Tjäna lite extra pengar som student genom att handla aktier

Studentlivet är dyrt. Tro mig, jag vet. Just nu studerar jag företagsekonomi och tjänar pengar genom att bygga webbplatser och investera. Det kan vara ett smart steg att investera en del av dina pengar som student. Men vilka sätt kan du investera i att vara student och vad ska du åtminstone vara uppmärksam på? I den här artikeln hittar du all information du behöver för att börja handla med aktier som student!

Hur investerar man som student?

Det finns faktiskt två metoder som du kan ta som vägledande principer för att investera som student. Vi är glada att förklara hur du kan starta en toppen investering själv.

Aktiv handel med aktier

Är du intresserad av finansmarknaden? Föredrar du en aktiv investeringsstrategi genom att handla aktier? I så fall är aktiva investeringar säkert din kopp te. Aktiva investeringar gör att du kan göra besvara på stigande och fallande priser. Därför, oavsett marknadsförhållandena, kommer du alltid att kunna uppnå ett bra resultat.

Freedom24 är en utmärkt partner för att ge aktiv handel ett försök att vara student. Freedom24 låter dig prova alla möjligheter utan risker och gratis med en demo. Använd knappen nedan för att öppna ett gratis demo-konto: ”Börja handla med aktier med så lite som 50 $”

Köpa aktier eller fonder

Föredrar du en långsiktig investering? I så fall kan du överväga att köpa aktier eller värdepapper hos en online-mäklare. Om du är student kan du enkelt och snabbt öppna ett konto hos en online-mäklare. Det är även möjligt idag att till och med möjligt att köpa aktier för så lite som 100 dollar / pund / euro. Vissa mäklare låter dig till och med investera helt utan extra kostnader. Vill du veta de bästa investeringsplatserna att vara student? Ta en titt på vår jämförelse av de bästa mäklarna:

Varför är det så smart att investera som student?

Många studenter tror att investera inte det är värt pengarna och tiden. Du har bara en liten inkomst, och det ger dig därför bara en liten summa pengar att investera. Men det spelar ingen roll. När du siktar på en miljon euro när du fyller 62 år måste du investera mycket mindre på månadsbasis till en genomsnittlig (realistisk) spekuleraprocent på 8% när du är ung.

Detta beror bland annat på styrkan i sammansatt ränta. Du får återigen extra avkastning på varje avkastning på investeringen. Därför kommer dina tillgångar att växa exponentiellt. Detta tillvägagångssätt har visat sig vara effektivt när du konsekvent investerar en fast månadsmängd. Låt oss titta på denna effektivitet med hjälp av en jämförelse. När du siktar på en miljon dollar vid 62 års ålder måste du:

  • Invester $ 310,45 per månad vid 22 års ålder
  • Investera $ 790,95 per månad vid 32 års ålder
  • Investera $ 1 757,47 per månad vid 42 års ålder

Denna jämförelse visar dig att även som student kan investera vara en gyllene möjlighet. Men hur börjar du investera när du fortfarande är student?

studentinvestering

Hur börjar du investera som student?

För vissa studenter kan investeringar se ut och låta som en överväldigande djungel av strategier och principer. Ändå överväger en stor del av studenter ibland att investera. Men vad måste du vara uppmärksam på innan du börjar investera som student?

Tänk på hur mycket du vill investera

Allt börjar med att bestämma hur mycket pengar du vill investera. Att vara student skulle du förmodligen inte vilja investera en förmögenhet från början. Lyckligtvis kan du börja din första investering för så lite som 100 dollar eller pund. Du kan också gå till så kallade periodiska investeringar. Det betyder att du investerar en fast summa pengar varje månad. På detta sätt bygger du upp en reserv längs investeringsvägen.

Vad vill du investera i?

Därefter är det viktigt att bestämma vad du vill investera i. Föredrar du obligationer , aktier eller indexfonder ? Eller är du mer riskfylld och är mer utmanande derivat du siktar på? Oavsett vilket tillvägagångssätt du väljer börjar investering med en god förståelse för din investeringstillgång.

Håll koll på allt

Bli inte för lat! Med vissa sätt att handla verkar det som om du inte behöver göra någonting längre. Logiskt är detta inte den föredragna strategin. Jag förstår att ”hektiska tider” är en del av studentens liv men tar lite tid i slutet av varje månad för att avgöra om du fortfarande är nöjd med dina investeringar. Inte nöjd längre? I så fall kan den bästa strategin vara att sälja dem.

Skapa en plan

Tyvärr har många studenter redan slutat innan de verkligen började investera. Tjäna pengar är inte alltid den enda goda motivationen att börja handla med aktier. Naturligtvis har investeringar en risk: det finns alltid en chans att förlora pengar. Dessutom är det ofta inte tillräckligt specifikt att ”tjäna pengar” på egen hand.

Ett bättre och klokare tillvägagångssätt är att sätta tydliga mål. Har du till exempel börjat investera för att köpa ditt första mysiga hus? Planerar du att starta eget företag? Vill du göra en oförglömlig resa? Tänk på din framtid och sätt ett tydligt och specifikt mål. Ett mål kommer att påmina dig varför du började investera.

Se sedan till att dina mål är SMART. Det betyder att de måste vara specifik, mätbar, uppnåeliga , realistiskt och i god tid . Ju bättre din plan, desto större är chansen att du uppnår de resultat du har siktat på.

Vad behöver du vara uppmärksam på som student?

Att vara ung student har en tydlig och stor fördel jämfört med äldre som börjar investera. Det faktum att du läser den här artikeln som student gör dig mycket klokare än många andra människor. Men vad behöver du exakt vara uppmärksam på att vara student som börjar investera?

Försök inte vara den smartaste personen i rummet

Du har gjort en bra och lönsam investering på ett demo-konto. Du kanske känner dig som nästa Warren Buffett nu. Trevligt att se din självkänsla stiga skyhögt, men mindre lönsamt för dina färdigheter. Försök därför inte vara den smartaste personen i rummet och följ investeringstrenderna. Lär dig av dina misstag och var öppen för feedback. Detta är det enda sättet att växa och det enda sättet att bli en stark och lönsam investerare.

Investera bara pengar som du inte behöver

Detta tips gäller faktiskt för varje investerare, och inte bara för studenter. Investera bara pengar som du verkligen kan missa! Om din handel slår din hjärna dag och natt på grund av de investerade pengarna, gör du helt klart fel val. Studentlivet måste alltid vara vackert. Ställ därför dina gränser!

Gräva i investeringar och praxis

Ingen hoppar i djupet utan simcertifikat. Detta borde inte vara annorlunda när man investerar. Gå in i världen av investeringar och öva till exempel med en demo-konto . Först när du känner till alla saker och ting med att investera är du redo att börja med den verkliga affären.

Handla med ett mindre belopp som student

Som en startande investerare, kan du åstadkomma mycket med en liten summa tack vare hävstång. Med moderna mäklare kan du handla mycket med väldigt lite pengar. Till exempel, med 100 dollar eller pund kommer du att kunna handla med 2000 dollar eller pund tack vare en hävstång på över 20.

Det fina med hävstång är att du inte kan förlora mer pengar än du har på ditt konto. Så snart du inte har mer pengar på ditt konto stängs positionen automatiskt! Detta gör det möjligt för en student att försöka handla utan att riskera för mycket.

Det är klokt att börja lugnt . När du använder hävstång kan du göra en stor spekulera på en liten tid; dock ökar risken lika! Det vill säga, om marknadsräntan rör sig ett pund och du har en hävstång på över tio, kommer du att vinna eller förlora tio pund på en gång.

handel med mindre belopp studenter

Hur jag började handla

Jag brukade tänka att investering som en student var omöjligt. Om du inte har tiotusentals dollar eller pund på ditt bankkonto, hur skulle du kunna göra en spekulera ? I motsats till vad många tror är det en god chans att du kommer att göra en bra spekulera även med en liten summa pengar !

Jag började handla med mäklaren Freedom24. Det är en av de mest användarvänliga mäklarna, och det erbjuder en gratis demo på 100 000 dollar eller pund. Med dessa pengar kan du omedelbart köpa eller sälja några CFD-aktier, och du kan behålla spekuleraen du gör. Med detta gratis demo , har du inget att förlora!

Efter min första handelsaktivitet med demo, gjorde jag min första insättning på 100 pund. Det blev omedelbart framgångsrikt; Jag tjänade 100 pund på kort tid! Jag tror fortfarande att det var nybörjartur , men med övning är det definitivt möjligt att tjäna en hel del pengar genom att handla med aktier eller råvaror. Glöm dock aldrig att du också riskerar att förlora hela insättningen.

En gratis demo kan vara ett utmärkt tillfälle att lära sig att tjäna en betydande summa pengar att investera. Du kan lära dig att investera, och så snart du har fått denna färdighet kan du tjäna några seriösa pengar utan att investera mycket tid eller pengar.

Fortsätt bara festa

Lyckligtvis, handel tar inte mycket tid . Du har gott om tid kvar för att njuta av studentlivet och du kan fortsätta festa. Tack vare närvaron av beställningar, som kan placeras i några steg, kan du köpa eller sälja en tillgång automatiskt till ett visst pris. På det här sättet behöver du inte sitta och stirra på din skärm hela tiden, och du kan placera en solid beställning varje dag.

Det blir ännu bättre! Du kan ställa in en tidpunkt då du ta din spekulera och ta förlust.Genom att göra det behöver du inte hålla koll på positionen hela dagen.

Sammantaget är handel ett intressant sätt för studenter att göra tjäna extra peng

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *