Hur kan du köpa United Airlines aktier?

Funderar du på att investera i United Airlines ? I den här artikeln tittar vi på hur & var man kan köpa aktier i detta välkända flygbolag. Du kan också hitta den senaste informationen om United Airlines aktiekurs på denna sida.

Var kan du köpa United Airlines-aktier?

Innan du köper United Airlines-aktier är det klokt att jämföra bolaget med välkända konkurrenter. Man skulle till exempel kunna titta på US Delta Airlines, men även internationella flygbolag som t.ex Lufthansa eller Air-France KLM . På så sätt kan du avgöra om United Airlines är det bästa valet för en investering. Vill du köpa United Airlines-aktier? Du kan direkt köpa United Airlines-aktier med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla United Airlines-aktier aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

Vad är United Airlines aktiekurs?

Är du nyfiken på utvecklingen av United Airlines aktiekurs? I grafen nedan kan du se hur aktien har presterat:

Företagsdata för United Airlines-aktier

Nedan hittar du de viktigaste företagsuppgifterna för United Airlines.

Analyse av United Airlines-aktier

Innan du bestämmer dig för om du ska köpa eller sälja United Airlines-aktier är det viktigt att analysera aktien noggrant. I översikten nedan kan du se hur United Airlines har presterat den senaste perioden.

Aktiepriser för United Airlines under de senaste 5 dagarna

I tabellen nedan kan du se aktiekurserna för United Airlines för de senaste 5 dagarna:

Hur kommer United Airlines aktie att utvecklas under 2024?

Är du nyfiken på vad analytiker tror att United Airlines kommer att göra under 2024 och de följande åren? Vi har kombinerat analytikers förutsägelser med hjälp av data från Alpha Vantage. Tänk på att den här siffran bara är en prognos för United Airlines aktiekursrörelse och kanske inte är korrekt.

Om United Airlines

Med mer än 86 000 anställda och mer än 700 flygplan är United Airlines ett stort amerikanskt flygbolag. United skiljer sig från de flesta andra American Airlines när det gäller service, säkerhet och komfort.

På många amerikanska flygplatser har United Airlines egna terminaler där man flyger moderna flygplan. Det här flygbolagets bonusprogram är tillgängligt för alla. Huvudkontoret för detta flygbolag ligger i Chicago.

köpa United Airlines aktier

United Airlines historia

United Airlines grundades 1928. Det året hade flygbolagen Boeing Air Transport, National Air Transport, Varney Airlines och Pacific Air Transport en tidtabell för transport av post under namnet United Airlines.

1930 fanns det tillräckligt med kapacitet för att börja transportera passagerare. Ellen Church anlitades för att hjälpa passagerarna ombord. Hon var den första flygvärdinnan. Detta lade grunden för flygbolaget United Airlines.

United Airlines flygplan användes för krigföring under andra världskriget. Efter andra världskriget drog United Airlines nytta av den teknik som utvecklades under krigstiden, såsom jetmotorn och tryckkabinen. Antalet flygresor ökade kraftigt efter andra världskriget.

Fusioner med andra flygbolag

Sammanslagningen med Capital Airlines i juni 1961 skapade ett av de största flygbolagen i världen. I maj 1981 beslutade Uniteds och Continentals styrelser att gå samman. Denna sammanslagning skedde genom utbyte av aktier. Efter sammanslagningen bär flygbolaget namnet United och Continentals logotyp. Flygbolagets huvudkontor ligger kvar i Chicago. Sammanslagningen förväntades spara 1 miljard USD per år.

United Airlines i röda siffror

Flygbolaget uppnådde en betydligt lägre omsättning under tredje kvartalet 2020. Omsättningen under tredje kvartalet 2019 var fortfarande 11,4 miljarder USD. Omsättningen sjönk till 2,5 miljarder USD under tredje kvartalet 2019. På grund av effekterna av coronaviruset gick företaget i minus. Smärtsamma åtgärder vidtogs: 13 000 anställda sades upp. Flygbolagets vd meddelade att bolaget siktar på en stark återhämtning.

Prisrörelser i United Airlines-aktier

Aktiekursen föll kraftigt under 2020. Kursdiagrammet visar att aktien har stigit i värde den senaste månaden. Det är osäkert om denna uppgång kommer att fortsätta, för under månaderna augusti och september följdes en uppgång i aktiekursen av ett rejält fall.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *