Hur kan du köpa Xiaomi-aktier?

Xiaomi är kanske inte särskilt välkänt i Sverige. Ändå är Xiaomi en stor aktör över hela världen och säljer de flesta smartphones efteråt Apple , Samsung , Huawei och Oppo. Företaget har en särskilt stark bas i Kina. På senare tid har företaget dock även lyckats erövra andra länder med sina telefoner. Men hur kan du faktiskt investera i Xiaomi och är det klokt att köpa Xiaomi-aktier?

Hur kan du investera i Xiaomi?

Om du vill investera i telefonbolaget Xiaomi behöver du ett konto hos en aktiemäklare. En mäklare gör det möjligt att köpa och sälja Xiaomi-aktier. Men vilka är de bästa mäklarna att själv handla i detta företag?

Köpa Xiaomi-aktier på eToro

Har du förtroende för framtiden för detta välkända telefonbolag? Vill du köpa Xiaomi-aktier? Du kan direkt köpa Xiaomi-aktier? med en av dessa trovärdiga börsmäklare:

BörsmäklareKostnadRegistrera
eToro€0 av kostnad per aktie. Minsta insättning mindre än 50 USD/EURO.
* Med investering kan du förlora din investering.
AvatradeHandla ”Xiaomi-aktier” aktivt till låg kostnad med en gratis demo!

 

Vad gör Xiaomi?

Företaget grundades 2010 och är därför ganska nytt. 2011 lanserade de M1 som var deras första telefon. Efter att den här telefonen visat sig vara en framgång utökade Xiaomi sina aktiviteter genom att utveckla fler smartphones. Numera samarbetar företaget även med många andra företag och tillverkar alla möjliga olika produkter: actionkameror och smarta lampor är några exempel.

En praktisk video där du lär dig mer om företaget Xiaomi

Framtiden för Xiaomi

När företaget grundades kom merparten av intäkterna från smartphone försäljning. Detta verkar vara på väg att förändras: de senaste åren har andelen smartphoneförsäljning minskat och andra livsstilsprodukter får en viktigare position inom företaget. Detta är en bra möjlighet för företaget eftersom de sprider sina risker över flera produktkategorier. Om Xiaomi lyckas bygga en starkare position i andra produktgrupper kan det vara attraktivt att köpa Xiaomi-aktier.

Xiaomi intressen

I början fokuserade företaget huvudsakligen på kinesiska marknadsföra. Företaget börjar utforska andra regioner också. En stor del av inkomsterna kommer från Kina, men även andra länder spelar en allt viktigare roll. Till exempel har Xiaomi nu lagt en bra grund för att sälja sina produkter i Indien.

Xiaomi

Det verkar som att Xiaomi har varit framgångsrik att utöka sin position. Det gör de både genom att fokusera på andra produktkategorier och genom att erövra nya marknader. Det finns tydligt en uppåtgående trend i företagets rörelseresultat. Om du som investerare har förtroende för denna uppåtgående trend kan det vara attraktivt att köpa Xiaomi-aktier.

Hur gick börsintroduktionen?

Börsnoteringen av företaget var ganska nedslående. Xiaomi hoppades ursprungligen få in 10 miljarder genom att ge ut aktier på Hongkongbörsen. Tyvärr blev det annorlunda: de totala intäkterna uppgick till cirka 6 miljarder, vilket ger värdet på företaget vid lanseringen till cirka 50 miljarder USD.

Pengarna från börsnoteringen användes för att ytterligare expandera företaget. Mycket av de insamlade pengarna går till forskning och utveckling av nya elektroniska produkter. En annan stor del av pengarna går till att utveckla Internet of Things livsstilsprodukter.

Några investeringstips

  • Sprid dina risker: investera inte alla dina pengar i Xiaomi-aktier.
  • Använd en stop loss för att täcka potentiella förluster.
  • Följ utvecklingen av smartphonemarknaden noga.

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *