?

Six Flags är den näst största nöjesparkgruppen i USA efter Disney. Six Flags äger totalt över 40 nöjesparker. Majoriteten av dessa parker ligger i USA. Det enda undantaget är en nöjespark i Mexiko. Men visste du att du också kan investera aktivt i Six Flags? I den här artikeln kan du se var du kan köpa Six Flags-aktier mot låga avgifter. Du kan också begära det aktuella aktiekursen för Six Flags här.

Var kan du köpa Six Flags-aktier?

Vill du lägga till lite roligt i din aktieportfölj? Överväg sedan att köpa Six Flags-aktier. Det är klokt att göra detta med en mäklare som tar ut låga kostnader. På detta sätt uppnår du automatiskt högre avkastning. Vill du köpa Six Flags-aktier? Du kan direkt köpa Six Flags-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Six Flags-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Hoppas på fler besökare

Six Flags har haft några svåra år. Det är därför de har sålt en del av sina parker de senaste åren. Dessutom har de beslutat att fokusera mer på familjer. På detta sätt hoppas de att locka till sig en ny grupp besökare.

Tror du att detta räcker för att öka antalet besökare? Då kan det vara klokt att köpa Six Flags-aktier.

Six Flags investing

Risk för konkurrens

Nöjesparker är ganska sårbara: det beror på att det alltid finns risk för konkurrens. De flesta familjer besöker bara en nöjespark per år eller halvår. Du måste vara den mest intressanta nöjesparken i regionen för att locka dessa människor. Det verkar som om Six Flags har tuff konkurrens.

Tävlingen kommer i form av nya Disneys Star Wars Galaxy Edge Parks som just har öppnats i Kalifornien och Florida. Den konkurrerande parken Cedar Fair har också öppnats. Innan du investerar i Six Flags är det klokt att först analysera om Six Flags fortfarande kan hantera den starka konkurrensen.

Varför Six Flags-aktier kan stiga i framtiden

Enligt investeringsexperter kommer priset på Six Flags med 25 nöjesparker i USA, två nöjesparker i Mexiko och en nöjespark i Kanada att stiga. De nämner följande skäl:

För kraftfull reaktion på prisnedgången

Nedgången är delvis omotiverad. Kvartalsuppgifterna för 2020 mottogs inte bra av investerare. Kvartalsvisa siffror var mindre bra på grund av uppskjutningen av öppnandet av en nöjespark i Kina. Dessutom meddelade företagets VD att han avgår. Det är därför investerare fruktar att företaget kommer att prestera sämre i framtiden. Den rädslan kan överdrivas.

Stigande omsättning

Omsättningen har ökat sedan 2009. Omsättningstillväxten förra året var mer än 8%. De har ett dynamiskt biljettsystem med billigare biljetter när det regnar eller när det är vinter. De har också olika prenumerationsformer som uppskattas av besökare. Antalet besökare ökar.

Expansionsparker

9% av omsättningen investeras i att hålla liv i befintliga parker och i nya parker. Six Flags ser främst möjligheter till expansion i Kina. Nya parker leder sannolikt till stark försäljningstillväxt. Har du förtroende för Six Flags internationella investeringar? Då kan det verkligen vara attraktivt att köpa aktier i Six Flags.

Kassaflöde och utdelning

Företaget har ett starkt kassaflöde: det innebär att företaget får tillräckligt med pengar. Dessutom kommer utdelningen av Six Flags-aktien 2019 att vara 6,7%. Denna attraktiva utdelningsavkastning gör det attraktivt för investerare att köpa Six Flags-aktier.

Historien bakom flaggorna

Företaget heter Six Flags eftersom sex olika flaggor har viftats i hemstaten Texas. Flaggorna som har viftat är de från Spanien, Frankrike, Mexiko, Lone Star Flag och USA: s och USA: s flaggor.

Parken med högsta berg-och dalbana

Vilken park har den högsta berg-och dalbana? År av konkurrens mellan Six Flags och Cedar Park har stimulerat utvecklingen inom berg-och dalbanaindustrin. En av de största och snabbaste berg-och dalbanorna i världen, Kingda Ka, ligger i nöjesparken Six Flags Great Adventure.

Tror du att denna supersnabba berg-och dalbana kommer att locka många besökare? Då kan du överväga en investering i Six Flags.

Prisökningen följdes av en prisnedgång

Six Flags-aktiekursen steg från cirka 34 till cirka 72 euro under perioden januari 2014 till januari 2018. Ökningen följdes av en kraftig nedgång. I januari hade aktiekursen sjunkit till cirka 36 euro. Är slutet på aktiekursfallet insikt? Kommer det kanske att ske en ny, långvarig ökning av aktiekursen?

Att investera i Six Flags-aktier är inte utan risk. Kanske är aktien för närvarande undervärderad. Faktum är att du kan dra nytta av dessa korta resor ner och upp genom att aktivt handla Six Flags. Volatilitet är din bästa vän på detta sätt. Att investera blir då lite som en spännande berg-och dalbana!

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *