Hur kan du investera med 10000 kronor?

Även med en mängd på 10000 kronor kan du uppnå bra resultat! I den här artikeln tittar vi på hur du kan uppnå en bra avkastning med 10000 kronor börsen. Om du återinvesterar detta belopp om och om igen kan du bygga upp en bra summa pengar på lång sikt. Men vad är de bästa alternativen?

Vad kan du investera i med 10000 kronor?

Med 10000 kronor har du olika investeringsmöjligheter! Med dessa tips kommer du att se till att du når de bästa resultaten med dina investeringar och handel aktiviteter!

Alternativ 1: köp aktier för 10000 kronor

Du kan också välja att köpa ett urval av aktier med 10000 kronor. Detta brukade vara oattraktivt på grund av de höga transaktionskostnaderna. Numera är det dock mycket mer möjligt: detta beror på att mäklare kraftigt har sänkt sina transaktionsavgifter. Som ett resultat kan du investera även en liten summa som 10000 kronor i ett bra urval av aktier.

En bra aktiemäklare för investeringar på 10000 kronor är eToro. På eToro betalar du inte courtage, vilket innebär att du kan ta en bra position även med en liten summa pengar. Använd knappen nedan för att öppna ett konto med eToro direkt:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Alternativ 2: aktiv handel med 10000 kronor

Börskurserna rör sig ständigt: du kan svara på detta genom att aktivt spekulera. Det är då viktigt att hålla noga koll på den senaste utvecklingen. Om det till exempel finns negativa nyheter om försäljning av ett företag, finns det en god chans att aktiens värde sjunker. Du kan sedan köpa och sälja aktier, med vilken det finns en möjlighet att hantera en fallande aktiekurs.

En bra part där du aktivt kan handla CFD -aktier med 10000 kronor är Plus500. Du kan testa möjligheterna helt gratis och utan risk med en demo. Använd knappen för att öppna ett konto med Plus500 direkt:

80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.80% av CFD-konton tillhörande icke-professionella kunder förlorar pengar.

Alternativ 3: investera i en indexfond

Ett annat attraktivt alternativ när du äger 10000 kronor är att investera i en indexfond. Med en indexfond investerar du en eller regelbundet i ett brett urval av aktier. Som ett resultat tillämpar du omedelbart en bra grad av risk diversifiering, vilket är idealiskt för en genomsnittlig investerare. Dessutom är kostnaderna låga när du investerar i indexfonder, vilket naturligtvis är perfekt när du investerar endast 10000 kronor.

Jag själv rekommenderar alltid DEGIRO för att köpa och sälja indexfonder. På DEGIRO betalar du inga köp- och försäljningskostnader från deras stora urval av fonder. Använd knappen för att öppna ett konto direkt med

Alternativ 4: betala av skulder

Ibland är människor så fokuserade på att tjäna pengar att de glömmer sina skulder. När du har en skuld betalar du månadsränta på den. Genom att betala av skulden uppnår du faktiskt en fin avkastning direkt. Speciellt när räntan på din skuld är hög är det bättre att betala av den omedelbart. Med en ränta på 5% sparar du 500 kronor varje år när du använder tusen kronor för att betala av din skuld

Alternativ 5: investera i råvaror

Det kan också vara klokt att investera en del av 10000 kronor i råvaror. Ädelmetaller som t.ex. guld och silver är relativt stabila i värde och presterar bra under en ekonomisk kris. Det är till och med möjligt för vissa aktiemäklare att handla aktivt med råvarupriset. Vill du veta mer om att investera i råvaror? Läs allt om det i vår artikel om ämnet:

Alternativ 6: kryptovaluta

Kryptovalutor kan vara mycket intressanta för spekulanten som inte har något emot att lägga (en del av) 10000 kronor i en mycket riskfylld men potentiellt lönsam säkerhet. Kryptovalutor sjunker och stiger regelbundet med tiotals procents värde. Om du köper rätt kryptovaluta vid rätt tidpunkt kan du uppnå en avsevärd avkastning.

Vill du veta mer om att investera i kryptovalutor? Läs vår artikel om ämnet:

Alternativ 7: Låna ut 10000 kronor

Du kan också välja att låna ut dina pengar. Du kan låna ut 10000 kronor till en vän med en låg ränta. Ett annat alternativ är att köpa en obligation : med en obligation lånar du ut pengar till ett företag eller regering. Det finns också speciella onlineplattformar där du kan låna ut pengar till nya företag: denna form av investering kallas också för crowdfunding. Undersök först kreditvärdigheten för den part som du lånar ut dina pengar till.

Alternativ 8: investera i din pension

Forskning visar att många glömmer att bygga upp tillgångar för pension. Det är verkligen synd! När du börjar bygga upp din pension i ung ålder får du en stor summa senare. Dessutom får du ofta intressanta skattelättnader när du lägger pengar åt sidan för din pension.

Alternativ 9: Investera 10000 kronor i ett företag

Ett annat bra alternativ är att investera 10000 kronor i ditt eget företag. I praktiken är avkastningen på ditt eget företag obegränsad. Naturligtvis behöver du en bra idé: att bara spendera 10000 kronor på någon idé kommer inte att göra dig rik. Dessutom är det viktigt att komma ihåg att företagande ofta kostar mycket blod, svett och tårar. Detta alternativ är därför inte lämpligt för investeraren med en begränsad tid.

Alternativ 10: investeringar i utbildning

Ibland kan en investering i dig själv vara det bästa valet. Du kan köpa några bra böcker om hur du hanterar din ekonomi. Du kan också utveckla en ny färdighet som kan hjälpa dig att tjäna mer pengar i framtiden. Faktum är att en investering i dig själv alltid lönar sig. Även när du förlorar pengar har du åtminstone vuxit som person!

1000 dollar investera

Är det möjligt att investera 10 000 kronor utan risk?

Det enda sättet du praktiskt taget kan investera 10000 kronor utan risk är genom att sätta in det på ett sparkonto. Chansen att förlora pengar är praktiskt taget 0, åtminstone när du tittar på det absoluta antalet på ditt konto. I praktiken gör dock inflationen dina pengar värda allt mindre: priserna på produkter stiger varje år medan beloppet på ditt sparkonto förblir detsamma.

Det är verkligen lämpligt att hålla ett belopp på ditt konto under svåra tider. Det är dock synd att inte investera någonting: på det sättet kan du vara säker på att dina tillgångar på sikt kommer att vara värda mindre och mindre.

Är det klokt att investera 10000 kronor?

Det är verkligen klokt att investera 10000 kronor. Det är just genom att börja med mindre belopp som du ökar chansen att bygga upp en stor förmögenhet på lång sikt. När allt kommer omkring får du också en avkastning på din avkastning, vilket resulterar i att beloppet du bygger upp växer exponentiellt. I början märker du inte mycket av detta, men på lång sikt växer ditt kapital snabbare och snabbare. Så du kan aldrig börja tillräckligt tidigt.

Investerar 10000 kronor per månad

När du har tillräcklig inkomst kan det vara smart att investera 10000 kronor per månad. När du har tillräckligt med tid kan du göra din forskning och välja starka aktier. Om du har liten ekonomisk kunskap kan du välja att regelbundet sätta in ett fast belopp i en ETF. I det senare fallet tjänar du fortfarande på börsutvecklingen utan mycket ansträngning.

Varför är det klokt att investera?

Spara är inte längre lönsamt; ännu värre, det kostar dig bara pengar dessa dagar. Sparräntan uppväger inte längre inflationen, vilket gör dina pengar värda mindre på lång sikt! Genom att investera kan du uppnå en högre avkastning. Om du gör det rätt och jobbar aktivt kan du till och med uppnå utmärkta resultat. Det finns till och med människor som försörjer sig som en daytrader och slutligen sluta arbeta.

Det är dock viktigt att komma ihåg att avkastning är en belöning för risk. Siktar du på hög avkastning löper du också en högre risk. Med vissa investeringar kan du till och med förlora hela din investering!

Hur uppnår du en hög avkastning med 10000 kronor?

Om du vill uppnå ett bra resultat med en liten summa på 10000 kronor kan du använda derivat. Med derivat kan du aktivt handla med till exempel aktier och råvaror. Men hur uppnår du en högre avkastning genom att använda dem?

Om du vill uppnå fantastiska resultat med investeringar och du vill lägga in 10000 kronor kan du använda hävstång. Med moderna CFD -mäklare kan du använda hävstång av fram till 1:30, men vad betyder detta egentligen? Med hävstång kan du ta positioner med ett högre värde än det belopp du har på ditt konto. Med 10000 kronor kan du investera så mycket som 300 000 kronor.

handel med 1000 dollar

Det är dock viktigt att använda denna hävstångseffekt ansvarsfullt. När allt kommer omkring, om du använder din fulla hävstång på ett till trettio, kommer varje procent ökning eller minskning att vara trettio gånger så stark. En ökning med ett kronor kommer att resultera i en spekulera på 300 kronor medan en minskning med ett kronor kommer att resultera i en förlust på 300 kronor. Var därför lite mer försiktig med hävstången i början.

Allt detta kan göras via CFD. CFD står för Contract for Difference där du ingår ett kontrakt och använder växelkursdifferensen för Trading. När priset stiger avgör prisskillnaden ditt positiva eller negativa utfall.

För övrigt har detta nya sätt att investera i CFD ännu mer fördelar :

  • Hos de många mäklarna kan du testa möjligheterna med en gratis demo.
  • Du kan satsa på båda stigande och faller priser.
  • Du kan investera i aktier, handelsvaror och Forex i ett konto.
  • Du betalar inte eventuella fasta courtage genom detta sätt att investera.

Vill du prova möjligheterna gratis med en demo? Ta reda på vilka parter du kan öppna en kostnadsfri investerings demo med:

Exempel på en investering

AEX är ett populärt instrument att handla med och med de mest populära CFD -mäklarna är detta inga problem. Priset ligger på 500 points, och du förväntar dig en ökning med 30 poäng. Eftersom du är ganska säker på denna ökning bestämmer du dig för att använda en hög hävstångseffekt och med din insättning på 10000 kronor köper du för 100 000 kronor CFD -kontrakt vilket motsvarar cirka 20 kontrakt.

När din förutsägelse äntligen går i uppfyllelse kommer du att uppnå ett positivt resultat på 20 gånger 300 kronor, vilket är en spekulera på 6000 kronor eller 60%. Genom att använda en stop loss kan du se till att dina förluster är inte för högt, är det verkligen lämpligt att utnyttja denna möjlighet.

I slutändan är detta nya sätt att investera attraktiv till den aktiva investeraren. Tack vare närvaron av en hävstång kan du öppna större positioner: detta är en möjlighet, inte en skyldighet. Dessutom kan du spekulera i både stigande och fallande priser: detta gör att du kan svara väl på den senaste utvecklingen.

Observera att handel med CFD innebär risk. Du kan förlora hela din investering.

Kom igång med att investera själv

Även om det verkar roligt att investera är det klokt att börja med en gratis demo -konto först. Med olika mäklare kan du snabbt och enkelt öppna en demo-konto. Genom att öva lär du dig att känna igen mönster, och du vet vad du ska uppmärksamma för att bli framgångsrik.

Så snart du vet tillräckligt om att investera och du vet vad du ska göra, kan du sätta in de tusen kronor på ditt konto. Du kan sedan börja handla med riktiga pengar och börja uppnå goda resultat. Glöm förresten inte att din spekuleraer måste uppväga dina förluster: om din strategi bygger på denna princip ökar du dina chanser att lyckas!

Långsiktig investering med 10000 kronor

Du kan också välja att investera på lång sikt med ett belopp på 10000 kronor. Nackdelen med investera mindre belopp i aktier, till exempel, är att transaktionskostnaderna ofta är relativt höga. Du kan förhindra detta genom att investera dina pengar i en investeringsfond.

En stor fördel med att investera i investeringsfonder är att du också sprider riskerna över olika värdepapper. Detta minskar risken att förlora hela din investering i ett slag. Den mest fördelaktiga parten att investera i är DEGIRO, klicka här för mer information .

författare

Felli Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *