Hur kan du köpa Snapchat-aktier?

Alla vet att Snapchat är den populära appen som används nu av miljontals människor över hela världen. Sedan några år tillbaks är aktierna i Snapchat även handelbara på börsen. Men hur kan du egentligen köpa Snapchat-aktier?

Hur köper man Snapchat-aktier?

snapchat aktier

Det kan vara väldigt intressant att investera i Snapchat aktier. Priserna på teknologiska aktier fluktuerar ofta kraftigt. Genom att svara på detta som investerare har du chans att få bra resultat med dina investeringar.

Timing är avgörande här; genom att köpa eller sälja i rätt tid kan du göra en bra spekulera. Tack vare moderna mäklare är det också möjligt att tjäna pengar vid fallande aktiekurs; du gör detta genom att shorting aktien.

Hur kan du köpa Snapchat-aktier?

Vill du köpa Snapchat-aktier? Du kan direkt köpa Snapchat-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Snapchat-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är den aktuella aktiekursen för Snapchat?

Nedan kan du se den aktuella aktiekursen för Snapchat. Det är även möjligt att köpa Snapchat-aktier direkt genom att klicka på någon av knapparna.

Företagsinformation för Snapchat

Nedan kan du hitta den viktigaste företagsinformationen för Snapchat.

Analys av Snapchat

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja Snapchat-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur Snapchat har utvecklats den senaste perioden.

Aktiekurser för de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för Snapchat för de senaste 5 dagarna:

Vad blir resultatet av Snapchat under 2024?

Vill du veta vad analytiker tror att Snapchat kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en förutsägelse av Snapchats aktieutveckling och att denna förutsägelse kanske inte går i uppfyllelse.

Hur presterar Snapchat?

Efter en nedslående börsnotering verkar företaget Snapchat gå bra igen. Annonsintäkterna stiger och för att företaget har introducerat spel och förstärkt verklighet, antalet användare på appen ökar. Coronapandemin har lockat många fler människor till appen, och de kan stanna kvar.

En satsning på Snapchat kan därför säkert slå bra ut. Det är dock viktigt att hålla koll på konkurrensen: användarna byter snabbt till en konkurrent när den ger bättre tjänster.

Hur man köper Snapchat-aktier i 3 steg

Du kan köpa dina första Snapchat-aktier direkt genom att gå igenom tre steg. Innan du kan köpa aktier, behöver du öppna ett konto hos en pålitlig onlinemäklare. En aktiemäklare är en part som gör det möjligt att köpa och sälja aktier via internet. När du väljer en lämplig aktiemäklare, var noga uppmärksam på kostnaderna: många investerare går miste om avkastning eftersom de betalar för höga transaktionskostnader.

Efter att du har öppnat ett konto är det viktigt att sätta in pengar på ditt konto. Observera att Snapchat-aktier är noterade på den amerikanska börsen: du köper aktierna i dollar. När din valuta blir dyrare i förhållande till dollarn kan du förlora pengar. Detta kallas även för växelkursrisken.

När du har satt in pengar på ditt konto kan du öppna en investering. För de flesta investerare är en market order perfekt: du köper aktierna direkt till bästa tillgängliga pris. Men för spekulanterna bland oss kan en limitorder vara bättre. Med en limitorder kan du ställa in ett pris som du köper aktierna till. På så sätt behåller du full kontroll över din investeringsstrategi!

köp snapchat-aktier

Är det klokt att investera i Snapchat?

Innan du köper Snapchat-aktier är det klokt att analysera företagets framtid. Här är några saker att tänka på när du investerar i Snapchat.

Konkurrensen

Ett stort hot mot Snapchat-aktien är konkurrensen. Facebook och Instagram håller ett öga på Snapchat. De har introducerat liknande funktioner de senaste åren. Många användare har därför bytt från Snapchat till Instagram.

Ett tag verkade det som att Snapchat skulle tappa sina användare. Nyligen har de inlett nya samarbeten med Zynga som de lanserat Snap Games med. Detta är en live multiplayer-plattform där användare kan spela spel tillsammans. Innovationerna verkar hjälpa: antalet användare ökade mer än väntat under 2019 och 2020.

Ändå är det viktigt att hålla koll på konkurrensen. Tror du att Snapchat kan hänga med i konkurrensen? Då kan det vara attraktivt att köpa Snapchat-aktier.

Tecken på positiv utveckling

Snapchat håller på att sänka kostnaderna. Att minska kostnaderna lämnar en större spekuleramarginal. Detta verkar fungera då förlusten per aktie är lägre. Om denna trend fortsätter kan Snapchat snart kunna skriva de första gröna siffrorna.

De viktigaste sociala utvecklingstendenserna

Innan du köper Snapchat-aktier är det klokt att även ta hänsyn till den sociala utvecklingen. Sekretess blir allt viktigare. Tidigare har Snapchat stämts av FTC (Federal Trade Commission) för att ha kränkt sina användares integritet. Händelser av detta slag kan ha en negativ inverkan på aktiekursen.

Sociala medier skapar också alltmer negativa rubriker i nyheterna. Det skulle till exempel uppmuntra unga kvinnor och män att fokusera för mycket på en perfekt kroppsuppfattning. Sociala medier skulle också bidra till att sänka glädjenivån för många människor. Detta ändrar inte det faktum att sociala medier fortfarande är oöverträffat populära.

Är du säker på att sociala medier har en plats i vårt samhälle? Då kan en investering i Snapchat vara ett bra övervägande.

Mässa för Snapchat: hur gick det?

När Snapchat börsnoterades i början av 2017 steg aktien direkt 44 procent. Sedan dess verkar aktien dock gå mindre bra. Priset är mycket lägre än vid öppningen: det är därför tveksamt om Snapchat kommer att fortsätta att gå bra på lång sikt. Det är därför många människor ser Snapchats börsintroduktion som ett misslyckande. I den här artikeln du kan läsa mer om vad som gick fel med Snapchats börsintroduktion.

Under tiden har strömmen vänt igen för Snapchat. Över hela världen har applikationen nu mer än 300 miljoner aktiva användare varje månad. Bolagets börsvärde är i skrivande stund mer än 60 miljoner dollar. Evan Spiegel är en av de rikaste människorna på jorden tack vare börsintroduktionen i ett slag. Inte illa för ett företag som grundades för fem år sedan med två studiekamrater från Stanford University…

Börsnoteringen av Snapchat har också haft en inverkan på aktierna i ett närstående företag med beteckningen SNAP. Vid tidpunkten för börsintroduktionen trodde investerarna först att det var Snapchat. Det gjorde att det relativt lilla företaget SNAP plötsligt fick se sina aktier öka med tiotals procent. Detta misstag upptäcktes förstås någon gång, varefter kursen på fel aktie föll igen.

Snap Inc.: mer än bara Snapchat

Sedan 2016 heter företaget bakom Snapchat Snap Inc. Företaget Snap Inc. sysslar inte bara med Snapchat. Företaget utvecklar även Bitmoji och Zenly. Tror du att dessa produkter bidrar till Snap Inc.s operativa resultat? Då kan det vara attraktivt att köpa Snapchat-aktier.

Information om Snapchat

Snapchat grundades ursprungligen 2011. Sedan 2014,dök annonser upp inom Snapchat-tjänsten och genererade intäkter. Sedan annonserna introducerades har företaget genererat intäkter. Till exempel, under tredje kvartalet 2019, ökade intäkterna med 446 miljoner dollar, vilket är en ökning med 50 % jämfört med samma period förra året.

Under 2013, Facebook och Google försökte köpa Snapchat för tre miljarder dollar. Snapchat bestämde sig dock för att tacka nej till erbjudandet.

Ett trevligt faktum är att företaget bakom Snapchat också jobbar med andra saker; ett exempel på detta är solglasögon med kamera som gör tiosekundersfilmer och sedan skickar dem direkt till en telefon. Dock med några 300 miljoner aktiva användare över hela världen, nätverket är ännu inte i närheten av jättar som t.ex Facebook och Twitter.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *