Hur kan du köpa Tinder-aktier?

Numera vet alla vad Tinder är: en dejtingsapp där människor kan göra ett val genom att svepa åt vänster eller höger. Om två personer båda gillar den andra är detta en matchning, och du kan komma i kontakt med varandra. Det faktum att alla vet att Tinder är speciellt för en dejtingsapp: det visar hur populär Tinder är.

Du kan dra nytta av denna popularitet genom att investera i Tinder. Företaget bakom appen, Matchgrupp , har noterats på NASDAQ-börsen sedan slutet av 2015. I den här artikeln kommer vi att diskutera hur du kan investera i Tinder genom att köpa Match Group-aktier.

Var kan du köpa Tinder Match Group-aktier?

Du kan också välja att köpa Tinder Match Group-aktier på lång sikt. Dejting online blir mer och mer populärt och människor kommer att leta efter nära och kära i framtiden. Dessutom äger Match Group också de populära OKCupid och Match.com, som är dejtingsappar som svarar annorlunda på marknaden.

Om du har förtroende för Match Groups framtid kan det vara smart att köpa aktierna. Vill du köpa Tinder Match Group-aktier? Du kan direkt köpa Tinder Match Group-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadInformationRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla Tinder Match Group-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!
Degiro€2,50 per transaktion

Vad är aktiekursen för Tinder Match Group?

Är du nyfiken på hur Tinder presterar? Ta en titt på Match Groups aktuella CFD-aktiekurs nedan och använd knapparna för att direkt öppna en placeringsposition:

Är det klokt att investera i Match Group?

En investering i Match Group kan verkligen vara intressant. Bara på Tinder görs mer än 1,6 miljarder matchningar varje dag. Företaget Match Group vet hur man gör mer och mer vinst med dejtingsapplikationerna genom att erbjuda alla typer av premiumtjänster. Människor är villiga att spendera en hel del pengar för att hitta kärleken i sina liv.

Det största hotet mot framgången för Tinder och Match Group-aktierna är konkurrerande applikationer. Tinders framgång beror på antalet aktiva användare: om för många byter blir applikationen oattraktiv för användarna.

Tinder och Match Group svarar smart på detta: de har förvärvat en majoritetsandel i Hinge, vilket innebär att de också drar nytta av intäkterna från denna ansökan. Roligt nog var Hinge inställt som en anti-Tinder-applikation.

Marknaden för många onlinetjänster växer fortfarande och dejting online är förmodligen inget undantag. Genom att köpa Match Group Tinder-aktier svarar du snyggt på denna trend. Naturligtvis är det viktigt att tida det ögonblick du investerar i Match Group-aktier: kursen på denna aktie kan också sjunka under tiden.

Om företaget Match Group

Företaget bakom Tinder är Match Group Inc. De är också ägare och skapare av OkCupid och Match.com. Med investeringar i detta företag fokuserar du på dejtingsmarknaden online. Tinder är den största delen av företaget och kommer därför att ha störst inflytande på aktiens värde. De senaste omsättnings- och vinstsiffrorna som har meddelats var mycket positiva.

Globalt finns det 57 miljoner aktiva användare i appen. Dessa användare kan använda appen gratis, men kan också teckna ett abonnemang för att aktivera extra funktioner. Priset för en prenumeration kan vara $ 1,99 till $ 19 per månad.

Tinderinvestering

Utveckling sedan börsintroduktion

Omsättnings- och vinstsiffrorna är ännu mer imponerande när du vet att företaget bara har funnits sedan september 2012. Det var först under fjärde kvartalet 2015 som företaget börsnoteras. Vid börsintroduktionen handlades aktien den första dagen till ett pris av 15,20 euro.

Efter introduktionen av Tinder-aktien på börsen sjönk aktiens värde först mycket. Till slut måste investerare ha trott att det nya låga priset var värt att investera på längre sikt. Som ett resultat har priset stigit stadigt de senaste åren.

Möjligheter CFD i Tinder

För handel med Tinder-aktier kan du också ta ut en CFD (contract for difference). Detta kan vara ett intressant alternativ eftersom aktiekursen fluktuerar regelbundet. Denna snabba uppgång och nedgång av aktien ger investerare möjligheter. Naturligtvis måste du kunna rimligen förutsäga vad som får aktien att stiga eller falla.

Online dating är en marknad där mycket kan hända. En fördel du kan dra nytta av är att de här nyheterna inte alltid omedelbart kommer att plockas upp av finansiella tidskrifter. Du kan till exempel få nyheter om att en ny trend pågår och att folk har börjat använda en annan app än Tinder. En sådan förändring kan få aktiekursen för Tinder-aktier att sjunka.

Auteur

Oliver Metz Avatar
Over Oliver Metz

Test

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *