Hur kan du köpa Tilray-aktier?

Det kanadensiska företaget Tilray (TLRY) grundades 2013. Detta kanadensiska/amerikanska företag producerar cannabis och läkemedel. När företaget grundades var målet att kunna sälja legala cannabisprodukter i USA. Tror du att de kommer att kunna uppnå detta mål? Att investera i Tilray genom att köpa aktier är ett klokt drag! På denna sida kan du se var du kan köpa Tilray-aktier direkt. Du kan också se aktuell aktiekurs för Tilray-aktier här.

Var kan du köpa Tilray-aktier?

Har du förtroende för Tilrays framtid? Tror du att fler marknader kommer att erövras och att priset kommer att återhämta sig till viss mån som året 2018?

Vill du köpa Tilray-aktier? Du kan direkt köpa Tilray-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
Plus500Spekulera aktivt i stigande och fallande ”Tilray-aktier” priser.
82% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.
AvatradeHandla ”Tilray-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är Tilrays nuvarande aktiekurs?

Är du nyfiken på det aktuella priset på Tilray-aktier? Begripligt! När allt kommer omkring är fluktuationerna fascinerande. Diagrammet nedan visar det aktuella CFD-priset på Tilray-aktier. Du kan också använda knapparna för att öppna en position på aktien.

Är det smart att investera i Tilray?

En investering i Tilray-aktier kan verkligen vara intressant. Cannabismarknaden som helhet är väldigt intressant och kan växa starkt de närmaste åren. Speciellt nu när allt fler amerikanska stater tillåter cannabis för fritidsbruk kan företag som Tilray öka sin försäljning kraftigt. Även i Europa har företaget byggt upp en bra position tack vare anläggningen i Portugal.

Samtidigt anpassas och utvecklas ständigt lagarna, vilket leder till att det fortfarande finns stor osäkerhet om Tilrays framtida potential. Förutom denna osäkerhet är de illegala cannabismarknaderna fortfarande en stark konkurrent till kanadensiska Tilray.

Det är därför viktigt när man överväger en investering att komma ihåg att cannabismarknaden fortfarande är mycket ung. Det råder stor osäkerhet om framtiden för Tilray-företaget. Att köpa aktier i företaget är därför verkligen inte utan risk.

Milstolpar i Tilrays historia

Den första milstolpen för Tilray var godkännandet av GMP-systemet (Good Manufacturing Practices) av företagets cannabisprodukter. Detta godkännande erhölls 2016. Vid den tiden var företaget det första företaget med godkännande för att producera cannabis i Nordamerika.

Andra milstolpen för företaget var börsintroduktionen: i juli 2018 noterades företaget på den berömda NASDAQ börsen.

Tredje milstolpen var Tilrays stora genombrott i september 2018. Tilray var då det första företaget som fick tillstånd att exportera cannabis till USA. Cannabisen användes i kliniska prövningar.

Undertecknandet av ett avtal med Sander Pharmaceuticals i november 2018 var också en milstolpe för företaget. Efter att ha undertecknat affären kunde Tilray sälja sina cannabisprodukter runt om i världen. Tror du att legaliseringen kommer att fortsätta och att det kommer att vara möjligt att köpa cannabisprodukter i fler och fler länder? Då kan det vara attraktivt att investera i Tilray-aktier.

Tilray share

Ökad efterfrågan på cannabisaktier 2018

Fler och fler stater i Nordamerika har legaliserat cannabis för medicinsk användning och fritidsbruk. Medicinsk användning är tillåten i 30 av 50 stater sedan 2018. Som ett resultat är personlig förbrukning av cannabis tillåten i tio stater och i Columbia. Som ett resultat av denna legalisering blomstrar marknaden för cannabis och det har påverkat aktiekurserna på senare tid. Den pågående legaliseringen av cannabis gav priset på Nordamerikanska cannabisbestånd 2018. Nu är det är klart att legaliseringen inte går i samma takt överallt, därför har många priser fallit igen. Detta förändrar inte det faktum att marijuanamarknaden är enorm: det finns definitivt potential!

Tror du att ytterligare legalisering kommer att leda till en ökning av aktiekurserna? I så fall kan det vara väldigt intressant att köpa Tilray-aktier från en mäklare.

Priset på cannabisaktier Tilray under 2018

År 2018 kom Tilray på andra plats på en lista över de bästa cannabisbestånden. Företaget börsnoterades i juli 2018. I september 2018 steg aktiekursen med inte mindre än 380 %. Detta är en aktie som symboliserar prisökningen på cannabisaktier 2018.

Dessa enorma ökningar visade sig dock vara orealistiska. Aktien föll därför kraftigt från en värdering på nästan 150 USD 2018 till bara några dollar i mars 2020. Det verkar som om under hypen var Tilrays aktiekurs övervärderad. Tror du att det kommer att bli ett nytt attraktivt köp moment i framtiden? Då kan du verkligen överväga att investera i Tilray-aktier.

Aktiva investerare kan också dra nytta av denna typ av enorma fluktuationer. Förbi spekulerar på prisrörelser kan du dra nytta av både stigande och fallande prisrörelser.

Tilray är verksamt i många länder

Tilray utökar ständigt sin verksamhet. Företaget finns i Australien och Nya Zeeland, Kanada, Europa och Latinamerika.

  • Tilray var det första företaget som lagligt exporterade cannabis från Nordamerika till Australien och Nya Zeeland. Företaget är nu en av de största leverantörerna av cannabis för medicinska ändamål.
  • I Kanada var Tilray ett av de första företagen som fick tillstånd att lagligt producera cannabis. Idag är företaget den ledande leverantören av medicinsk cannabis i Kanada. Tiotusentals patienter i Kanada har tillgång till cannabis tack vare Tilray.
  • Tilray var det första företaget som lagligt exporterade cannabis från Nordamerika till Europa. Den portugisiska regeringen beviljade företaget en odlingslicens. Cannabis som odlas i Portugal är avsett för den europeiska marknaden. I flera europeiska länder är cannabis nu tillgängligt från apotek.
  • I Chile importerar, producerar och distribuerar Tilray cannabis. Företaget planerar att distribuera sin cannabis i Latinamerika.

författare

Oliver Metz Avatar
om

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *