Öppettider för börsen i Sydkorea (KOSPI)

Det kommer att dröja innan Nordkorea har en börs. Fram till dess kommer det lyckligtvis vara fullt möjligt att investera i Sydkorea genom att handla aktier. Börsen har sitt huvudkontor i Busan, men mest aktivitet sker i huvudstaden Seoul. Men vad är öppettiderna för den sydkoreanska börsen? Och på vilka dagar stänger börsen? På den här sidan hittar du alla svar!

Vilka öppettider har Sydkoreas börs?

Den sydkoreanska börsen är stängd på helgerna. På vardagar har Sydkoreas börs fasta öppettider. Nedan kan du se när den sydkoreanska börsen öppnar och stänger igen:

  • Den sydkoreanska börsen är öppen från 9:00 till 15:00 lokal tid.
  • Den sydkoreanska börsen är öppen från ##T|00:00## till ##T|6:00## din tid.

Så ställ in en tidig väckarklocka! För att investera i Sydkorea måste du stå upp tidigt. Lyckligtvis tillåter mäklare att du använder beställningar så att du kan genomföra en del av dina analyser dagen innan.

Investering Sydkorea

Vilka dagar är den sydkoreanska börsen stängd?

Den sydkoreanska börsen stänger regelbundet för en speciell semester. På sådana dagar utförs inte order. Skriv ner datumen i din kalender när du planerar att aktivt handla i landet.

2024

Datumsemester
1 januari
nyårsdagen
9 och 12 februari
koreanska nyåret
3 januari
självständighetsdagen
1 maj
Labor Day
6 maj Barnens dag
15 maj Vesakdagen
6 juni
Minnesdagen
15 augusti
befrielsedagen
16-18 september
Chuseok festival
3 oktober
Nationaldagen
9 oktober Hangul-dagen
Jul 25december
31 december
nyårsdagen

Vad är öppettiderna för KOSPI?

I Sydkorea finns också KOSPI-indexet som står för Koreat Aktieprisindex. Indexet innehåller hundratals aktier noterade på den sydkoreanska börsen. Exempel på välkända företag är Samsung Electronics och Hyundai Motor. Du kan investera i KOSPI 50 som innehåller de femtio mest värdefulla företagen. KOSPI 200 är en fond som innehåller fler aktier.

KOSPI: s öppettider är desamma som för den sydkoreanska börsen. Det betyder att du kan handla på KOSPI från 9:00 till 15:00 lokal tid eller från ## T | 00:00 ## till ## T | 6:00 ## din tid.

Vill du själv investera i Sydkorea?

Tack vare internetuppgången har det blivit allt lättare att investera i avlägsna regioner. Numera är allt du behöver ett konto hos en online-mäklare för att kunna investera i Sydkorea. På eToro kan du investera i koreanska aktier utan att betala några courtage. Använd knappen för att öppna en gratis demo direkt:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vilken valuta används på den sydkoreanska börsen?

Aktier på den sydkoreanska börsen handlas i den sydkoreanska vinnaren. Observera att din investering kan minska i värde om din valuta blir starkare i förhållande till Koreas valuta.

Var hittar du den sydkoreanska börsen?

Sydkoreas börs finns i Seoul, som är Sydkoreas huvudstad. Du kan besöka webbplatsen för börsen här. De fullständiga adressuppgifterna finns här:

33, Seoul

Sydkorea 150-977

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *