Vem investerar i terminer?

Förutom Forex finns det fortfarande många likvida marknader som handlare kan investera i. En av dessa marknader är terminsmarknaden. Terminer handlas på varje börs, både av hedgare och av spekulanter. Detta beror på likviditeten och mängden optioner som terminer erbjuder. Terminsmarknaden är en intressant möjlighet för handlare som vill öka sitt tillgängliga kapital genom att använda hävstång.

Vad är en termin?

En termin är ett avtal mellan två partier där transaktionen genomförs vid ett visst datum. Då kan den ena parten sedan köpa eller sälja den underliggande fastigheten från den andra parten. Med en termin, har båda parter en plikt till genomföra transaktionen, medan med en option option så tillhör den rätten enbart köparen. Förutom den lilla skillnaden är optioner och terminer ganska lika finansiella instrument.

Vill du själv investera i terminer? Detta är möjligt med en mäklare. Använd knappen för att omedelbart jämföra de bästa onlinemäklarna:

Vilka är fördelarna med en termin?

En termin har flera fördelar. Tack vare hävstång, är det möjligt att ta en betydande position, även om du bara har ett litet investeringskapital tillgängligt. Detta är möjligt eftersom endast en liten del av värdet av en framtid behöver betalas. Beloppet varierar mellan 5 och 20 procent av det totala värdet.

På grund av marknadens höga likviditet är det ofta möjligt att snabbt köpa och sälja en termin. Dessutom är det också möjligt att öppna en kort position på en temrin, vilket gör det möjligt att spekulera i en sjunkande aktiekurs.

Vilka parter investerar i terminer

Terminer är användbara verktyg för spekulanter och hedgare. Hedgers använder terminer för att skydda sin portfölj. Med en termin är det möjligt att fixa ett pris och köpa det underliggande instrumentet till ett billigare pris när kursen sjunker. Som ett resultat kan terminer användas för att skydda en portfölj: vid fallande pris kan du sedan använda en termin som försäkring.

Institutionella investerare och företag utnyttjar denna möjlighet i stor utsträckning. Till exempel använder företag terminer för att minska osäkerheten kring råvarupriser. Med en framtid vet de i förväg till vilket pris de kan köpa en viss vara, vilket hindrar dem från att hamna i problem när priset stiger.

Spekulanter, å andra sidan, använder terminer för att tjäna pengar. Beroende på tiden mellan köp och försäljning av terminerna klassificeras en spekulant som en av tre typer av spekulanter: swingtrader, daytrader och positionstrader.

Att handla med terminer är riskabelt

Investerare måste komma ihåg att terminer är en form av derivat. Den potentiella avkastningen är högre än med aktier, men risken ska inte underskattas. Sätt alltid gränser när du handlar med terminer för att förhindra att hela din insättning förångas.

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *