Är det klokt att investera i din egen bank?

Det finns fortfarande många människor investera med sin bank, och det är synd! I vår artikel om billiga investeringar, visar vi att det finns stora skillnader i investeringskostnader mellan olika mäklare. Bankerna erbjuder ofta de minst gynnsamma handelsvillkoren till den högsta kostnaden. I den här artikeln tittar vi mer detaljerat på alternativ till att investera i banken.

Varför är det ofta inte bra att investera i din bank?

Många investerar i sin egen bank: det kan till exempel vara HSBC eller Lloyds Bank. Naturligtvis är det enkelt: trots allt behöver du inte öppna ett nytt investeringskonto när du redan äger ett sparkonto i din bank. Ändå är det inte ett bra beslut att investera i aktier och obligationer i din bank.

Till exempel på HSBC betalar du redan en basavgift på $ 42 per år bara för att äga ett investeringskonto. Dessutom betalar du 10,60 £ för varje aktietransaktion. Allt detta gör att det är dyrt att investera i en bank och detta går på bekostnad av din spekulera och möjligheten till sprida dina risker .

Det är i slutändan billigare att investera med en online-mäklare. De flesta online-mäklare tar inte ut en årlig avgift för användningen av kontot. så om du gör lite med ditt konto kostar det dig ingenting. De kostar att köpa en aktie är ofta också lägre.

Finns det fördelar med att investera i din bank?

Får du mer när du investerar i banken? Faktiskt nej; det finns inga goda skäl som motiverar dyra investeringar i banken. De möjligheterna är vanligtvis samma eller mer begränsade som hos en annan online-mäklare. Endast när personlig kontakt är en faktor kan en bank vinna från en online-mäklare; i en bank som HSBC kan du till exempel ofta besöka en filial för att öppna ett konto.

Gör det stor skillnad?

Vissa investerare tycker inte att det är värt att byta. Vad utgör en procent av extra transaktionskostnader i den större bilden nu? Om du beräknar skillnaderna på lång sikt kan den en procenten göra stor skillnad.

Detta beror på att du också får en avkastning på investeringen. Om du investerar 100 000 dollar till en avkastning på 6% tjänar du 574 349,12 dollar efter 30 år. Om du betalar 1% extra i kostnader och därför uppnår en avkastning på 5%, har du tjänat 432 194,24 $ efter 30 år. Ditt totala resultat blir mer än 32% lägre på grund av den ena procenten i transaktionskostnader!

Vilka är alternativ till att investera i din bank?

Det är nu klart att investera i aktier och obligationer med din bank ofta inte är den bästa idén. Lyckligtvis finns det gott om alternativ. I denna del av artikeln diskuterar vi andra parter som du kan investera med på mer gynnsamma villkor.

Att köpa aktier utan courtage

När du investerar små belopp är det attraktivt att kunna köpa aktier utan courtage. När allt kommer omkring kan till och med en fast provision på $ 2 på en aktietransaktion avsevärt minska din avkastning när du vill köpa aktier till ett belopp på $ 100.

På eToro kan du köpa och sälja aktier utan courtage. Detta gör att du kan sprida dina risker genom att köpa flera aktier även med en liten summa pengar. Med eToro betalar du inga avgiftkostnader, vilket gör att investera i eToro mycket mer attraktivt än att investera i din bank. Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med eToro:

Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/Du kan förlora dina pengar, andra kostnader kan tillkomma, besök: etoro.com/sv/trading/fees/

Handel med indexfonder utan courtage

Om du föredrar att investera i ETF kan du välja DEGIRO. På DEGIRO kan du köpa både lokala och internationella aktier till rimliga priser. Ännu mer attraktivt är det faktum att du kan köpa och sälja investeringsfonder från de utan transaktionskostnader. Kostnadsbesparingar innebär verkligen en högre avkastning på lång sikt! Använd knappen nedan för att direkt öppna ett konto med DEGIRO:

För aktiv handel

Om du föredrar att aktivt spekulera på marknaderna behöver du en annan typ av mäklare. Med en CFD-mäklare kan du aktivt spekulera i både prisstegringar och fall. En vanlig aktiemäklare är inte särskilt lämplig för detta: eftersom du betalar transaktionskostnad minskar din avkastning snabbt.

Ett exempel på en bra aktiemäklare för aktiv handel är eToro. Med eToro handlar du med derivat på aktier, så du köper inte aktien fysiskt. Det betyder att du inte betalar några fasta provisioner på dina investeringar, vilket gör att du aktivt kan spekulera oavsett ditt investeringsbelopp. Det är möjligt att prova eToro gratis med en demo. Klicka på knappen nedan för att prova eToros funktioner direkt gratis med en demo:

76 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.76 % av privata investerare förlorar pengar hos denna leverantör. Fundera på om du vill ta den höga risken att förlora pengar. Kampanjlänk.

Upptäck vad som är rätt för dig

I slutändan är det viktigt att välja en mäklare som passar dig bra. Det är därför klokt att jämföra med en annorlunda aktiemäklare med varandra. Bestäm själv vad du tycker är viktigast med en aktiemäklare och gör ett val baserat på dina urvalskriterier. I vår översikt över mäklare hittar du flera bra mäklare som kan passa dig.

Glöm inte, att skapa en demo är gratis och helt riskfritt. Så försök först vilken mäklare du gillar och börja sedan med de stora pengarna!

författare

Alex Mostert Avatar
Om oss

När jag var 16 köpte jag min första aktie i hemlighet. Sedan det "stolta ögonblicket" har jag hanterat trading.info i över 10 år. Det är mitt mål att utbilda människor om ekonomisk frihet. Efter mina studier företagsekonomi och psykologi bestämde jag mig för att lägga all min tid på att utveckla denna webbplats. Eftersom jag älskar att resa jobbar jag från hela världen. Klicka här för att läsa mer om trading.info! Tveka inte att lämna en kommentar under den här artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *